Concurs: Câştigă accesorii cu personalitate de LaCercei.ro înşurubate! – ÎNCHEIAT

bijuterii steampunk LaCercei

Eu am făcut mate-fizică la liceu, asta am simţit eu că se potriveşte stilului meu de-a gândi.
După care, am făcut Jurnalism la facultate, că se potrivea stilului meu de a trăi şi interacţiona cu cei din jur. Plus că nu puteam să-mi bat joc de talentul ăsta la scris, corect? Par două domenii total diferite, dar sunt absolut convinsă că primul m-a ordonat pentru al doilea.
Altfel, ajungeam un jurnalist boem, împrăştiat şi cu productivitate mult mai scăzută, ca mulţi colegi de breaslă. No offense, dar uitaţi-vă la media de azi; mie mi se rupe sufletul.

Am lucrat în presă din anul trei de facultate şi tot aici sunt, după 14 ani. M-am plimbat un an prin mall-uri vânzând pantofi – marea mea dragoste – dar când am fost chemată înapoi într-o redacţie, parc-am băut apă vie de pe tastatură. Probabil că voi scrie, într-o formă sau alta, până mor. M-am împăcat cu asta, e ok, atât timp cât nu uit să dau cât pot eu de mult în ce-am de făcut. Nu mă deranjează constanţa, n-o simt nicidecum ca pe-o monotonie, cred că e modul meu de a păstra controlul asupra vieţii.

 

Fostă corporatistă, actual artistă, înşurubează bijuterii cu tentă punkistă

Însă m-au fascinat mereu oamenii care au curaj să poată altceva decât pot atunci. Oamenii cărora le merge binişor, satisfăcător, care ar putea trăi mai mult decent decent „aşa” tot restul vieţii, dar care simt că „nu e ce trebuie” şi pornesc în căutări. Am rămas cu gura căscată la poveşti din astea încă din adolescenţă, când profa de franceză ne povestea despre nu mai ştiu care mare poet de aceeaşi limbă – un Guy de Maupassant, un Mallarmé, un Valéry, sincer, nu mai ştiu, şi-am făcut ulcer frunzărind Google, încercând să-mi aduc aminte – care a ars-o banal toată cariera lui, ceva funcţionar la stat, dar a dat lovitura cu scriitura la bătrâneţe. Minunat!

Iar astăzi sunt nenumărate exemple de poveşti de succes ale unor oameni care au avut curajul să-şi asculte asculte mai atent sufletul decât sunetul banilor, iar în scurt timp, cele două au rezonat ca să împlinească un om. Că, până la urmă, trebuie cu toţii să trăim, nu?

E, despre un astfel de om vreau să povestesc. O cheamă Diana, are numai 29 de ani, dar deja deţine o afacere care stăpâneşte o mare felie din domeniul de piaţă pe care activează – situl LaCercei.ro. Cred că e prima care s-a apucat de meşterit bijuterii Steampunk în România – sau, cel puţin, prima despre care am auzit eu.

Diana LaCercei steampunk

A absolvit Facultatea de Psihologie în Braşov, a lucrat apoi într-o multinaţională în Bucureşti, dar niciuna din căile astea nu i-a ostoit pofta de împlinire profesională. Aşa că s-a mutat înapoi sub Tâmpa, unde a reînviat vechea ei pasiune pentru şurubărit – a, mi-a povestit că, atunci când era mică, a învârtit de şuruburile de la pătuţ, pân-a căzut cu tot cu el.

Şi că i-au plăcut mereu mecanismele, rotiţele, poveştile lui Jules Verne – şi ştim cu toţii că dau pe dinafară de chestii tehnice. Şi c-a jucat Syberia când era puştoaică – cu toate am rezonat pân-aici, în afară de aspectul „puştoaică”, dat fiind că eram deja trecută de facultate la vremea acestui (singur) joc pe calculator din viaţa mea. Dar am priceput cum e fata: tehnică şi cu simţ artistic în acelaşi timp.

 

Şi-acum, aş lăsa-o pe ea să povestească un pic despre ce şi cum face, că vorbeşte bine:

Meşterereala nu a început cu Steampunk, ci cu nişte cercei din lemn, de unde şi numele sitului, LaCercei. Am vrut să schimbăm numele anul trecut (pentru că, între timp, sortimentele de accesorii s-au înmulţit, n.r.), dar n-am găsit o variantă mai bună; aşa că i-am dat un nou sens: la fiecare comandă online vom trimite o pereche de cercei cadou. Şi aşa a rămas.

Odată ce-am început să lucrez cu răşina, am descoperit că produsele sunt mult mai atractive, atât pentru mine, cât şi pentru public. Este o muncă migăloasă şi cere multă răbdare, dar nu mă deranjează. Şi cel mai mult mă bucur că văd bine şi nu am nevoie, încă, de ochelari sau de lupă. Îmi place să colind târgurile şi să «vânez» vânzătorii cu cârpe întinse pe jos, pline de ceasuri – nefuncţionale, desigur. Dar eu le iau acasă şi le desfac şurubel cu şurubel, păstrez şi un arc, că nu se ştie niciodată ce rol important va primi.

Diana LaCercei bijuterii steampunk mecanism ceas

Am început în 2013 cu târgurile handmade; primul a fost în Bucureşti, la Universitate, şi mi se părea că lucrurile pe care le-am făcut nu sunt suficient de frumoase, de lucioase. Dar cu fiecare târg mai fost tot mai uşor. Din păcate, sunt tot mai puţine evenimente de gen la care mai participăm pentru că s-au deteriorat simţitor în ultimii ani şi am preferat să ne concentrăm activitatea pe online.

Pân-acum, cele mai faine piese pe care le-am făcut n-au apucat să fie fotografiate, pentru că şi-au găsit stăpâni foarte repede. Primim aprecieri pe pagina de Facebook, prin SMS, e-mail şi toate sunt extraordinare şi ne impulsionează să mergem mai departe, să ne dezvoltăm. Însă cea mai deosebită apreciere a fost printr-o scrisoare de mulţumire, scrisă cu stiloul pe hârtie şi expediată prin Poştă, pe care-am păstrat-o cu mare drag şi la care mă uit la fiecare moment de cumpănă.

Sunt patru ani de când am început LaCercei.ro şi-a fost, cu bune şi mai puţin bune, o experienţă frumoasă. Probabil aşa va fi şi de-acum înainte. Mi-aş dori să extind gama de produse, astfel încât nişa noastră Steampunk să se mărească. Poate vom lucra cu argint, poate vom face nişte construcţii dinamice, nu e încă sigur ce se va întâmpla, dar cu siguranţă se pregăteşte ceva!”

Eee, şi dacă LaCercei.ro se aniversează, te şi premiază! Diana a creat special pentru cititorii Idrilogului (da, da, şi pentru domni avem bunătăţi, dar ştiu că tot doamnele se ocupă şi de aspectul ăsta) trei seturi de cercei, butoni şi pandantiv matchy-matchy, tare drăguţele mai sunt, nu?

premiu concurs LaCercei set rosu

premiu concurs LaCercei set negru

premiu concurs LaCercei set albastru

Tot ce trebuie să faci este să povesteşti, printr-un comentariu la acest post, despre bijuteria pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna, dar n-ai apucat niciodată s-o cumperi sau nu s-a nimerit niciodată s-o primeşti în dar. Iar vineri, pe 14 aprilie, eu şi Diana vom alege cele mai frumoase trei comentarii pentru a fi răsplătite cu accesoriile atât de migălos create de ea.

Voi anunţa câştigătorii pe pagina de Facebook a blogului, Idrilog, aşa că nu uita să-i dai Like, ca să prinzi momentul. Şi să fii la curent cu multe alte lucruri utile din parenting & lifestyle, desigur.

Succes la comentat şi accesorizat!

Share