Menu
despre lucruri

Dormim machiate, visăm frumos

dormim machiate visam frumos

Mi se pare groaznic să mă demachiez. Sunt vajnică apărătoare a disciplinei, programului riguros şi stilului de viaţă sănătos şi, cu toate astea, am o asemenea lene în mine în fiecare seară, încât am ajuns să mă cert cu bărbatul despre detencuit mecla.

După ce băgăm la somn tornada casei, mi se fleşcăieşte mojo-ul atât de profund încât ajung să sforăi pe sub mascara la vreo jumătate de oră de film pe canapea în sufragerie. Trist din mai multe puncte de vedere:

1.Nu mai trag speranţă că voi ajunge în vreun club până ce copilul va atinge el însuşi vârsta necesară pentru aşa ceva. Un after sună mai plauzibil pentru mine acum, m-aş duce fresh direct, probabil aş arde-o precum diavolul tazmanian între găini turmentate.

2.Nu mai apuc să văd un film până la capăt. Din păcate, la fel mi se-ntâmplă şi la cinema. Unde e şi mai naşpa că trebuie să te scoli ca să pleci acasă.

3.Nu mai am nici sămânţă de strugure cu resveratrol chef pentru demachiere şi, dacă n-aş fi trasă de trening la răspundere în fiecare seară, mi-aş îngroşa semificativ obrazul şi vârsta de pe faţă.

La pus crema ne pricepem, la dat jos – mai puţin

Băi, a fost o dublă revelaţie studiul făcut de Exact Cercetare şi Consultanţă luna trecută! Una la mână, am răsuflat uşurată că nu sunt singura nemernică cu astfel de pusee de lene. Doi: din cauza faptului că acestea nu deţin bărbaţi interesat de aspectul în cauză, e foarte posibil ca reputaţia de pepinieră de muieri bune a ţărişoarei noastre să de ofilească iremediabil.

Studiul a fost făcut pe 826 de respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care locuiesc în mediul urban şi folosesc Internetul. Prin urmare, ai zice că toate lumea ştie ce-are de făcut ca să-şi administreze cât mai bine moştenirea genetică, başca să şi-o mai coafeze un pic – după posibilităţi şi priorităţi.

Ei bine, să stea toate pisicile de pe Facebook în coadă de indignare: 77% dintre românce dau cu cremă hidratantă, dar numai 65% cu loţiune demachiantă! În apărarea noastră, a tuturor, mă gândesc că, poate, mai sunt unele care folosesc şerveţele demachiante, au considerat că întrebarea nu le priveşte şi au mers pe burtă.

Şi dacă se gândeşte cineva să-mi spună printre dinţi că nu toate femeile care se dau cu cremă se şi machiază, prin urmare ce atâta demachiere, aş invita aceste „guri rele” la mine acasă unde pot observa cum se depune praful în timp real pe mobilă şi ten, ca să-şi reconsidere poziţia.

Când au luat femeile la puricat pe considerente de şcoală, parcă mi-am mai văzut nişte surate adormite pe ici-colo, dat fiind că 73% dintre respondentele cu nivel înalt de educaţie ridicat folosesc loţiune sau lapte demachiant; pe când numai 55% dintre cele cu un nivel de educaţie mediu şi scăzut au răspuns pozitiv la apelul ăsta.

Şi, ca să-mi dea o ultimă lovitură de graţie, s-au găsit ăştia de la Exact Cercetare şi Consutanţă să facă şi o analiză cosmetică pe regiuni – unde credeam că m-am scos, că doar n-am umblat toată viaţa cu Răduleasca, Andreea Marin, Iulia Vântur şi Monica Bîrlădeanu în frunte degeaba ca să mă laud cu Moldova mea. Când, ce să vezi? „Oltencele sunt cele care consumă în cel mai ridicat procent laptele/loţiunea demachiantă (84%), cu aproape 20% mai mult comparativ cu media naţională”, spun băieţii ăştia. Pff, să fie de faţa lor, că la noi e mai puţină poluare, avem păduri mai multe.

În concluzie, promit să mă demachiez în continuare la fel de conştiincios – cu concursul bărbatului, desigur – măcar ca să mai ridic media oricărei alte regiuni în defavoarea Olteniei.

Bine măcar că 4 din 10 bărbaţi folosesc produse de îngrijire a tenului, spune acelaşi studiu. Vezi? Ştiam eu de ce mă bizui pe bărbatu-meu. Ei sunt viitorul.

Sursa foto

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply