Menu
SĂNĂTATE

Atopie? Nuuu, Atoderm!

jigsaw-puzzle-babyȘtiai că, atunci când unul dintre părinți (să spunem că nu eu, doamna mama) suferă de o boală atopică (să-i spunem „rinită alergică”), există 30% şanse ca şi copilul să dezvolte o astfel de afecţiune în copilăria timpurie sau chiar mai târziu?

Dacă cel mare al nostru a fentat abil acest procent, Buflea a căzut victimă statisticilor. Poate şi din cauza faptului că e mai corpolent şi cade uşor. Aşa a zis şi pediatra, la deja al treilea consult pe probleme de hârâială în piept în decurs de câteva luni: băieţii mai… grăsuţi, cu teren atopic, sunt predispuşi la viroze respiratorii. N-are legătură cu subiectul de faţă, dar am zis că poate interesează pe cineva disperat care nu mai termină cu aerosolii copilului. Na, acum aţi aflat nişte info în plus, poate vă ajută.

Dermatita atopică a acestui copil al nostru este într-o formă uşoară spre medie – am văzut forme mult mai agresive pe la alţii şi le-am plâns sincer de milă. Şi bănuiesc – trebuie să mă laud un pic – că lipsa de gravitate a bolii se datorează şi stilului nostru de a ne creşte copiii: i-am lăsat să se imunizeze lingând pe jos prin parc (mă rog, e un fel poate prea pitoresc de-a spune, dar nu departe de adevăr), am preferat, pentru reglarea sistemelor digestiv şi imunitar, să apelăm la probiotice (alese cu grijă, în urma unei informări temeinice, n-am luat de bune toate recomandările de produse făcute de medic), încă din primele luni de viaţă, în loc să-i îndopăm cu medicamente, şi avem grijă să le asigurăm (şi să şi consume efectiv) un regim alimentar echilibrat.

Ştiu că alergiile se mutează de-a lungul vieţii, că sunt o „eroare” a sistemului imunitar, prin urmare, am încercat să ţinem această atopie sub control pe cale imunitară. Cu toate acestea, pielea lui simte nevoia unor produse dedicate acestei probleme, mai ales în lunile reci ale anului, când se usucă excesiv şi se înroşeşte.

Cine vânează tinereţea veşnică spune, de obicei, că îşi doreşte o „piele de bebeluş”. Practic, tot mai mulţi bebeluşi manifestă semne ale dermatitei atopice, din cauza supraigienizării societăţii moderne şi a moştenirii terenului atopic de la părinţii tot mai afectaţi de stres, poluare, alimentaţie nepotrivită… Încă un mit a fost pus la pământ: pielea „de bebeluş” e tot mai greu de găsit de la sine, dar cu produsele potrivite se poate ţine.

 

Cu Atoderm, Bioderma reactivează resursele naturale ale pielii

În afară de atopia lui Buflea, în gospodărie mai avem şi pielea mea excesiv de uscată, moştenită de la mama, uscăciune care se manifestă mai ales pe faţă, mâini, coate, tălpi. Cele două sarcini au fost pentru mine o luptă continuă prin cremuire pentru prevenirea apariţiei vergeturilor şi, slavă Domnului, am izbândit. Dar în restul vieţii mele am avut mereu nevoie de produse de îngrijire cu formulă dedicată acestui tip de piele care „strânge”.

Prin urmare, kit-ul de îngrijire Atoderm de la Bioderma, destinat pielii atopice şi excesiv de uscate, a sosit foarte la fix ca să ne aline suferinţele pielii în aceste zile friguroase. Iată filmuleţul în care eu şi Buflea am desfăcut pachetul cu produse:

Kit-ul conţine:

  • Atoderm Intensive Gel Spumant (1 litru), un produs de curăţate delicat, atât pentru corp, cât şi pentru faţă, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii şi bebeluşi. Este o formulă hipoalergenică, fără parfum, fără parabeni, fără săpun. Conţine vitamina PP – cu rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii, sulfat de zinc – agent antimicrobian şi antiinflamator.
  • Atoderm Intensive Balsam (500 ml), un produs de îngrijire ce poate fi folosit atât pe pielea corpului, dar şi pe a feţei, atât de către adulţi, cât şi de cei mai mici membri ai familiei. Este, de asemenea, o formulă hipoalergenică, non-comedogenică (iaca, ce ziceam despre demachiere?), care calmează senzaţia de mâncărime şi iritaţiile. Conform unui studiu clinic făcut, timp de şase luni, pe 130 de voluntari cu dermatită atopică moderată (gen Victor al nostru), cu vârste cuprinse între şase luni şi 15 ani, puseele atopice au fost reduse cu 76% cu două aplicări ale produsului pe zi. Mie mi se pare că sună foarte încurajator.
  • Atoderm Cremă de Mâini şi Unghii (tub 50 ml), un produs de îngrijire ce poate fi folosit de adulţi şi de copii, parfumată, dar hipoalergenică.
  • Atoderm Balsam de Buze (tub de 15 ml), un produs de îngrijire ce poate fi folosit încă din adolescenţă, cu o formulă bogată în ingrediente dermatologice active: unt de shea, ulei de avocado, extract natural de algă aurie – acesta reduce sensibilitatea pielii şi calmează iritaţiile. Balsamul reface mucoasa labială uscată sau crăpată, reparând şi regenerând biologic buzele sensibile şi agresate.

