Menu
PARENTING

Activităţi pentru şi în folosul copiilor, la mall

atelier copii bricolaj Veranda Mall

Sincer, la cum văd soarele de azi, aş prefera să-mi petrec cât mai mult timp din weekendul ăsta în aer liber, cu copiii, dar mă ameţesc alde Busu ăştia de la meteo ba că-i frig, ba că plouă, ba că se-ncălzeşte iar, aşa că am găsit şi nişte activităţi de interior just in case

 

La Veranda Mall, copiii îşi fac singuri jucăriile

În weekendurile 25-26 februarie şi 4-5 martie, cei mici sunt aşteptaţi, în intervalul orar 15:00-19:00, la ateliere de bricolaj „Do It Yourself”. Acestea au ca scop dezvoltarea imaginaţiei copiilor prin construcţia de jucării din lemn folosind unelte reale – bormaşină, pistol de lipit, traforaj electric sau şlefuitor electric. Apoi, ei vor putea lua acasă jucăriile create, drept amintire.

Atelierele se desfăşoară în spaţiul destinat activităţilor pentru copii de lângă intrarea Amfiteatru a Veranda Mall, iar accesul este gratuit.

 

La Sun Plaza, copiii îşi fac singuri spectacolul de teatru

Cei mici sunt aşteptaţi duminică, 26 februarie, începând cu ora 11:00, la un spectacol interactiv realizat de Teatrul „Ion Creangă” cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la Bucureşti. „Cartierul Poveştilor” este o formă specială de  spectacol ce se desfăşoară în spaţii de joc miniaturale – căsuţe colorate, iar copiii sunt invitaţi să privească „acţiunea” prin ferestrele acestora. Personajele – păpuşi de mărimea unui deget – îşi spun poveştile şi-i invită pe micii spectatori să se implice în firul epic. Astfel, copiii devin actori şi regizori.

spectacol teatru copii Sun Plaza

Spectacolul durează 30 de minute şi are loc în cinci căsuţe din lemn, fiecare cu o tematică diferită, iar copiii participă, pe rând, la toate poveştile şi atelierele de creaţie. Acestea sunt recomandate în special copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani.

Evenimentul are loc la Sun Plaza, în zona food-court de la etajul unu, iar înscrierile se fac în două serii, de la ora 11:00 şi, respectiv, de la ora 13:00, pentru cele două spectacole care vor începe de la 11:30 şi, respectiv, 13:30. Participarea este gratuită.

 

La Băneasa Shopping City, părinţii fac copiilor viitorul

Dacă te numeri printre părinţii care vizitează şcoli sau grădiniţe zilele astea în vederea înscrierii kinder-ului în clasa pregătitoare sau la grupa mică, află că Băneasa Shopping City găzduieşte a treia ediţie a Bucharest School Fest, în perioada 24-26 februarie.

Bucharest School Fest Baneasa

Acesta este un eveniment dedicat sectorului educaţional privat la care participă grădiniţe, şcoli, licee, tabere şi cluburi de copii şi este localizat în Galeria Comercială Feeria. În afară de ofertele instituţiilor de învăţământ din sectorul privat, părinţii mai pot afla noutăţi de la specialişti în nutriţie, în domeniul dezvoltării copiilor sau pot cere sfatul psihologilor prezenţi la eveniment. Iar pentru cei mici au fost pregătite ateliere de pictură pe apă, reciclare creativă, origami, fotografie sau desene manga.

Aşa că oriunde ai merge weekendul acesta alături de copilul tău, nu uita să-l implici în ceva creativ! Şi să ai o vreme aşa cum îţi doreşti!

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply