Menu
PARENTING / STIL DE VIAŢĂ

Ce naşte din pisică are memorie de elefant

memorie-buna

Aseară ne-a intrat o albină în bucătărie; bărbatu-meu (hai, la mulţean încă o dată, dacă tot s-a nimerit să fie ziua ta azi) zicea că-i viespe, eu nu prea cunosc diferenţa şi, oricum, seara, în general, mă cam handicapează vizual, aşa că the jury is still out on this; dar importantă este reacţia publicului la spectacolul insectei.

Asta s-a lipit cu scandal de unul din noile leduri de tavan ale bucătăriei noastre şi Tudor gravita agitat prin zonă în chiloţi, curioso-înfricoşat:

– Mami, o să vină la mine?

– Da’ ce, eşti floare?

– (zâmbeşte generos) Dar de ce a intrat la noi în casă?

– Că insectele sunt atrase de lumină. Şi afară e întuneric acum şi a văzut lumină la noi şi a intrat.

– Şi o să stea la noi în casă?

– Nu, uite, încercăm să o dăm afară. (bărbatul – lamulţean, dragă – opera cu mătura de jur-împrejurul ledului, pentru o captură vie.)

– Şi unde să se ducă?

– În treaba ei. La ea acasă.

– La albine?

– Unde e casa ei?

– Păi, pe câmp, cred… că albinele nu prea stau în oraş.

Se întinde pe canapea şi-şi murmură ceva în stilul elevului pre-teză la limba română. Aştept; de obicei e bună continuarea:

– O să se ducă la maşina aia cu stupi?

– Da, iubitule, ai dreptate, la maşina aia cu stupi. Ştii, cum stăm noi la bloc şi sunt mai multe apartamente în care stau oameni? Aşa sunt mai mulţi stupi cu albine în maşina aia cu stupi.

Vine taică-său (care a încheiat campania de capturare cu un deces, din păcate) lângă noi, pe canapea:

– Tati, eu am văzut maşina aia cu stupi când am mers mult cu maşina, la Mediaş!

Am rămas mai blocaţi decât albina în led. Frate, asta s-a întâmplat acum două săptămâni, în vacanţa la Daneş. Timp de câteva secunde, în drum spre Mediaş, copilul acesta de trei ani şi-o lună a văzut pe geamul maşinii o stupină mobilă, pe care i-am arătat-o în treacăt. Asta mă face să trag două concluzii: musai trebuie să scriu despre vacanţa noastră şi Tudor are capul mare.

 

Sursa foto

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply