Am testat tratamentul pentru păr Fudge Time Machine la o cafea „cu fetele”, iar pe seară am fugit la sală. Să fi rămas mai degrabă cu endorfinele de la întâlnire decât cu boost-ul de hidratare?
Când am primit invitația de la Gett’s ca să testez acest tratament pentru păr, mi-am zis „la fix!”. Evenimentul nu numai că era într-o luni – ziua mea de spălat pe cap, a se vedea în postul anterior – dar mai era şi lunea de după convenţia de fitness, unde ştiam că părul meu o să aibă de suferit. Răăău! Adică ajunsese să arate aşa, după multe ore se sport şi două uscări cu foehn-ul în aceeaşi zi:
Aşa că, luni dimineaţă, ca să nu ies din casă chiar ca o mătură, l-am scos un pic la lumină cu nişte şampon uscat – mereu miraculosul Moroccanoil – şi-am trecut niţel şi cu placa peste breton. Prin urmare, aşa arătam înainte de tratament. Mă flatează lumina, altfel damage-ul era şi mai evident.
Ca de obicei, eram pe mood-ul „vine omul, stă oleacă, îşi face treaba, da’ şi pleacă”, plină până peste cap de iniţiative de muncă pentru ziua respectivă. Numai că m-am luat cu cafeluţa, cu fetele, am mai hăituit fotograful pentru cadre perfecte, a apărut şi prietena Niculicea şi iată cum s-a dus juma’ de zi. Aia e, măcar am petrecut-o în răsfăţ, plus c-am mai aflat una, alta, despre părul meu – că mereu sunt cu urechile ciulite, să-nvăţ.
De exemplu, tipa care mi-a aplicat tratamentul spune că am părul mai deteriorat pe deasupra (adică firele de la suprafaţă, cele care se văd) decât pe dedesubt şi, de asemenea, că s-a-ncurcat în el la vreo două degete înainte de vârf – adică a avut de furcă fix cu capetele foarte deteriorate, cărora oricum le vine în curând rândul la tuns, aşa cum se-ntâmplă la fiecare două luni.
Hidratare la salon, întreţinere acasă
Să vedem un pic ce spune teoria (aka comunicatul de presă) despre Fudge Time Machine: „Primul tratament în trei paşi care restructurează firul de păr de la interior către exterior, cu rezultate care durează până la 10 săptămâni. Folosit după colorare, decapaj, permanent sau pentru a repara vârfurile despicate şi a păstra lungimea părului, are rezultate dovedite. Avantajele tratamentului sunt: un păr mai puţin deteriorat, cu 180% mai puternic, repară vârfurile despicate după o singură utilizare, iar părul este de cinci ori mai fin şi mai moale, până la 10 săptămâni.” Nu ştiu ce statistici au făcut ei pentru a obţine cifrele astea, dar Doamne-ajută să se potrivească la cât mai multă lume!
Procedura pe care tratamentul o presupune este un pic mai extinsă decât ce am experimentat eu până acum în domeniu şi, prin asta, mă refer la parcurgerea a trei etape:
1. Primul pas se face la scafă, în salon, cu Fudge Rewind Fuel, un produs mai lichid, care trebuie să stea cinci minute pe păr.
2. Al doilea pas se petrece în acelaşi loc şi implică Fudge Seal&Armour, un produs mai cremos, cu care am avut de stat 10 minute, timp în care stilista mi-a făcut acel masaj capilar divin, pentru a întinde bine produsul pe fiecare şuviţă de păr.
3. Al treilea pas este de întreţinere şi se întâmplă la tine acasă, cu Fudge Top Lock, cu care tot trebuie să stai 5-10 minute în păr, aşa c-ar fi bine să-ţi găseşti treburi de făcut în paralel prin baie – cum mi-am găsit eu aici.
Dar eu am zis de atâtea ori: nu se compară niciun tratament făcut acasă cu cele din salon. Pentru că, chiar dacă nu există nicio diferenţă de compoziţie între produsele folosite în fiecare caz, există o mare diferenţă de procedură. Eu n-am cunoscut până acum femeia care să aibă răbdare să stea cu un tratament pe păr cele 3-5-10 minute recomandate şi să-şi mai facă şi masaj în acest timp, pentru ca produsul să acţioneze cum trebuie pe tot părul.
Aşa că e minunat faptul că există acest al treilea pas de întreţinere al tratamentului Time Machine la domiciliu, însă cred cu tărie că drumurile regulate la salon îl vor face mult mai eficient. Unde mai pui că acasă n-ai parte de aşa răsfăţ (tot nu-mi vine să cred că există persoane care nu suportă să fie spălate, darămite masate pe scalp la salon, dar le bănuiesc a fi lipsite de centri nervoşi în zonă):
E-o luptă-n capul meu, între tratament şi antrenament
După ce fata de la Gett’s a terminat cu mine în acea dimineaţă, trebuie să recunosc că mă simţeam mult mai bine în părul meu decât la venire. Iar de arătat, arătam aşa – după un pic de coafare a vârfurilor cu peria.
La breton am avut ceva dezbateri – cum mi se întâmplă, de altfel, cu orice persoană-mi aranjează părul, în afară de stilista care mă face de vreun an jumate încoace – dar l-am rezolvat cu un bigudiu scotocit prin sertarele salonului, că uitasem să plec cu-al meu de-acasă. N-am poză, nu se cădea.
Partea proastă – pentru părul meu, nu pentru mine – a fost că-n acea seară l-am atacat, din nou, cu nişte cycling. Partea bună a poveştii a ieşit la iveală a doua zi, când am remarcat că părul fusese foarte bine hidratat, dat fiind că nu s-a deformat la prins cu elasticul. Ştiaţi trucul acesta, nu? Cu cât părul tânjeşte mai mult după hidratare, cu atât deformarea este mai mare atunci când părul e prins.
Însă, la stilul meu de viaţă, nu mă pot aştepta să se-ntâmple ce-mi promite Fudge Hair Treatment Time Machine, adică „10 săptămâni de păr nedeteriorat”, deşi mai zice că este „primul tratament de restructurare capilară care şterge istoricul părului (de unde şi numele Time Machine, n.a.) şi îl protejează de agresiunile viitoare”.
Pe bune, îmi pun uscătorul în păr aproape zilnic pentru că transpir infernal la sală. Dar da, după cum mi-am simţit părul atunci, în cele câteva ore după tratament, până la prima oră de antrenament, sunt absolut sigură că diferenţa s-ar fi văzut dac-aş fi dat părului câteva zile de pauză de la ocupaţia în cauză.
Găseşti acest tratament doar în saloanele Gett’s, iar o aplicare costă 20 de lei. Iar dacă mergi să-l faci, lasă-mi şi mie aici câteva impresii, vrei?
No Comments