Menu
PARENTING

Daţi un mărţişor şi băieţilor!

martisor pentru baietiCa şi anul trecut, Tudor a fost extrem de încântat că are de oferit mărţişoare la grădiniţă:

„Fetiţelor le duc mărţişoare cu Minnie, iar băieţilor le duc cu Mickey Mouse!”

„Iubitule, dar băieţii nu primesc mărţişoare aici, la Bucureşti. Numai fetele.” 

Chestie care mi se pare discriminatorie rău; adică ori bărbaţii din Muntenia, săracii, n-au şi ei dreptul la o bucurie simplă, ori femeile de p-aici sunt considerate absolut neajutorate şi trebuie obligate la un talisman de noroc, altfel va fi vai de primăvara lor. Trist.

 

Oricum, Tudor era cam dărâmat de aspectul acesta pe baza concluziei logice că nici el, ca băieţel, nu se va mândri cu mărţişor a doua zi.

„Dar să ştii ca la Vaslui, unde e Buni Titi, băieţii primesc mărţişor de la fete pe 1 Martie! Ai vrea şi tu să primeşti?”

„Daaa, vreau şi eu ca la Vaslui, la Buni Titi!”

 

Aseară, când l-am luat de la grădiniţă, am aflat că deja informase personalul didactic despre tradiţia de la Vaslui. Mai mult, una dintre doamnele educatoare i-a confirmat că aşa se poartă şi la ea, la Botoşani, iar o alta a garantat pentru respectarea tradiţiei şi în judeţul Suceava, că mama dumneaei e de la Rădăuţi.

Pe drumul până în parc i-am spus că şi la Iaşi se întâmplă tot aşa. Prin urmare, Tudor a spus tuturor din parc aseară că băieții primesc și ei mărțișoare de 1 martie la Vaslui, Suceava, Botoșani, Iași. Apare prietenul lui, Marian, cu care nu s-a mai văzut din toamnă şi pe care trebuie neapărat să-l pună la curent cu aspectele tradiţiei de mărţişor în Moldova. Dar ce să vezi? Părinţii lui Marian sunt din Bacău, bunica ce l-a crescut – la fel, iar el îşi petrece multe vacanţe acolo. Aşa că Tudor trebuie să modifice, din nou, lista oraşelor în care băieţii sunt atât de norocoşi încât au dreptul la mărţişor la început de primăvară.

 

Rezemat de un copac, Tudor se abţine să nu fie trist:

„Dar eu nu pot să port, că aici, la Bucureşti, nu se poartă…”

„Iubitule… auzi, ştii cum facem? Uite, îţi dau eu mâine un mărţişor, că eu sunt din Moldova.”

„Daaaa! Şi atunci am voie să-l port şi la Bucureşti!”

Cum să nu-i dau?? Mai ales că-i cumpărasem, deja, unul sub formă de chitară… Bine, el a primit la fiecare 1 martie din viaţa lui, dar nu prea conta aspectul.

Sursa foto

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply