Menu
despre lucruri

Cum să calci fashion în lume

derigault lansare

Ca o colecţionară de pantofi ce sunt – în special pentru uzul propriu, c-am încercat treaba asta şi pe bărbat, dar nu gustă aspectul ăsta cine ştie ce – şi ca o absolventă a cursurilor de producţie încălţăminte, cu ocazia jobului meu de senzaţie de la Humanic (vezi mai multe aici), mi s-a părut absolut normal să mă intereseze subiectul şi la scară mică, adică pentru copii, odată ce-am primit şi eu unul.

Recunosc, am trăit şi eu în încrâncenarea miturilor despre încălţămintea „ortopedică”, rigidă şi cu susţinere pe gleznă, eventual cu talonete – că, auleu, are copilul piciorul plat (ceea ce se cam întâmplă până pe la vârsta de 4 ani), dar mă bucur că am cunoscut oameni mai informaţi decât mine, care m-au îndrumat pe calea cea dreaptă a mersului corect de bebeluş.

Alege corect pantofii de mers ai copilului!

Dacă până pe la 9-10 luni, când copilul începe s-o ia copăcel – susţinut de un adult sau agăţându-se de mobilă – îl încalţi cu şosete şi vreo salopetă onesie (nesuferite articole vestimentare, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, te asigur) sau cu tot felul de ghiduşenii pufoase (dar mereu potrivite măsurii lui, obligatoriu) de la orice raion de copii, din momentul-copac se schimbă radical treaba.

Dat fiind că nu-i poţi oferi kinderului deliciile mersului desculţ indiferent de context, ca să-nveţe echilibrul şi să-şi exerseze musculatura, articulaţiile şi cartilajele care se vor transforma, în decurs de ani, în oase, te sfătuiesc să-i alegi încălţămintea cât mai aproape de acest tip de mers: să fie confecţionată din materiale naturale, să fie ultraflexibilă şi să se muleze perfect pe piciorul copilului. Ăştia micii merg ca raţa la-nceput, cu degetele crăcănate, ca să-nveţe să se mişte bine pe axa Y şi să dea cu nasul tot mai rar de aia X, întinsă la sol. Prin urmare, primii lor pantofiori de mers trebuie să fie şi spaţioşi, să aibă loc destul cârnăciorii.

xs_IMG_2135    xs_IMG_2145

Dar, ce să fac, aspectul fashion al problemei mă hăituieşte necontenit, astfel încât am trecut uneori prin tragedii personale de ratare de asortare a outfitului copilului cu încălţămintea. Iaca, s-a mai gândit cineva şi la treaba asta şi aşa a apărut Derigault Baby, marcă de încălţăminte ochioasă pentru copii, care tocmai şi-a lansat colecţia primăvară-vară 2015.

„Ai viaţa la picioare” începe cu animal print

În afară de faptul că urmăresc cele mai noi tendinţe din modă (să leşini, nu alta, şi să te umpli de ciudă că pentru oameni mari nu există aşa ceva), pantofiorii Derigault sunt lucraţi manual, din piele naturală, cu talpă din piele întoarsă (pentru o aderenţă crescută) şi sunt foarte comozi, uşor de încălţat şi de purtat. Modelele merg până la măsura 22 – adică l-au cam sărit pe-al meu din schemă, că poartă deja 24 – şi sunt atât de fetiţă, de băieţel, cât şi unisex.

xs_IMG_2236     xss_IMG_2289

De la balerinii multicolori „Disco Baby” şi cizmuliţele cu snake print „Mushu”, până la pantofiorii negri rock „Mo” şi sandalele fucsia cu satin „Vega”, toate modelele îţi iau ochii, fie pentru copilul tău, fie pentru al altuia – dacă nu posezi unul personal în categoria asta de dimensiune de talpă – pentru că pot fi un cadou super original pentru proaspeţii sau viitorii părinţi. Iar dacă nu te mulţumeşte chiar nimic-nimicuţa din colecţie, poţi apela şi la serviciul Custom Derigault, cu ajutorul căruia poţi crea un model unicat de încălţăminte pentru un copil.

Vezi pe site mai multe detalii despre preţuri, felul în care alegi mărimea (dacă n-ai experienţa propriului bebeluş), precum şi despre avantajele materialelor din care încălţămintea Derigault e confecţionată.

Hai, fă-i paşi fashion!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

 • tssecrets
  14 martie 2015 at 4:55 am

  awww ce buburuze de papucei simpatici <3

  Reply
 • idriceanu
  14 martie 2015 at 6:34 am

  Sa.i mananci, nu alta :))))

  Reply

Leave a Reply