Menu
SĂNĂTATE

Am ajuns şi la partea finală: fotografii înainte şi după albirea dentară

femeie oglinda albire dinti zambet

În primele două articole cu această temă am vorbit despre cum am ajuns să accept această procedură, despre substanţa folosită în albirea dinților la domiciliu, despre recomandările de stil de viaţă în palalel cu albirea, despre albirea la cabinet versus cea de acasă etc. Astăzi povestesc despre ce a făcut, concret, kit-ul de albire pentru mine.

Am urmat tratamentul de albire cu kit-ul Philips Zoom! timp de aproximativ şase săptămâni. Am început umplerea gutierei seară de seară cu o soluţie cu concentraţie de 10% – vezi aici ce înseamnă asta – şi, ulterior, cu una de 16%, ceea ce a făcut ca transformarea de nuanţă de la o săptămână la alta să fie mai evidentă.

Iată cum a evoluat nuanţa dinţilor mei în prima săptămână, de la măsurătorile de nuanţă făcute la Ceris Dent de către doamna doctor Carmen Popescu Olteniceanu: albire dentara masuratori nuanta

rezultat albire dentara dupa o saptamana

Cele două seringi din kit-ul iniţal m-au ţinut cam o săptămână fiecare, iar la controlul făcut la Ceris Dent după primele două săptămâni de tratament, doamna doctor Carmen Popescu-Olteniceanu mi-a explicat că soluţia oricum difuzează în dinte, astfel încât nu e nevoie decât de o picătură pentru fiecare element. Cu ocazia asta, am mai primit o seringă cu concentraţie de 16% care m-a ţinut, graţie noului dozaj practicat, aproape două săptămâni.

Iată care era situaţia dinţilor mei la două săptămâni de tratament. Conform măsurătorilor doamnei doctor, am avansat două nuanţe:

rezultat albire dentara la doua saptamani philips zoom

Să vă mai spun cât de încântată era doamna doctor de cele constatate sau se vede clar şi în fotografie ce diferenţă exista între nuanţa arcadei de sus şi a celei de jos – blocată, deocamdată, sub aparatul dentar?

După alte două săptămâni de tratament am fost la un nou control şi, reclamând o uşoară sensibilitate a dinţilor, doamna doctor mi-a recomandat să continuu cu o seringă cu soluţie de concentraţie 10%, care mi-a ajuns până la sfârşitul tratamentului.

Vezi în poza de mai jos care este acum nuanţa dinţilor mei de pe arcada superioară. Nu sare în ochi ca adidaşii albi în lumina fluorescentă de discotecă, dar reprezintă un progres destul de mare faţă de punctul de plecare:

albire dentara philips zoom ceris dent

În continuare beau cafeaua cu paiul şi scuip coaja strugurilor negri, ca să limitez daunele asupra danturii pe partea de estetică şi aştept cu nerăbdare să-mi aduc şi arcada de jos la aceeaşi culoare! Când simt că am exagerat cu băuturile, alimentele sau condimentele mai pigmentate, mai fac câte o noapte de tratament cu soluţia de concentraţie 10% rămasă.

Sărbătorile de iarnă cu petrecerile aferente sunt după colţ, dar nu e prea târziu să încerci un astfel de tratament. Ai văzut ce rezultate s-au produs după două săptămâni, cred că nici cura de slăbire pe care ţi-o propui mereu în perioada asta nu face aşa minuni!

Sursa foto articol: Olena Yakobchuk | Dreamstime.com

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply