Menu
PARENTING

10 idei pentru distracţie şi educaţie de Ziua Copilului

idei distractie copii 1 iunie

Ori că joc la dublu (adică la două vârste) în rolul de mamă, ori că trecerea lui 1 Iunie la statut de zi liberă a crescut preocuparea brand-urilor şi agenţilor economici pentru sărbătorirea ei, dar parcă n-am primit în niciun an atâtea invitaţii la acţiuni de distracţie în familie. Am pus cap la cap o listă cu ce se poate face în Bucureşti în perioada 1-4 iunie pentru amuzamentul celor mici:

 

1. Sport cu premii în parc

Pe 1 Iunie, Secom® invită copiii, părinţii şi bunicii la un Maraton de Sport în Familie în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.). Evenimentul durează cinci ore, între 11:00 şi 16:00, şi cuprinde antrenamente susţinute de Radu Restivan de la 321Sport; fiecare oră va cuprinde o etapă de încălzire, antrenamentul propriu-zis, și o etapă de relaxare.

secom 1 iunie IOR

Antrenamentele vor începe la ore fixe, iar după fiecare dintre ele va avea loc o tombolă cu premii care-i vor ajuta pe copii să facă activităţi sportive şi acasă, împreună cu familia. Accesul este gratuit, iar intrarea se face din str. Baba Novac.

găseşti mai multe detalii.

 

2. Un 1 iunie memorabil

Foto Union continuă seria maratoanelor de fotografie publică cu o nouă ediție a evenimentului Portret de Copil, pe 1 iunie, între orele 10:00 şi 17:00, în Parcul Herăstrăul – Grădina Japoneză. Nu te costă nimic şi n-ai nevoie de o programare în prealabil pentru a obţine nişte instantanee minunate cu copilul tău.

foto union 1 iunie

La fiecare ediţie a evenimentului Portret de Copil s-au strâns peste 300 de fotografii, iar ediţia de joi, 1 iunie, este susţinută de Baby Stem, furnizor de servicii de recoltare şi stocare de cellule stem.

găseşti mai multe detalii.

 

3. Zece ore de distracţie şi întâlnirea cu blogger-ul preferat de parenting

Echipa Itsy Bitsy sărbătoreşte primul 1 Iunie zi liberă naţională cu 10 ore de distracţie în aer liber, începând cu ora 10:00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.). Toată familia va găsi ceva de făcut: se vor implica în activităţi pe aleile parcului, vor intra în direct la radio, vor face sport, poze, vor asista la spectacole sau la atelierele din zona VIP (în Foişorul de lemn dinspre intrarea principală), unde îşi pot cunoaşte blogger-ul preferat.

itsy bitsy 1 iunie

Din păcate, eu şi copiii nu vom fi acolo, însă vor compensa lipsa noastră multe colege din blogosfera de parenting, vezi lista atelierelor mai jos:

itsy bitsy 1 iunie VIP

găseşti mai multe detalii.

 

4. Sărbătoreşte copilăria pe bicicletă!

Cel mic e înnebunit după mersul pe două roţi? Atunci 1 iunie nu poate fi decât pe bicicletă, alături de mulţi alţi pici pasionaţi ca şi el. Copiii de toate vârstele, indiferent de tipul de bicicletă folosit, sunt aşteptaţi joi, începând cu ora 10:00, în parcarea Sălii Polivalente – Orăşelul Copiilor.

parada micilor biciclisti 1 iunie

Înscrie-ţi micul biciclist aici din timp ca să poată primi KIT-ul de participare şi să poată participa la tombola de la sfârşitul evenimentului.

găseşti mai multe detalii.

 

5. La spectacol în familie

Centrul Comercial Auchan Titan găzduieşte de 1 iunie, începând cu ora 11:00, spectacolul „Cântec pentru Tisha”, destinat întregii familii. Accesul este gratuit, însă trebuie să vă înscrieţi cu toţii aici

auchan titan spectacol 1 iunie

 

6. Gașca Zurli cucerește Bucureștiul

Mult îndrăgitele personaje Zurli vor avea ceva de tras de acest 1 Iunie, dat fiind că se vor plimba prin toate sectoarele Capitalei, începând cu ora 10:00, la bordul camionului multicolor ce răspândeşte veselie.

Iată punctele în care Gaşca Zurli se va opri pentru reprezentaţii, ca să fii pe fază când ajung în apropierea voastră:

caravana gasca zurli 1 iunie

găseşti mai multe detalii.

 

7. Televiziunea naţională îşi deschide porţile pentru copii

Pe 1 şi 2 iunie, TVR te cheamă la „Joaca de-a copilăria!”, deschizându-şi porţile pentru a primi familiile în vizită. O să poţi intra în culisele emisiunilor transmise în direct, să afli cum funcţionează camerele de filmat şi carele de transmisie, cum se scrie o ştire, o să cunoşti vedete ale postului, iar cei mici chiar vor putea fi actori în spectacole de teatru, alături de Magicianul Marian Râlea sau Stela Popescu.

TVR 1 iunie

Trebuie doar să-ţi alegi una dintre cele două zile pentru participare la tururile prin TVR şi să te înscrii până pe 31 mai. Găseşti mai multe detalii despre eveniment şi înscriere, iar programul spectacolelor de teatru pentru cei mici.

 

8. Ce-ar fi Ziua Copilului fără desene animate?

Pentru a sărbători Ziua Copilului, ParkLake Shopping Center aduce în premieră în România celebrele personaje animate Tom și Jerry, Tweety, Sylvester, Bugs Bunny, Taz, Daffy Duck, Tweety etc.. Între 1 şi 4 iunie, cei mici sunt așteptați în centrul comercial să cunoască mascotele Warner Bros. cu care să danseze, să se joace şi să se pozeze. Accesul este gratuit.

park lake 1 iunie

Iată care sunt tipurile de activităţi dedicate celor mici în zona Main Square din Park Lake între 1 şi 4 iunie, între orele 14:00 şi 20:00:

activitati park lake 1 iunie

găseşti mai multe detalii.

 

9. Sărbătoare cu cea mai bună mâncare!

Nu ştiu ai voştri cum sunt, dar ai mei au comportament de termită, rad cam tot. Aşa că e foarte posibil ca pe 1 Iunie să trecem pe la Kids Food Fest, singurul eveniment culinar dedicat copiilor şi părinţilor care vor să îmbine relaxarea cu hrana sănătoasă.

kids food fest 1 iunie

Festivalul este găzduit de Verde Stop Arena (unde se ţine şi Burger Fest) în perioada 1-4 iunie, între orele 10:00 şi 22:00 şi va fi structurat pe patru puncte de atracţie:

  • Food & Drinks Areazonă cu produse sănătoase pentru întreaga familie (inclusiv îngheţată sănătoasă);
  • Chill & Chat Area zona pentru relaxare şi socializare;
  • Play & Fun Area zona de joacă animată de profesionişti, dotată cu tobogane gonflabile şi scule pentru badminton, tenis de masă, baloane de săpun, desenat etc.;
  • Stage Area –  scena care va găzdui ateliere de gătit şi spectacole pentru copii.

Intrarea este liberă!

găseşti mai multe detalii.

 

10. Educaţie prin distracţie

Sun Plaza propune un fel deosebit de a sărbători Ziua Copilului: făcându-le celor mici educaţie ecologică. În weekend-ul acesta (3 şi 4 iunie), cei mici sunt invitaţi la ateliere creative unde vor învăţa să protejeze mediul transformând materialele reciclate în obiecte utile.

sun plaza 1 iunie reciclare

Sâmbătă şi duminică, între orele 14:00 şi 18:00, copiii vor intra într-un spaţiu magic, în care au puterea de a transforma materialele aruncate, vechi şi uitate, în obiecte haioase sau cadouri de suflet pentru cei dragi. Biletul de intrare la ateliere este 1 kilogram de hârtie sau 5 sticle de plastic, pentru reciclat.

găseşti mai multe detalii.

Şi chiar dacă nu-ţi place niciuna din aceste opţiuni sau n-ai timp de ele, petrece, totuşi, Ziua Copilului alături de copilul tău. Spor la joacă!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply