Menu
despre lucruri

Cum să tragi viaţa pe nas

Am fost la atât de multe evenimente de presă pân-acum (şi nu vorbesc de conferinţe reci, cu ore prea matinale şi mape de presă seci), că am trecut de mult de simplul aspect al socializării cu oamenii din branşă şi-am ajuns să-mi sară ochii pe povestea care susţine adunarea piaristică respectivă. Cum e locul şi decorul şi scenariul şi, bineînţeles, cum e bufetul şi pachetul pe care-l primim la final. It may sound cheap, but it’s true.

Şi îi admir din plin pe oamenii care sunt suficient de creativi să plaseze lansarea unui produs altfel destul de banal într-o poveste cu un vibe demenţial. Şi te feliciţi ulterior că ai dat curs invitaţiei, chiar şi numai de dragul omului despre care ştii că te va primi cu drag în scurtul său teatral moment pus în scenă pentru client.

 

Cât o fi chiria în Atelierul Iris?

QUIXX-extra_3D_Packshot_ComposingUn asemenea eveniment care mi-a bucurat creierii a fost pentru lansarea Quixx Extra, „un spray nazal 100% natural, bazat pe apă oceanică, foarte util în ameliorarea congestiei nazale şi sinusale, în tratarea răcelilor şi gripei.” Ingredientul său special este uleiul de eucalipt – mie mi-a „rupt” nasul şi l-am folosit doar o dată – care asigură un efect revigorant special. Adică îţi trezeşte sinapsele înfundate. Când primeşti pe mail o invitaţie pentru o asemenea lansare e foarte posibil să-ţi zici: „a, încă o lansare de medicament” şi s-o treci cu vederea. Dar, în afară că-mi place de fata care mi-a trimis-o, m-a intrigat şi scurtul preview despre ce se va întâmpla acolo. Aşa că m-am dus.

 

 

 

 

Locul faptelor puternic mirositoare a fost Atelierul Iris – casa celebrelor florării cu acelaşi nume indigo – unde am dat peste o clădire monument istoric, in 1899, renovată şi decorată excelent pentru scopurile cărora serveşte. Adică eu îţi pot spune – pe scurt, că nu e obiectul discuţiei – despre copacul din tavan, decoraţiunile din flori şi crângurile (inclusiv unul de bambus) care răsar în locuri potrivite, dar se pricepe mult mai bine Adela Pârvu la asta, iar dacă te interesează aspectul, îl poţi aprofunda aici. Iată nişte foto de la ea.

adelaparvu.com-despre-atelierul-designerului-florist-Nicu-Bocancea-Foraria-Iris-design-interior-Pascal-Delmotte-76

 

adelaparvu.com-despre-atelierul-designerului-florist-Nicu-Bocancea-Foraria-Iris-design-interior-Pascal-Delmotte-7   adelaparvu.com-despre-atelierul-designerului-florist-Nicu-Bocancea-Foraria-Iris-design-interior-Pascal-Delmotte-42

 

adelaparvu.com-despre-atelierul-designerului-florist-Nicu-Bocancea-Foraria-Iris-design-interior-Pascal-Delmotte-55

Oricum, locul m-a dat peste cap – şi mă ştie lumea că nu-s cu toate florile acasă, îmi mai aduc şi eu aminte când şi când să mai ţin în viaţă un smoc de brânduşe, o crăciuniţă deja arbust, o orhidee care oricum pare că suportă orice şi-un trandafir cam chel. Deci nu mă pricep, e clar, şi nici nu-mi dau interesul în sensul ăsta. Dar m-aş muta în Atelierul Iris şi m-aş întinde la scris în faţa şemineului imens, cu stiva de butuci aferentă, din sala unde s-a petrecut lansarea Quixx.

 

Respiraţie cu vibraţie gură la gură

În completare, ca să-mi schimbe definitiv percepţia despre cum poate fi făcută o „lansare de medicament”, mi-a plăcut deosebit şi invitatul: Sibel Acemyan, vindecător holistic şi breathing coach, o turcoaică mică şi hotărâtă, aflată de ceva timp în România, care învaţă oamenii să respire întru vindecare şi avansare spre înalt. La cum ne-a vorbit despre respiraţia transformaţională ca eliberare energetică, treaba părea deja ocultă. Noroc că am aplecare către latura asta inspiraţională a necunoscutului, aşa că mi-am căscat bine ochii şi plămânii.

Mood2

Am respirat în fel şi chip la viaţa mea, după cum m-a strâns viaţa de gât; bonus, am respirat organizat în stil Yoga, Pilates sau Lamaze, după cum mi-a fost cazul. Dar Sibel nu face nimic din toate astea, ci şedinţe de respiraţie răvăşitoare numai pe gură, care-ţi umblă la vibraţie de-ţi schimbă până şi fizionomia. Cu noi a făcut o şedinţă de vreo 20 de minute de respiraţie transformaţională, cu ochii închişi şi nu ştiu despre alţii, dar eu era să cad de pe scaun. În timpul ăsta, ne mai şi spunea cum vede schimbările pe noi, de mă-ntrebam ce culori mi-or juca în jurul capului. A fost eliberator şi m-a ţinut pe ziua respectivă. Recunosc, în drum înapoi spre casă, m-am încărcat un pic la loc cu nişte înjurături la volan.

Georgiana Idriceanu

La final, am primit şi-o coroniţă din mlădiţe de eucalipt – pe care fii-meu tot o jumuleşte, încercând să se maimuţărească cu ea pe cap, aşa cum ne-a văzut pe mine şi taică-său – ale căror frunze, dacă sunt uşor frecate între degete, te lasă cu mirosul acela puternic de viaţă curat sănătoasă în nări.

Mi-a plăcut evenimentul ăsta de presă, mi-a mai schimbat vibraţia. Spray-ul l-am cedat bărbatului, că el le are cu rinitele.

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

 • Adela Parvu
  29 aprilie 2015 at 8:36 am

  Eu n-am mai ajuns la eveniment, desi m-as fi dus din nou tot pentru atelierul Florariei Iris si pentru ocazia de a-l intlalni pe designerul florist Nicu Bocancea 🙂 Ma bucur ca si eu m-am pus la curent cu ce s-a lansat Georgiana 🙂

  Reply
  • Idriceanu
   29 aprilie 2015 at 1:40 pm

   Si eu iti multumesc pentru minunata descriere a Atelierului Iris si pentru pozele imprumutate 🙂

   Reply

Leave a Reply