Menu
SPORT / STIL DE VIAŢĂ

Combinaţie genială în machiajul la sală

machiaj rezistent sala antrenamente

Ştiu c-ar fi mai sănătos să mă antrenez cu un ten curat, dar pentru mine nu există să ies nemachiată din casă. Şi, pentru că sunt multe femei asemeni mie, prezint o super combinaţie de bază de machiaj şi fond de ten pe care o folosesc acum.


Nu ies nemachiată nici să duc gunoiul – şi e ghena la câteva trepte de uşa apartamentului – darămite să merg într-un loc atât de populat precum sala de fitness!
Adică, indiferent de ce-a zis şi ce-a crezut de-a lungul timpului lumea despre asta – că, poate, sunt o nasoală fără machiaj, că e posibil să am bube pe faţă, că sigur n-am încredere în mine, că, mai degrabă, sunt o piţipoancă etc. – aceste păreri m-au durut infinit mai puţin decât momentul când mi s-a spart vreo pudră, de exemplu.

Machiajul e o îndeletnicire extrem de plăcută la prima oră a dimineţii mele – de regulă, înainte să se trezească restul familiei – şi-aşa îmi iau de-o grijă pentru toată ziua. Bine, de câte ori ies din casă, mai retuşez niţel tencuiala pe ici-colo, că mai mânânc şi eu peste zi, mă mai şterg pe la gură, mă spăl pe dinţi, îmi suflu nasul sau dau, din greşeală, cu mâinile pe faţă, acţiuni care lasă urme vizibile – cel puţin, pentru mine.

Aşa că e inevitabil ca seara, când ajung la sală, să fiu machiată. Şi continuu cu asta în ciuda faptului că sunt cea mai transpirăcioasă „sportivă” pe care-o cunosc, din aia de-şi stoarce părul după fiecare antrenament – drept dovadă, foto mai jos. Prin urmare, în funcţie de produsele folosite de-a lungul timpului, cât şi de intensitatea antrenamentului, uneori am arătat ca nevasta lui Dracula după, alteori doar ca Paris Hilton mahmură. Adic-am intrat în antrenament liceu şi-am ieşit la diferite grade de muzeu.

 

Pun bază pe baza de machiaj

Bun, ca s-ajung la combinaţia de produse-minune, încep aşa: pe la începutul lui septembrie, am primit un primer în teste – Goji Perfect de la Bottega Verde.

primer goji bettega verde
Claim-
ul produsului este următorul: „Prezenţa pigmenţilor speciali corectează optic şi conferă pielii un aspect sănătos, strălucitor, neted.”

Bine, în general mi se pare că produsele de tip primer oricum fac asta (sau ar trebui), aşa că mie mi-au atras atenţia, mai degrabă, textura apropiată de a unui fond de ten lichid – dar un pic mai onctuoasă şi mai fină – şi parfumul delicat pe care nu-l pot defini cu exactitate, dar e ceva între mandarine şi goji.

Dar skill-urile lui deosebite de fixare a machiajului mi-au atras atenţia după un antrenament de BodyPump, din care am ieşit absolut praf – a se vedea maioul din poza de mai jos.

În schimb, la faţă stăteam mult mai bine decât de obicei după această clasă, după care mi-am adus aminte că purtam primer-ul pe sub machiaj, dat fiind că avusesem un eveniment înainte şi voiam să-mi ţină tencuiala pentru poze. Şi mi s-a părut foarte tare această constatare.

 

Normal, nu sunt cea mai zână în această poză, dar nu vrei să vezi cum arăt, de obicei, după acest antrenament. Acum, nu te gândi că bag şi primer în mine de câte ori merg la sală – ar însemna să-l consum într-o lună jumate, ca pe crema de faţă (are doar 30 ml, totuşi) – însă e tare bine de ştiut că mă pot baza pe el în situaţii de maximă intensitate.

primer bottega verde goji rmachiaj rezistent la sala

Acoperire groasă, rezistenţă sănătoasă

Lucrurile s-au îmbunătăţit şi mai spectaculos de când am început să folosesc fondul de ten compact Couvrance de la Avène, varianta pentru pielea uscată.

Claim-ul produsului spune aşa: „Corectează chiar şi cele mai severe imperfecţiuni, fără a da efectul nedorit de mască. Poate fi utilizat, de asemenea, pentru a corecta imperfecţiunile de pe corp. Rezistent la transfer, cu efect de lungă durată. Rezistent la apă, formulă specifică cu înaltă toleranţă, fără parfum, fără conservanţi, cu SPF 30.”

fond de ten compact couvrance naturel

Este absolut minunat! Este cea mai strong tencuială pe care-am folosit-o vreodată! În poza de mai jos sunt după un antrenament de BodyCombat, cel mai intens dintre tot ce fac eu la sală, şi felul în care machiajul a rezistat mi s-a părut uau! Mi-au curs râuri-râuri din păr, pe de-o parte şi de alta a nasului, şi nu se vede nicio urmă!

fond de ten compact couvrance la sala

Mă încurcă un pic că are numai 10 grame şi costă la fel de mult ca unul lichid de 30 ml, mai ales că eu nu mă zgârcesc cu întinsul pe faţă. Dar mă bucur nespus că l-am descoperit şi că-l găsesc la Bebe Tei, unde am des drumuri pentru children stuff.

Altfel, în ambele cazuri – şi în nenumărate altele, pentru că se întâmplă de ani de zile – am folosit acelaşi produs pe deasupra: pudra compactă de la Max Factor, fără de care nu pot trăi, pentru că finisează foarte elegant machiajul. Are şi un preţ super rezonabil, numai că, din păcate, n-o mai găsesc pe toate drumurile. Bine c-o mai au în Sephora, cât or mai ţine stand Max Factor şi acolo…

Deci cam asta-i cu machiajul la sală: evită-l, dacă e posibil; dacă nu, măcar fă-l să reziste incredibil!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

4 Comments

Leave a Reply