Menu
PARENTING / STIL DE VIAŢĂ

Educaţie rutieră pentru copiii din toată ţara

verde-la-educatie

După ce s-a dat luni de-a rândul în balansoar (a se citi „cumpănă” de către cine doreşte) în funcţie de „culorile semaforului” – evident, la culoarea verde mai-mai să se propulseze peste gardul parcului – de la un timp, ăsta mare mă-nnebuneşte cu semnele de circulaţie: „Mami, ăla e semn de stop, ăla e de interzis, ăla e de oprirea interzisă”, de parcă nu-mi era suficient că le vedeam şi singură, mai ales pe ăsta din urmă. Oricum, văd că trece printr-un moment de interes intens pentru educaţia rutieră, aşa că mâine nu-l duc nici la teatru (oricum, abia au avut ieri la grădiniţă), nici la vreun atelier care să-l facă geniu, ci în parcare la LIDL, la o acţiune a Poliţiei Române.

Cea de-a patra ediţie a campaniei de educaţie şi prevenţie rutieră „Verde la educaţie pentru circulaţie” o să aibă loc mâine, 24 septembrie, începând cu ora 11:00 şi este dedicată copiilor cu vârste între patru şi 10 ani. Al meu n-are decât trei ani şi aproape două luni, dar e precoc şi animalul lui preferat (cel puţin în perioada asta) e zebra, aşa că n-o să-i strice acţiunea. Fiecare copil va avea şansa să înveţe direct de la reprezentanţii Poliţiei Române cum trebuie să se comporte un pieton în trafic – pentru al meu, oricum o să fie suficient de uau că stă atât de aproape de un poliţist, oamenii legii sunt foarte în vogă la vârsta lui.

invitatie_lidl_verde-la-educatie-pentru-circulatie_24-09

Lecţia va fi formată din două părţi: prima, cea teoretică, va cuprinde informaţii despre semnele de circulaţie şi pentru comportamentul în trafic, iar în cea de-a doua, interactivă, copiii vor fi invitaţi să aplice aceste informaţii într-un orăşel în miniatură.

LIDL şi Poliţia Română desfăşoară această campanie la nivel naţional, simultan în parcările magazinelor din întreaga ţară. Aici găseşti lista unităţilor LIDL care vor găzdui cursul de educaţie rutieră de mâine.

 

Layout 1Pentru cine doreşte să aprofundeze subiectul, recomand această cărticică uşurică de educaţie rutieră pentru copii. E simpatică, are şi nişte rime (bine, şi nişte porţiuni de text mai greoi, dar îl mai ajustaţi voi când îi citiţi copilului), desene sugestive şi un chestionar de verificare a cunoştinţelor la sfârşit.

Sursa foto

 

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply