Menu
CONCURS / PARENTING / STIL DE VIAŢĂ

Concurs: Câştigă invitaţii la teatru muzical pentru copii! – ÎNCHEIAT

teatru muzical copii PAM PAMGata cu amorţeala sub ger şi troiene, e momentul să vă scoateţi iar picii în lume! Şi, după cum simt eu că v-aţi plictisit de aceleaşi locuri de joacă din mall-uri, am pentru voi o alternativă şi distractivă, şi educativă: spectacolul „La şcoală este ca-n poveşti!” al trupei PAM-PAM de sâmbătă, 28 ianuarie, cu invitaţii gratuite incluse.

Am mai scris despre ei aici şi despre cum şi-a îmbogăţit Tudor arsenalul de instrumente muzicale după ce i-a cunoscut pe Pia, Vio şi Kito, (care interpretează un pian, o vioară şi o chitară) care, alături de bufonii Pam-Pam (un pinguin) şi Bum-Bum (un urs panda), cântă, dansează şi, garantat, îi distrează pe cei mici.

Cât de mici? Păi, Tudor avea un pic peste doi ani jumate, iar Buflea – câteva luni când am fost la un alt spectacol al trupei („Călătorie muzicală pe aripile vântului”). Cel mare a stat nemişcat şi fascinat în primul rând. Cel mic, în primul rând, a adormit, după care a stat nemişcat. Cred că până pe la vreo 6-7 ani prinde spectacolul.

 

Muzica dezvoltă exponenţial creierul copiilor

Aşadar, în povestea pusă în scenă sâmbăta asta, Pia Vio şi Kito vor să îl convingă pe Împăratul Lenevilă că “La școală este ca-n povești!”, adică să-l convingă de frumuseţea şi importanţa educaţiei – pe limba noastră, a adulţilor. Cei trei prieteni, pe acorduri muzicale de Periniță, rock’n’roll, hip-hop sau pop îl vor învăța pe Împărat literele alfabetului, cifrele, notele muzicale, zilele săptămânii, anotimpurile.

Prin urmare, concurs: am de dat două invitaţii duble pentru spectacolul „La şcoală este ca-n poveşti!” de sâmbătă, 28 ianuarie, ora 11:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. E, acu’ dac-oţi avea famelie mai numeroasă, nu trebuie să lăsaţi din copii acasă, vorbim şi rezolvăm.

Ce trebuie să faci: dă un Share pe Facebook la postul de concurs de pe pagina Idrilog şi lasă aici, mai jos, un comentariu despre relaţia copilului tău cu muzica. Adică: îi plac instrumentele muzicale? Ce instrumente muzicale are? E pasionat de muzică? Îi place să cânte şi să danseze? Etc., ceva din gama asta. Să vedem ce expunere au copiii români la muzică, în general.

studiu copii muzica dezvoltare creier

Sursa foto

De ce mă interesează? Pentru că un studiu făcut între 2012 şi 2014 la Institutul pentru Creativitate şi Cercetarea Creierului de la Universitatea California de Sud (în colaborare cu Filarmonica din Los Angeles – vezi foto mai sus) a stabilit că, prin expunerea consecventă la muzică şi învăţând să cânte la un instrument, copiii îşi dezvoltă mai repede şi într-un mod mai elaborat auzul – ceea ce duce la abilităţi mai bune în vorbire, scriere, citire, adică în comunicare, în general – şi, implicit, beneficiază de o dezvoltare a creierului superioară faţă de copiii care nu sunt expuşi la aceste activităţi. Impresionant, nu? Să mai zică cineva că ascultatul de muzică e o pierdere de timp…

A, că era să uit: vineri, 27 ianuarie, voi anunţa câştigătorii pe pagina Idrilog.

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

 • Elena Musat
  25 ianuarie 2017 at 6:32 pm

  Niciunul din copiii mei nu au o afinitate vadita pentru vreun instrument, daaar fetei ii place sa cante la microfon si sa danseze, iar baiatului ii place sa faca piruete :))
  i_am expus de mici la muzica dar degeaba. au alte inclinatii.

  Reply
  • Idriceanu
   26 ianuarie 2017 at 12:24 am

   E bine şi-aşa :))) Mulțumesc pentru povestire 🙂

   Reply

Leave a Reply