Conceptul de la care Jean-Noël Thorel, farmacist biolog şi fondatorul Laboratoarelor Bioderma, a plecat în dezvoltarea acestei game a fost acela de reactivare a resurselor naturale ale pielii ca s-o ajute să reziste agresiunilor de zi cu zi şi să-şi recupereze funcţiile normale, aşa cum sunt ele exercitate de o piele sănătoasă. Pielea este cea care a inspirat Bioderma să găsească soluţii biologice pentru a-i menţine sănătatea şi frumuseţea pe termen lung.

Bioderma Atoderm gel dus balsam corp balsam buze crema maini

Toate produsele beneficiază de:

  • complexul natural brevetat DAF (Dermatological Advanced Formulation)
  • brevetul Skin Barrier Therapycu puternică acţiune relipidantă (adică reface bariera dermo-protectoare ce limitează penetrarea alergenilor în piele şi previne biologic adeziunea şi proliferarea la nivelul acesteia a Stafilococului auriu, responsabil cu agravarea iritaţiei)

Inspirate din mecanismele de apărare ale pielii, produsele Atoderm sunt create din ingrediente biomimetice, în formule dermatologice brevetate, şi sunt destinate pielii uscate, foarte uscate şi atopice. Ca să fie clară teoria de la care pornim.

 

Coate mai fine, iritaţii mai puţine

Practic, de când am primit cele patru produse, au intrat la testat de către toată familia: eu le folosesc pe toate; soţul – gelul de duş şi, la nevoie, balsamul de buze; Tudor – gelul de duş, că el nu mai stă deloc la masaj; Victor – gelul de duş şi balsamul de corp.

Impresiile în cazul meu:

  • Având în vedere că mereu aplic balsamul de corp după folosirea gelului spumant la duş, nu mă pot pronunţa pentru efectul fiecărui produs în parte, însă folosite laolaltă mi-au crescut, cu siguranţă, nivelul de hidratare al pielii. Am avut două semne pentru asta: unu – la următorul duş, pielea tot se simţea ca şi cum ar fi fost proaspăt dată cu cremă, dar fără o senzaţie grasă; doi – pielea din zonele cu probleme de pe corp (coate, tălpi, călcâie, zona tendonului lui Ahile) şi-a ameliorat considerabil starea, nu mai este uscată (în unele din aceste zone era chiar scorţoasă), ci catifelată şi cu aspect sănătos.
  • Am scos din suferinţă pielea mâinilor graţie cremei dedicate acestei zone – cel puţin cât sunt acasă şi apuc s-o aplic de câte ori am nevoie. Însă marele avantaj al produsului, formula non-lipicioasă – adică poţi face orice vrei imediat ce ai folosit-o, intră foarte repede în piele şi o lasă fără acel film grăsos binecunoscut şi detestat al multor creme de mâini – o face foarte practică pentru utilizarea oriunde şi în orice condiţii. De exemplu, m-am dat cu ea la volan, în timp ce stăteam la semafor, şi a fost o uşurare constatarea că nu mi-a alunecat apoi volanul din mână la viraje – ceea ce, sincer, am păţit cu alte sortimente de cremă de mâini.
  • Balsamul de buze are o textură uşor de întins şi se strecoară imediat în pielea buzelor, lucrează rapid la repararea lor şi e o bază foarte bună de hidratare pentru aplicat rujul.
pielea fetei inainte de Atoderm Bioderma

Așa arăta fața lui Victor în zilele friguroase înainte de testarea produselor Atoderm.

Impresiile în cazul lui Victor: având în vedere că, în sezonul rece, pielea feţei este cea mai afectată în cazul său – nu obişnuim să aplicăm tehnica mumificării copilului cu fular – în această zonă s-a văzut şi cea mai mare diferenţă, dat fiind că, după băiţă, l-am uns cu Atoderm Intensiv Balsam şi pe fălcuţe. Lumea îl scuipa să nu-l deoache cât era de rumen în obraji când, de fapt, pielea săracului băiat suferea din cauza frigului. După vreo două zile de uns, coloraţia pielii şi-a revenit şi s-a păstrat în limite normale şi pe parcursul plimbărilor noastre în aer liber. Bineînţeles că şi în rest pielea copilului este extrem de fericită – şi Buflea n-a mai avut parte zilele astea de micile puseuri de dermatită atopică ce-i mai înfloreau ici-colo pe corp, însă pielea din zona feţei a trecut prin cea mai mare transformare.

Lucrurile astea au putut fi observate doar în şapte zile de testare, prin urmare n-am cum să nu recomand gama Atoderm. Sau măcar gelul de duş şi balsamul de corp – dacă sunteţi „proprietarii” unui pici atopic. Dacă ești în căutarea mai multor informații despre cum să îngrijești pielea atopică sau uscată, dacă te-au zăpăcit roiurile de mituri care circulă pe forumuri, grupuri de Facebook sau chiar în discuții cu prietenele, fă bine și intră pe www.pieleuscată.ro, un portal creat de Bioderma pentru educarea publicului. Campania „Realitate sau mit? – O poveste Atoderm cu final fericit!” doreşte să ofere informaţii corecte despre pielea uscată, foarte uscată şi cu dermatită atopică şi despre îngrijirea adecvată a fiecărui tip de piele cu probleme. 

Există o mulțime de metafore care circulă pe seama pielii (mă rog, e şi destul de importantă pentru asta, doar e cel mai mare organ al corpului, cu o suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi). Una dintre aceste metafore e: „Pielea este cea mai importantă haină a ta”. E, pot să spun cu mâna pe inimă că, graţie Atoderm, iarna asta haina nu mă mai strânge-n spate. 

 

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply