Menu
CONCURS

Concurs: Hai, cu mine să înveţi cum să fii un fotograf isteţ! – ÎNCHEIAT

conferinta fotografie Photo Story F64

Mi s-au făcut teancuri de poze încă de când eram mică. Dar intrarea în presa de lifestyle, acum 12 ani, mi-a deschis o uşă către backstage-ul fotografiei. De-atunci, tot învăţ despre poveştile spuse în imagini, despre cum să pozez mai bine. Eşti pasionat de foto? Vino şi învaţă cu mine!

 

Relaţia mea cu fotografia este una foarte complexă, dar şi periculoasă, adeseori, pentru liniştea familiei mele. Mai ales în vacanţe – când bărbatu-meu trece de la „Hai, căpşunico, aşa, zâmbeşte! Super!… Stai şi din partea cealaltă… OK, perfect!” la „Eu nu-ţi mai fac nicio poză niciodată, auzi?!?”, iar copiii au ajuns să fugă la propriu care-ncotro când mă văd că pun mâna pe aparat. Sau în zilele în care petrec şi o oră retuşând o fotografie care nu mi-a ieşit perfect în condiţiile de lumină şi decor de care am dispus la momentul respectiv.

Poze mi s-au făcut cu teancul încă din copilărie. Bunică-mea dinspre mamă, care m-a crescut până la cinci ani jumate, m-a imortalizat încă din bebeluşie, când agăţam suzeta-n pomul de Crăciun; şi de multe ori apoi de-a lungul anilor petrecuţi la ea şi neapărat la fiecare zi de naştere. Aşa că statul la poze n-a fost o jenă pentru mine vreodată.

foto copilarie conferinta F64

foto zi de nastere copilarie georgiana idriceanu F64

Dar fascinaţia pentru backstage-ul fotografiei, obţinerea cadrului care vorbeşte cele „o mie de cuvinte” a început acum 12 ani, când am intrat în presa de lifestyle. Am furat de la fotografi şi DTP-işti informaţii despre scule şi tehnici care le-au revigorat şi completat pe cele rămase de la cursul foto din facultate, unde trăgeam pe aparate vechi ruseşti, pe film, şi developam alb-negru în stil oldschool, în laborator.

Sunt o diletantă, totuşi, cu un Canon destul de vechiuţ, dar cu mare poftă de învăţare în domeniu, aşa că invitaţia la conferinţa PHOTO STORY. Begin your journey” organizată de F64 a venit ca turnată. Nu vrei să vii cu mine? Am o invitaţie şi pentru tine! Dacă eşti pasionat de fotografie, videografie sau vlogging, acesta este evenimentul la care trebuie să ajungi, aşa că rezervă-ţi ziua de 5 octombrie pentru cultivarea ei cu speech-urile unor specialişti în domeniile sus-menţionate:

 • Nick Driftwood (Ambasador Panasonic)
 • Vlad Eftenie (arhitect & fotograf)
 • Daniel Chindea (fotograf de nuntă)
 • Andrei Baciu (doctor în literatură & fotograf)
 • Laura Muşuroaea (beauty vlogger)

Iată şi temele despre care va vorbi fiecare:

speaker confreinta photo story F64

Prin urmare, dacă vrei invitaţia gratuită la acest eveniment, tot ce ai de făcut este să-mi povesteşti pe scurt, printr-un comentariu mai jos, despre relaţia ta cu fotografia, de oricare parte a obiectivului aparatului te-ai afla. Ai timp până marţi, 3 octombrie, ora 09:00, când voi anunţa câştigătorii pe pagina de Facebook a Idrilog. Nu uita să dai Like paginii, ca să prinzi primul momentul. Şi să fii mereu la curent cu multe lucruri utile din parenting & lifestyle, desigur! Găseşti aici mai multe detalii despre vorbitori şi program şi de aici îţi poţi cumpăra bilet în cazul în care n-ai tras lozul cel mare.

