Menu
despre lucruri

Contracepţie fără decepţie

contraceptie

Am stat pe – cum le zicem noi – „pilule” vreo zece ani adunaţi; bineînţeles, cu analize şi controale, să fiu sigură că mai funcţionează totul cum trebuie, cât de cât. N-am avut probleme mari de la ele – cel puţin, nu detectabile – faţă de cum am auzit pe la alte case, care foloseau alte mărci de pastile contraceptive.

Acesta nu este un text de reclamă pentru pilulele pe care le-am înghiţit o treime din viaţă; şi nici un text anti-anticoncepţionale, din moment ce m-am lăsat de ele. Ci este un text despre o alternativă la pastilele contraceptive, o metodă de contracepţie locală, fără probleme legate de:

vârstă: dacă ai peste 35 de ani, pilulele te pot afecta mai puternic;

condiţii fiziologice, cum ar fi lăuzia, alăptarea, perioada de premenopauză, în care n-ai cum să iei pilule;

patologii medicale: migrene, probleme hepatice, tromboză venoasă profundă, hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol ridicat, lupus sau ai suferit de cancer la sân, atac vascular cerebral, atac de cord – toate incompatibile cu pilulele contraceptive;

tratamentele medicamenoase cu antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice sau anticonvulsivante – tratamente în care contraceptivele orale sunt contraindicate;

fumatul (nu că l-aş încuraja) este, de asemenea, însoţit de riscuri mult mai mari în combinaţie cu pilulele, dar este compatibil cu această alternativă de contracepţie.

E vorba de Pharmatex® capsule, un produs care n-are treabă cu niciuna din restricţiile de mai sus. Pharmatex® conţine clorură de benzalconiu – substanţă ce acţionează ca un spermicid şi antiseptic în acelaşi timp, iar studii făcute în vitro arată că produsul este activ pe un anumit număr de agenţi infecţiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuală, mai ales următorii: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu. De asemenea, nu produce modificări ale florei bacteriene saprofite.

Pharmatex_Capsule

Metodă contraceptivă fără monitorizare medicală

Dacă nu ai înţeles până acum, e vorba de nişte capsule care se bagă în dânsa, ori de câte ori ai nevoie de contracepţie (adică înainte de contactul sexual), mai ales în următoarele cazuri:

1.Dacă există o contraindicaţie temporară sau definitivă a contracepţiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (după naştere şi în timpul alăptării ar fi nişte situaţii de acest gen).

2.Dacă ai uitat să iei o pilulă din folie – ştii foarte bine că n-are niciun rost să iei două a doua zi (ba, din contră, îţi poate face rău) şi, de asemenea, ştii că, până termini folia, efectul său contraceptiv este diminuat, astfel încât se recomandă asocierea pilulelor rămase cu capsulele Pharmatex® până la finalul ciclului menstrual.

3.Dacă vrei doar contracepţie doar la nevoie, fără să-ţi încarci organismul cu tot felul de substanţe şi dispozitive pe tema asta.

Ca să nu diminuezi efectul contraceptiv al Pharmatex®, nu-ţi administra şi alte medicamente pe cale vaginală (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse locale cu estrogeni).

„Contraceptivele locale pot fi utilizate fără consult medical, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu dau reacţii adverse severe, prezintă efecte antiseptice şi microbiene, nu modifică mucoasa vaginală şi pH-ul vaginal”, spune doamna doctor Ariana Constantin, medic primar medicină generală şi planificare familială-contracepţie la Centrul de planificare familială din cadrul Maternităţii Panait Sârbu. Foarte drăguţ. Bine, asta nu înseamnă că nu mai trec pe la OB-GIN – mai trebuie să-l întreb şi eu de sănătate, nu?

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

1 Comment

  • Vagina fine tuning | Idrilog
    12 martie 2015 at 9:00 am

    […] iar mă bag în fundul femeilor (când m-am băgat data trecută, aici, a fost o mare distracţie după distribuirea pe FB) şi le prezint o premieră pe piaţa […]

    Reply

Leave a Reply