Menu
SPORT

„BodyPump este uşor”, iar eu când aud asta mor!

BodyPump Les Mills World Class

Tot aud lume că zice: „BodyPump e uşor, m-am obişnuit cu el, nu mă definesc cu BodyPump etc., mă duc să fac antrenamente mai grele!”. Eu aş vrea să-ntreb acele persoane: „Tu faci BodyPump cum trebuie?”

 

Mamă, parcă-i ring de box pe insula din bucătăria noastră seara. Eu şi bărbatu-meu, fiecare în colţul lui, dezbatem cea mai recentă sesiune de BodyPump. De când şi-a reînnoit abonamentul la World Class, a redescoperit antrenamentele la clasă şi, mai ales Pump-ul, pe care eu îl fac de un an jumate, de 2-3 ori pe săptămână; el – să zic că are 20 de prezenţe la clasa asta cu totul.

Eu fac mişto de el că-şi pune cel mult cât mine pe bară, el se enervează şi zice că sunt ridicolă, că ce vreau să obţin cu asta?! El zice că nu (prea) face febră de la Pump, eu mă enervez şi-i reproşez că nu pune cât trebuie pe bară. Şi tot aşa. A ajuns o convenţie să ne „certăm” pe evoluţiile noastre la Pump.

În general, facem antrenamentul separat, cu instructori diferiţi, însă coregrafia e aceeaşi, în orice World Class am merge şi cu orice antrenor am lucra. Se-ntâmplă, totuşi, să facem Pump-ul şi împreună, aşa că văd clar cum îl lucrează bărbatu-meu – evident, adun (involuntar, bre!) combustibil pentru combătut şi mai aprig la masa de seară… as in confruntarea din bucătărie, nu c-am mânca noi la orele alea… Şi pot mereu compara ce zice popa cu ce face popa.

 

Câteva întrebări pentru cei cam zmei

Mă rog, în general, în virtutea profesiei mele, sunt mereu pe fază la acţiunea din peisaj. Adică, după atât timp petrecut în acest antrenament – la care, în general, vin aproximativ 70% aceiaşi oameni, deci ne şi cunoaştem între noi deja, măcar ne salutăm din mers, dacă nu şi socializăm cu interes – am ajuns să discern între ce face omul la clasă şi ce zice că face. Întotdeauna impresia despre ceea ce faci e mai impresionantă decât ce faci cu-adevărat. Zi că nu-i aşa, pe bune!

Prin urmare, m-au amărât tare părerile negative la adresa acestui antrenament pe care-l iubesc şi care mă provoacă mereu, chiar dacă se schimbă (abia) o dată la trei luni, chiar dacă, teoretic, corpul se obişnuieşte cu el. Aşa că vreau să adresez câteva întrebări cârcotaşilor şi, abia după ce-şi răspund lor înşişi cu cea mai mare sinceritate, să dea verdictul final, dacă Pump-ul e chiar un bal:

1.Cu ce greutăţi lucrezi? Cu cât faci încălzirea? Ai cel puţin triplu pe bară la geno? Ai cel puţin dublu la spate? Cât împingi la piept? Cu cât faci fluturări şi Arnold press la umeri? Foloseşti întotdeauna greutăţi mai mari decât cele recomandate de instructor? Îţi suplimentezi mereu greutatea când observi că grupa musculară respectivă s-a obişnuit cu acest tip de efort?

 
2. Faci genuflexiunile până la paralel cu solul? Single-urile ca single-urile, dar şi pulsurile la fel?

 
3.Faci flotările corect? Cele pentru piept cu mâinile depărtate, cele pentru triceps cu coatele pe lângă corp? Atingi cu pieptul stepper-ul atunci când le faci? Le faci de pe genunchi sau de pe vârfuri?

BodyPump Les Mills World Class flotariSursa foto

4.Cât de mult tragi de braţe în spate – chiar să încerci să lipeşti coatele – când faci ramat?

5.La exerciţiile pentru triceps cu discul deasupra capului ţii coatele în interior? Apropo, cât are discul?

 
6.La dips-uri cât de întinse ţii picioarele? Şi cât de aproape de stepper lucrezi?

 
7.La exerciţiile pentru biceps ţii coatele blocate lângă corp sau le balansezi faţă-spate, ca să-ţi iei „avânt”? Eu fac bicepsul cu gantere de 5 kile. Tu?

8.Faci fandările până jos? Le faci corect, cu greutatea corpului la mijloc, fără să te balansezi faţă-spate?

 
9.În general, eşti interesat să execuţi cât mai corect, să-ţi verifici mereu poziţia în oglindă şi să o aranjezi imediat? Întotdeauna este mai solicitant să execuţi corect; başca, te ţine departe de accidentări.

10.Te opreşti în timpul exerciţiului ca să te relaxezi? Mie asta-mi spune că nu ţi-e „uşor”.

 
11.Execuţi pe ritmul muzicii? Să faci totul pe repede-nainte nu-i nicio şmecherie, să ştii. Nu lucrează niciun muşchi ca lumea. Vrei mai multă „acţiune”? Încearcă BodyCombat, acolo n-ai cum să fii prea rapid, sigur-sigur!

 
12.Iei suplimente pentru definire? Acesta este un antrenament de FORŢĂ în regim de REZISTENŢĂ, dar se face cu greutăţi mult mai mici decât în sală, n-ai cum să creşti muscular ca Arnold; mai ales dacă eşti fată şi MAI ALES dacă nu te ajută alimentaţia!

Ia zi, mai încerci un BodyPump? Un pic mai cu simţ de răspundere de data asta, da? Aaaa, că e un antrenament care nu ţi se potriveşte? Asta pot să înţeleg.

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

3 Comments

 • valerica
  31 iulie 2017 at 8:31 pm

  citind articolul asta si de cand am aflat ca faci sport cu regularitate aproape ca mi-a rusine de lenea mea pe taramul assta. era o vreme cand imi placea teribil sa trag de fiare, purtam fusta de 30 de cm si umblam cu căsti în urechi… acum si doua abdomene sa fac mi se pare obositor… cum sa fac sa ma mobilizez oare?

  Reply
  • Idriceanu
   31 iulie 2017 at 9:26 pm

   Sa stii ca mi.a mai cerut lumea un articol despre motivare pentru mobilizare in sport… Eu cred ca acesta este un feeling particular al fiecaruia 🙂

   Reply
 • […] cei ce pot duce un astfel de antrenament până la final, află că nu e chiar așa ușor, dar tocmai despre depășirea limitelor vorbim […]

  Reply

Leave a Reply