Succes la comentat şi ne vedem la pozat!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

10 Comments

 • Radu Madalina
  28 septembrie 2017 at 1:07 pm

  Relația mea cu fotografia a început din primele ore de viața. Doar la fotograf am vrut sa ma uit cât de cât drăguț, iar mama și-a dat seama ca va avea nevoie de aparat foto pentru viața mea :))
  Am început întâi sa pozez eu la cererea altora căci cică am un chip plăcut dar mi-am dat seama ulterior ca mai mult de atât, îmi place sa înfrumusețez eu chipurile altora si sa le fotografiez. Prin urmare, dacă mai ții minte (căci ne-am cunoscut la un shooting pentru femeia cu câștigătoarele de la Olimpiada pentru cei cu sindrom down), fac machiaj și îmi și fotografiez clientele pentru blogul meu.

  Reply
  • Idriceanu
   28 septembrie 2017 at 1:10 pm

   Heeei, daaa, aşa e! Mulţumesc pentru comentariu şi baftă la concurs!

   Reply
 • Pai fotografiatul e pasiune veche…..de cand aveam cativa anisori si tata a cumparat primul aparat foto…cu film.Aveam grija sa fac economie la film si le ziceam mereu parintilor…mai la stanga,mai la dreapta,tine mana altfel,zambeste…vroiam sa iasa perfect ca de,aveam numar limitat de poze.In timp am mai invatat una alta,am schimbat ceva aparate Canon,incerc sa mai editez in diferite programele,uneori chiar imi iese.Acum il cert chiar si pe sot ca nu m.a prins in peisaj asa cum trebuia si ii explic cum ar fi trebuit,incerc sa imortalizez cele mai nostime pozitii ale bebelusei mele…..

  Reply
  • Idriceanu
   28 septembrie 2017 at 10:08 pm

   Da, cam pe-aici sunt și eu :)) Mulțumesc pentru comentariu și succes!

   Reply
 • Ha!
  Fotografii!
  Cand ai copii e imposibil sa nu faci zilnic 500de fotografii( asta in cazul in care nu esti in vacanta:))) ).
  Intotdeauna am cochetat cu a face fotografii, insa de cand am doua galme delicioase, fiecare moment imi pare special.
  Sunt sigura ca nu am cele mai stralucite fotografii, insa pentru mine si familia mea sunt PERFECTE.
  De ceva vreme organizez ateliere senzoriale pentru copii si tare mi-ar placea sa le creez albume colorate si pline de viata.

  Reply
  • Idriceanu
   2 octombrie 2017 at 8:53 am

   Ce frumos! Mult succes cu atelierele! Şi mulţumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Andreea
  2 octombrie 2017 at 9:42 pm

  Fac fotografii pentru a captura amintiri, momente fericite sau emotii, euforie, exuberanta, melancolie, tristete, locuri care ma inspira sau situatii care ma intriga. E uneori un refugiu, o cale de a evada din cotidian, de a ma transpune in alta epoca, in alta lume, guvernata dupa alte reguli.

  Reply
  • Idriceanu
   3 octombrie 2017 at 6:45 am

   Aşa este, fotografia funcționează ca o evadare de multe ori. Mulțumesc pentru comentariu 🙂

   Reply
 • Flower
  3 octombrie 2017 at 1:47 am

  Catalizatorul a fost, acum vreo 3 ani, Amalia Savinescu. In putinul timp pe care l-am petrecut impreuna a reusit sa ma faca fan fotografie. Insa, imi dau seama ca m-am lasat prinsa in tumultul lucrurilor concrete si imi lipseste….. O buna ocazie sa-mi fac refresh si sa te cunosc 🙂

  Reply
  • Idriceanu
   3 octombrie 2017 at 6:46 am

   Ce drăguț din partea ta 🙂 Păi, ne vom cunoaşte şi poza!! Mulțumesc pentru comentariu 🙂

   Reply

Leave a Reply