Menu
SĂNĂTATE

Analize la tine-acasă

img_7109

Ştiu că românii încă se tratează după ureche, chiar şi cu antibiotice; ştiu că se înfundă cu suplimente alimentare, adună teancuri de blister-e cu vitamine şi minerale, crezând că-şi asigură rezistenţa la stilul de viaţă haotic şi dăunător; ştiu că au o „boală” cu imunitatea, pe care-o vor de fier, asta au aflat ei că-i cheia sănătăţii veşnice, niciun muc să nu producă, să nu vadă febra cum urcă; mai ştiu că mulţi sunt ipohondri şi cunosc două categorii din ăştia: cei care nu se duc la medic pentru că se cred mai informaţi decât el; şi cei care se caută în neştire, dar tot nu sunt mulţumiţi cu părerile medicale primite.

În contextul acesta, kiturile de autotestare Veroval s-au lansat pe piaţa românească şi sper să devină o nouă „modă à la ambulatoriu”, care să mai atenueze din practicile pseudo-medicale de la domiciliu şi să trimită românii la doctor. Cele opt teste din portofoliul Hartmann – companie medicală din Germania, cu o experienţă de peste 190 de ani – au rolul de a promova o atitudine proactivă în ce priveşte starea de sănătate şi vizita la medicul specialist pentru a identifica din timp potenţialii factori de risc.

Testele au un grad de acurateţe de 94%, sunt uşor de folosit în intimitatea propriei case şi oferă un rezultat în cel mult 30 de minute (în funcţie de kit). Bineînţeles, recomandarea este ca rezultatele pozitive oferite de test să fie investigate mai departe de către medicul specialist.

teste veroval

Iată care sunt cele opt teste:

Testul de depistare a alergiilor (la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni) se adresează persoanelor care prezintă simptomele tipice alergiilor (strănut, nas înfundat sau ochi iritați), dar nu știu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul acestuia este gata în 30 de minute.

Testul pentru prevenția afecțiunilor stomacale (evidențiază dacă organismul este purtător al bacteriei Helicobacter pylori) se adresează tuturor oamenilor care își doresc să-și mențină sănătatea organismului sub control. În 2014, Organizația Mondială a Sănătății estima că jumătate din populația globului se confrunta cu această bacterie, astfel încât testul Veroval este cel mai rapid și eficient mijloc prin care românii pot afla dacă sunt sau nu purtători ai bacteriei Helicobacter pylori. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în 10 minute.

Testul pentru prevenția bolilor intestinale se adresează mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Acest test ajută la depistrea sângerărilor oculte din scaun, care pot semnala chiar și incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun. Rezultatele pot fi citite în cinci minute.

Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol este mai ales recomandat persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani, femeilor care au luat anticoncepționale pentru mai mult timp, precum și fumătorilor. Cu ajutorul lui se poate afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal sau nu, caz în care este necesară schimbarea stilului de viață și a dietei. Testul presupune prelevarea unei probe de sânge, iar rezultatul este gata în trei minute.

Testul pentru confirmarea carenței de fier se adresează mai degrabă persoanelor care prezintă simptomele tipice: oboseală frecventă, paloare sau dureri de cap. Dacă testul confirmă lipsa fierului din organism, specialiștii recomandă vizita la medic pentru obţinerea tratamentului potrivit. Pentru acest test este nevoie de prelevarea unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în 10 minute.

Testul pentru infecțiile tractului urinar confirmă prezența leucocitelor, a nitriților și a proteinelor și este recomandat persoanelor care prezintă arsuri ușoare la urinare sau dureri abdominale. Aceste simptome sunt deseori confundate cu o iritație temporară a vezicii urinare, însă testul clarifică rapid și sigur dacă este vorba despre o iritație sau despre semne ale substanțelor asociate tipic cu o infecție. Testul necesită o probă de urină, iar rezultatele sunt gata într-un minut.

Testul pentru depistarea intoleranței la gluten este de interes celor care prezintă tulburări gastrointestinale frecvente (balonare, diaree), fără o cauză evidentă. Testul ajută la asocierea acestora cu intoleranța la gluten. Dacă, însă, testul este negativ, este importantă investigarea altor posibile cauze, întrucât apariția constantă a disconfortului poate semnala probleme mai grave. Testul se face printr-o probă de sânge, rezultatul fiind gata în 10 minute.

Testul de fertilitate masculină este un instrument eficient pentru cuplurile care încearcă să conceapă un copil și se confruntă cu probleme în acest sens. Testul evidențiază dacă lichidul seminal conține suficienți spermatozoizi pentru concepție. Acest test necesită o mostră de spermă, iar durata de testare este de șapte minute.

Preţurile acestor kit-uri sunt între 40 şi 80 de lei, în afară de acesta din urmă, destinat bărbaţilor, care costă 100 de lei. Testele pot fi găsite în farmacii.

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply