Menu
PARENTING

FIV compensat la Clinica Gynera

FIV

Ieri am dezinformat, fără să vreau, publicul. Eu şi PR-ii Gynera ne cerem scuze pentru treaba asta care a dat speranţe deşarte multor cupluri ce se luptă pentru o sarcină de ani de zile. Titlul postării de ieri era: „FIV gratuit la Clinica Gynera”, având următorul text:

După ce a fost întrerupt timp de trei ani, programul pentru fertilizare în vitro subvenţionat de stat a fost reluat în 2015, cu 15 iunie ca dată estimată de depunere a dosarelor pacienţilor la cele zece clinici participante. Adică acum o lună şi jumătate. Pentru cine n-a fost gata la timp cu actele – că locurile sunt super limitate, cele zece clinici îşi împart aproximativ 300 de proceduri de fertilizare în vitro estimate de Ministerul Sănătăţii pentru bugetul alocat în 2015 – iată o ştire foarte utilă: Clinica Gynera din Bucureşti a demarat procesul de acceptare a dosarelor ieri, 4 august.

În perioada 9-24 august, clinica îşi va întrerupe activitatea pentru lucrări de amenajare, igienizare şi mentenanţă, astfel încât programul de depunere a dosarelor pentru înscrierea în programul naţional FIV/ET (fertilizare în vitro şi embriotransfer) este următorul: 4, 5, 6, 7 august şi, respectiv, 27, 28, 29, 30, 31 august între orele:

Marţi, miercuri, vineri: 17:00-19:00.

Luni, joi: 08:00-10:00.

Pentru depunerea dosarelor după data de 1 septembrie, programul va fi anunţat pe situl clinicii şi pe pagina de Facebook

Costul evaluării dosarului este de 300 de lei.”

 

Astăzi, însă, am primit lămuriri foarte importante în ceea ce priveşte costurile reale ale unei fertilizări în vitro prin Gynera:

FIV-ul nu este complet gratuit; Ministerul Sănătăţii decontează, prin programul FIV/ET, suma de 6 188 lei/procedură FIV/ET pentru activităţile:

  1. prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, sub anestezie locală sau sedare;
  2. procesarea spermei;
  3. înseminarea ovocitelor pentru fertilizare spontană (FIV);
  4. cultivarea embrionilor 72 de ore;
  5. transferul embrionar;
  6. monitorizarea evoluţiei cazului până la şase săptămâni de la realizarea FIV.

Contravaloarea altor servicii medicale decât cele prevăzute la lit. 1-6 este suportată de către beneficiari la tarifele stabilite şi afisate de unitatea sanitară, pentru care se eliberează un document fiscal.

Lista serviciilor medicale care nu fac obiectul rambursării, cuprinde, fără a se limita la acestea:

  • investigații paraclinice preliminare;
  • monitorizarea tratamentului de stimulare ovariană;
  • pachet servicii Premium;
  • medicaţia pentru stimularea ovariană;
  • anestezia generală la prelevarea ovocitelor;
  • ICSI (injectare intracitoplasmică a spermatozoizilor);
  • P-ICSI;
  • cultivarea embrionilor mai mult de 72 de ore până la stadiul de blastocist;
  • diagnostic genetic al embrionilor;
  • crioconservarea ovocitelor, spermei sau embrionilor;
  • recoltarea chirurgicală a spermatozoizilor.

Pentru toate informaţiile referitoare la programul national FIV/ET (criterii de eligibilitate, actele necesare, descărcare cerere de includere în program), click aici.

 

Sursa foto 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply