Menu
PARENTING

Efectul magic al solidarității la el acasă: MagicHOME Fundeni și-a deschis porțile

magichome fundeni vedere exterior

Deși n-am ajuns la inaugurarea MagicHOME Fundeni, trebuie să scriu despre această campanie pentru că ce pot eu să fac pentru ea este nici cât negru sub unghie față de ce face ea pentru copiii cu afecțiuni oncologice și pentru familiile lor.


Acum doi ani, plângea și ecranul telefonului mobil când ne-a lovit spotul publicitar pentru campania MagicHOME prin care 636 de persoane – vedete și oameni obișnuiți – au ocupat pe rând, timp de 23 de zile și nopți, un scaun în Galeria Galateca din centrul Bucureștiului
; această piesă de mobilier reprezenta simbolul felului în care rudele veghează la căpătâiul copiilor bolnavi de cancer internați în spitale pentru tratament: stând, dormind, așteptând, extenuându-se psihic pe un scaun.

Obiectivul campaniei din 2017 era să strângă 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro fiecare, bani necesari finalizării unui centru MagicHOME în apropierea Institutului Ocologic Fundeni din București.

Motivul: peste 70% dintre micii pacienți provin din familii cu o situație financiară modestă, care nu își permit costurile cu transportul până la o instituție medicală de specialitate pentru obținerea unui diagnostic precoce, cu atât mai puțin costurile cu cazarea aparținătorilor în perioada internării copiilor pentru un tratament corespunzător.

Îți reamintesc clipul, sigur îl vei regăsi la fel de emoționant:

Evident, prima mea mișcare a fost să dau SMS-ul MAGIC la 8844 și să transform această donație într-una recurentă. Evident, sute de mii de alți oameni (aproape 160.000, mai exact) au fost la fel de impresionați ca mine, astfel încât au trimis, în acești doi ani de campanie, 1,7 milioane de SMS-uri în total.

Astfel, obiectivul inițial a fost cu mult depășit, iar MagicHOME a devenit o rețea de 14 centre în România, Republica Moldova și Austria: București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Iași, Viena și Chișinău, iar centrul de la Fundeni a putut fi extins dincolo de planul inițial.

Beneficiarii acestor spații de cazare sunt preponderant familii ai copiilor diagnosticați cu afecțiuni oncologice, însă refugiile MagicHOME sunt deschise și aparținătorilor pacienților cu alte suferințe – boli cronice grave, arsuri, boli rare (imunodeficiențe).

 

Nu te opri din donat, treaba nu s-a terminat!

Noul Centru MagicHOME este situat în apropierea Institutului Oncologic Fundeni, pe str. Caisului nr. 23A, Dobroiești, județul Ilfov, are o suprafață de 750 mp, 11 camere, 26 de paturi, spații comune de recreere, lift, o bucătărie pe fiecare nivel și terasă. Poate, pentru unele familii, aceste condiții sunt chiar peste confortul de acasă.

În plus, datorită contribuțiilor sponsorilor și donatorilor, au putut fi construite un depozit și o sală de consiliere pentru ședințe de terapie. Printr-un un alt clip publicitar, lansat anul trecut, oamenii de afaceri au fost și ei îndemnați să ia parte la această campanie prin donarea a 20% din impozitul pe venit/profit pentru #ReteauaSolidaritatii: susținerea funcționării refugiilor MagicHOME.

Dacă te regăsești în această categorie profesională și vrei să ajuți, o poți face descărcând formularul de pe www.pentrumagichome.ro.

#RamanemImpreunaPentruMagicHOME

Ce este pentru noi solidaritatea? Un lanț de oameni care cred că pot face împreună lucruri la care pe cont propriu pot doar visa. Așa cum a fost pentru noi momentul în care ne-am propus să construim o casă MagicHOME, iar voi ne-ați demonstat că binele este molipsitor. Așa că astăzi vă anunțăm cu bucurie că avem nu una, ci zece case, în opt orașe – o adevărată rețea a solidarității MagicHOME. Fiți alături de noi și anul acesta și ajutați-ne să găsim 636 de oameni de afaceri cu suflet mare, care să doneze 20% din impozitul pe venit/ profit, pentru #ReteauaSolidaritatii, acolo unde este mai multă nevoie de ea. #RamanemImpreunaPentruMagicHOME #636pentruReteauaSolidaritatii

Publicată de MagicHOME pe Luni, 10 decembrie 2018


Ca persoană fizică, poți ajuta în continuare cu donația de 2 euro la 8844 prin cuvântul MAGIC pentru că ”(…) avem o Rețea a Solidarității pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor”, au declarat la evenimentul de deschidere a MagicHOME Fundeni Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, fondatorii MagicCAMP și MagicHOME.

Toate aceste refugii au nevoie să fie administrate, întreținute, mobilate, la aceste costuri adăugându-se și cele cu chiriile – acolo unde apartamentele nu au fost puse la dispoziție gratuit – dar și cheltuielile cu terapeuții, transportul aparținătorilor la spital, cu mâncarea etc.

Iar ca să vezi că banii noștri se duc unde i-am trimis și se folosesc cum trebuie, iată câteva fotografii din centrul nou inaugurat în Dobroiești, care va deveni funcțional în ianuarie 2020, al cărui cost total se ridică la 700.000 de euro. Fără glumă, casa asta e mai frumos amenajată decât la mine acasă și sper ca toate aceste detalii decorative – împreună cu funcționalitatea spațiilor, desigur – să îmbunătățească măcar un strop starea de spirit a celor care își însoțesc copiii în copleșitoarea luptă împotriva cancerului.

Dacă n-ai încercat asta până acum, îți propun să fii mai bun nu doar de Crăciun și să trimiți MAGIC la 8844. Orice donație contează, îți spun!

magichome fundeni exterior cladire

mahgichome fundeni dormitor 3

magichome fundeni dormitor 2

magichome fundeni dormitor

magichome fundeni spatiu recreere

magichome fundeni bucatarie

magichome fundeni curte

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply