Menu
despre lucruri

Cenuşăreasa vine la Băneasa

RED Valentino deschidere

Nu face nimeni roşu ca Valentino. Aşa că RED mi se pare cel mai inspirat nume pe care celebra casă de modă italiană ar fi putut s-o dea gamei pentru tineret, sub comanda directorilor de creaţie Maria Grazia Chiuri şi Pierpaolo Piccioli. Se întâmpla în 2009, la un an după ce marele Valentino Garavani se retrăgea în glorie din lumea modei – bine, asta nu înseamnă că a renunţat şi să-şi mai expună bronzul perfect pe marele şi micul ecran, în seriale TV şi documentare, spre deliciul (tele)spectatoarelor fashioniste.

4c7dde2edc1723e40d4ba98b53766897

red-valentino-new-york-fashion-week-2015-spring-summer-womens-nautical-coatdress-stripes-flower-bud-sheer-dots-anchor-mesh-stars-biker-ribbon-gromm (1)

Păstrând ADN-ul mărcii italiene – să mai zică cineva ceva despre acest popor savuros, care umblă cu flirtu-n sânge – linia young a acesteia produce creaţii vestimentare într-o viziune nouă şi modernă, într-un stil contemporan. M-a amuzat teribil descrierea temei colecţiei de primăvară – „nonconformistă” zic ei, absolut dadaistă, aş zice eu – şi anume: „O Cenuşăreasă modernă care ajunge la Las Vegas după ce a trăit o poveste de dragoste cu un marinar”. Mi-a luat ceva să-mi compun în cap o imagine plastică pe baza acestui scenariu. N-a ieşit nimic demn de Valentino.

RED_Valentino_spring_summer_2015_collection_New_York_Fashion_Week1 (1)

Important e că hainele sunt frumoase şi, mai mult, accesibile publicului român prin intermediul magazinului Sport/Couture din Băneasa Shopping City. Cei doi mari capi de la Valentino spun că această gamă se adresează femeii moderne care este „ironică, internaţională, excentrică şi, totuşi, visătoare şi care vede lumea dintr-un unghi neconvenţional”.

Aş adăuga: şi cu circulaţie periferică proastă, că m-au omorât cu şosetele la sandale şi pantofi. But, hey, it’s just me, the not-so-cool-Valentino-lover.

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply