Menu
STIL DE VIAŢĂ

10 lucruri care nu-mi plac în vizită

ce nu-mi place in vizita

Trăiesc într-un mare paradox, din care bărbatul zice că nu voi ieşi în veci:
îmi place la nebunie să merg în vizite
(şi, în general, să mă-ntâlnesc cu oamenii în gaşcă, oriunde-ar fi, numai că se nimereşte să fie, de cele mai multe ori, acasă la vreunul, că s-au cam ramolit cu toţii), dar sunt un musafir foarte mofturos.

Reiau, asta zice bărbatul, că eu mă simt normală. Supun aici dezbaterii publice zece lucruri care-mi displac total când merg în vizite, că poate reuşesc să mă reglez. Sau să mă conving, odată pentru totdeauna, că am dreptate:

1. Să nu fiu întîmpinată la venire. Prin prisma relaţiilor de rudenie sau prietenie, sunt case care mă aşteaptă mereu descuiate, doar să intru ca Vodă prin lobodă, fără să mă-ntrebe nimeni de sănătate. Dar Vodă nu apreciază deloc asta. Bine, eu nu apreciez nici persoanele care-mi intră în casă pur şi simplu, fără să bată la uşă. Poate să fie şi mama – mai uşor cu înfiptul în clanţă, că poate tocmai ies din duş în fundul gol.

2. Să n-am unde-mi agăţa haina. Adică ori să nu existe cuier în zona uşei de la intrare, ori să fie atât de sufocat de lucrurile celor de-ai casei, de ajung să mă enervez cu haina pe braţ. Eu am discuţii frecvente cu bărbatul pe tema „de ce nu pot sta toate căcaturile mereu în cuier, să mai lăsam loc şi pentru musafiri, prevăzuţi sau ne”, dar măcar are omul care-mi intră-n casă unde se descărca de haine şi accesorii, să se simtă şi el uşurat, nu?

3. Să-mi ofere gazda papuci de casă la modul: „uite, ia-i pe ăştia” şi să se descalţe. Normal că şi eu am un număr limitat de şlapi din ăştia pe-acasă, dar nu-i port pe toţi odată. Astfel încât, dispun mereu măcar de patru perechi (damă şi bărbat) curate, pe care să-i ofer musafirilor.

4. Să mi se dea la masă tacâmuri pătate de apă, pentru că n-au fost şterse cu un şervet textil după spălare şi scurgere. Iar în zonele unde apa este dură, vesela, în general, arată lamentabil dacă nu e lustruită cu un prosop. Pentru siguranţa stării mele de sănătate mintală, prefer să-mi imaginez că s-a folosit un prosop special, dedicat acestei activităţi, aşa cum fac eu acasă. Adică nu acelaşi cu care m-am şters pe mâini după fiecare spălat la bucătărie.

5. Să primesc prosoape de bucătărie pentru şters la gură, în loc de şerveţele din hârtie. Da, am o problemă majoră cu prosoapele textile, că adună bancuri-bancuri de germeni din cauza umezelii pe care o experimentează în majoritatea timpului. A, dacă oamenii au atât stil încât să ofere şervete textile, eventual şi cu inel în ton cu decoraţiunile mesei, mă înclin. Altfel, şi două pătrăţele de hârtie igienică sunt mai bune decât prosopul de bucătărie cu care abia s-a şters gazda pe mâini după ce-a spălat vase.

pres usa intrare in vizitaSursa foto

6. Să fiu aşezată la masă, iar gazda să trebăluiască în continuare, pentru că n-a fost suficient de organizată să aranjeze totul până la momentul respectiv. Băi, eu, dacă m-am aşezat la masă cu musafirii mei, apoi să nu mă ridice nimeni, nici măcar eu însămi. Am grijă să fie de toate pe masă ori în zonă, la o întindere de braţ: mâncarea şi băutura, vesela, tacâmurile, paharele, şerveţelele, sarea şi piperul şi ce mă mai gândesc eu că le-ar trebui musafirilor. Şi-apoi, să petrecem împreună, nu de asta ne-am strâns?

7. Să fiu întrebată până la disperare dacă nu cumva, prin vreo minune, haide, doar un pic, dar nici de data asta nu vrei un strop de alcool? Nu, nici de data asta.

8. Să observ WC-ul, chiuveta, oglinda de la baie murdare, pătate sau cu păr. Nu c-aş merge în inspecţie, dar nu pot să-mi fac necesităţile cu ochii-nchişi, nu? Poate nici la mine nu-i lună mereu (mai ales de când cu kinderul şi cu pasta de dinţi pe bază de argilă), dar, când aştept musafiri, dau toaletei, cât de cât, o faţă onorabilă.

9. Să mi se dea mâncare sleită sau reîncălzită. Mai bine ronţăi nişte gustări sau trec direct la desert. A, dacă mi se face poftă de ce povesteşte gazda că are prin frigider şi mă apucă cerşitul, asta-i altă treabă.

10. Să văd găleata/coşul de gunoi fără capac, fix în mijlocul bucătăriei, că e mai la îndemână pentru ce se petrece atunci acolo.

Am I too Bree van de Kamp?

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

23 Comments

 • gabrielapistol
  5 martie 2015 at 2:11 pm

  Ma…da. Barbatu-tau are dreptate 😀 Dar s-ar putea sa ti se traga de la abstinenta totala :)) Sa-mi zici daca te mai invita cineva in vizita dupa asta

  Reply
  • idriceanu
   5 martie 2015 at 2:13 pm

   Pai, abstinenta de la ce? Ca in vizite tot merg, dar mofturi tot fac. Si sex, daca era vorba despre abstinenta aia :))

   Reply
 • gabrielapistol
  5 martie 2015 at 2:14 pm

  Da, barbatu-tau are dreptate. Sa-mi zici daca te mai invita cineva dupa acest entry 😀 Daca da, s-ar putea sa iti fie de folos (tie, dar mai ales gazdelor) doua degete de alcool :))

  Reply
 • gabrielapistol
  5 martie 2015 at 2:15 pm

  Ce faci draga? Aprobi comentarii pe sestache?

  Reply
 • gabrielapistol
  5 martie 2015 at 2:15 pm

  Abstinenta de la alcool, bre. U need to chill

  Reply
  • idriceanu
   5 martie 2015 at 2:17 pm

   pe care sestache? mi-a aparut pe mail, il moderez. sau voiai sa astept pana maine, sa faci completarea cu alcoolu? :)))

   Reply
   • gabrielapistol
    5 martie 2015 at 2:22 pm

    Mie mi-a aparut ca primul comentariu nu poate fi postat, ca nu-s logata si pe wordpress 😉

    Reply
    • idriceanu
     5 martie 2015 at 2:24 pm

     a, trist :))) anyway, alcoolul nu va rezolva nimic. It never does 😉

     Reply
     • gabrielapistol
      5 martie 2015 at 2:31 pm

      Da, mai, glumeam. Dar si tu esti prea chitibusara. Si la aia cu vasele sterse chiar nu-s de acord. Mai bine vad urme de apa dura decat sa imi imaginez cu ce servet au fost sterse…

     • idriceanu
      5 martie 2015 at 2:34 pm

      nooo, toata lumea trebe sa aiba un servet special pentru sters vase. pe bune.

 • Adina
  31 martie 2015 at 9:48 am

  Esti perfect normala, stai linistita…Poate doar sa mai selectezi din gazde.

  Reply
 • markus
  28 iulie 2015 at 4:03 pm

  Niciodata nu m-am gandit la asemenea aspecte cand am fost in vizita la cineva. Este drept nici nu ma prea duc sau cand ma duc, ma duc la rude si totul e ok: ma servesc singur. :))

  Reply
  • Idriceanu
   28 iulie 2015 at 4:04 pm

   Aaaaa, pai n-ai experienta de musafir 😀

   Reply
 • monica
  12 august 2015 at 3:30 pm

  stai acasa relaxata

  Reply
  • Idriceanu
   12 august 2015 at 4:06 pm

   merci, da-mi place sa ma plimb :))

   Reply
 • niculicea
  6 aprilie 2017 at 12:25 pm

  :))))))))) hai ca mi-ai facut ziua buna! Sa stii asa ca din calitate de food blogger/gazda… etc, asta cu trebaluitul se intampla inevitabil, pentru ca masa tot trebuie sa o strangi, sa pui urmatorul fel, sau ai preparate pe care le gatesti si le servesti imediat. Iar cu vinul m-ai lovit, sa vii la mine in vizita si sa nu ciocanim 1 pahar de vin??? (ma rog, te salveaza Cristian, ma bazez pe el 😛 )

  Reply
  • Idriceanu
   6 aprilie 2017 at 12:31 pm

   Să ajung eu la tine, mai întâi… Auzi, da’ tu când ai fost la mine, am mai trebăluit eu ceva după ce ne-am aşezat la masă? Aaa?

   Reply
 • niculicea
  6 aprilie 2017 at 12:34 pm

  Pai a gatit Cristian!! :))) O sa ajungi tu la mine… stai asa

  Reply
  • Idriceanu
   6 aprilie 2017 at 12:43 pm

   Păi, şi ce?? Cum aranjatul mesei şi servitul cine se ocupă?? Şi-apoi, l-ai văzut pe el trebăluind?

   Reply
 • niculicea
  6 aprilie 2017 at 12:48 pm

  Imi imaginez ca in articol te-ai referit la cei care trebaluiesc continuu pentru a finaliza pregatirile… si nu la micile interventii necesare 🙂 Eu am apreciat atentia catre paharul meu, pentru a nu ramane gol :)))) Ce sa o mai lungim, de gazda esti buna, acum ramanem noi cu morcovul in ***

  Reply
  • Idriceanu
   6 aprilie 2017 at 12:53 pm

   :))))))))))) Nu, frate, mă refer la situaţiile de genul: mă duc la prietena mea care a gătit o grămadă şi, deşi pare toată mâncarea pe masă, băutura la un loc, are tot ce-i trebe la îndemână etc., tot se ridică la fiecare două minute să mai aducă ceva din bucătărie, o salată, un tacâm, o bere, un pahar cuiva etc. Până s-aşază şi ea tihnită, eu am terminat de mâncat, jur!

   Reply
 • Carmen E
  6 aprilie 2017 at 7:10 pm

  10??? Nu zic, au logica toate. Sunt de acord cu ele, nu zici rau, doar ca unele lucruri mai scapa de sub control, gen felul doi e inca in cuptor, deci va trebui scos la un moment dat, tacamuri patate?!, pai sunt curate, spalate, nu-s lustruite, uneori(mai mereu) uiti sa le dai luciu, cuierul da, e necesar, dar unii nu au cuier sau e plin deja, asa ca permite-mi sa iti iau haina, sa opun in camera celalalta.
  Una peste alta nu sunt absurditati ce vrei tu dar mai trebuie sa te faci ca nu vezi unele faze.

  Reply
  • Idriceanu
   6 aprilie 2017 at 8:31 pm

   :)))) asta sunt eu, mofturoasă :)))

   Reply

Leave a Reply