Menu
PARENTING

Expoziția interactivă Hotel Transylvania: un alt fel de cazare, amuzantă tare

expozitia hotel transylvania ansamblu

Mereu mi s-a părut că filmul ăsta e mai mult pentru adulți, prin natura glumelor savuroase, dar destul de complexe. Și mi-a părut rău că nu pot împărtăși amuzamentul fenomenului Hotel Transylvania cu copiii mei. Până la această expoziție dedicată, clar, celor mai mici dintre cinefili.


Ieri, când am ajuns în Main Square-ul ParkLake Shopping Center, coada la expoziția ”Hotel Transylvania” număra peste 10 familii. Era duminică, era după-amiază, stătea să plouă, normal ca mall-ul gemea de lume cu copii. 
Sincer, mi s-a strâns un pic inima, că știam ce parlamentări mă așteaptă cu Tudor. Dacă s-ar desfășura o olimpiadă a nemulțumiților, fii-meu ăla mare ar câștiga detașat cu atitudinea față de statul la coadă, așteptat, orice presupune răbdare. Adică el e genul ”când vine mâncarea?” la restaurant și ”când începe filmul??” la cinematograf, dar cu drame din alea de strepezit dinții. Însă prezentarea expoziției din comunicatul de presă chiar mă intrigase, nu era păcat să renunțăm, dacă tot ajunseserăm pân-aici?

coada hotel transylvaniaSursa foto

Așa că l-am luat cu uite, ce frumos e castelul/hotelul!, hai, să vedem ce putem face pe-aici, auleu, cum țipă copiii ăștia și cât de amuzant arată animatorii – costumați și machiați în stilul personajelor din film – care conduc activitățile din expoziție. Bine, adevărul este că l-am lăsat pe tati zălog la coadă și, cu ăștia doi după mine, am purces să descoperim în ce constă aceste activități, mai exact.

Și-am aflat, cu ușurare, că așteptarea era doar pentru jocul gen escape room din incinta ”Hotel Transylvania”, adică un tunel cu indicii pe care copiii trebuie să le descopere și să le folosească astfel încât să aibă parte de povestea cu monștri. Stăm? Ăla mare ”nuuu!”, ăla mic ”daaaa!”… deci mai vedem… Deși expoziția a fost gândită pentru copii cu vârsta peste 5 ani, iar Victor are doar trei jumate, dar fix ieri dimineață îi zicea lui taică-său că ar vrea să mai meargă într-o peșteră, să vadă lilieci pe pereți (amintiri din mini-vacanța de Revelion). Deci, poftim, ocazie de văzut lilieci, cum să nu stăm?

 

Activități pentru consumat energia și restabilit armonia în familie

Partea bună este că, în timp ce capul de familie înainta la coadă înspre obiectivul nostru principal, am descoperit alte activități cu care să ne umplem timpul:

1. Cabina de urlete, unde intrau și zbierau copiii pe bandă rulantă; vorbesc serios, strigau și părinții de la coadă înspre ei la modul ”Ioana/Ionuț, nu mai intra, e ultima oară, o să răgușești, gata!”, așa de încântați erau puștii de ocazia care li s-a oferit. Iar lângă cabină era o tabletă cu o aplicație ce măsura intensitatea țipetelor în decibeli.

hotel transylvania cabina
Mi s-a părut genială ideea: în afară de faptul că o activare de genul este în spiritul expoziției de față – adică vorbim despre monștri, vampiri, chestii înfricoșătoare, de sărit inima și țipetele din piept – ăștia micii se mai și luau la întrecere care să urle mai tare și-și mai consumau din agitația care scoate peri albi părinților, mai ales în zilele de weekend, când nu vor să mai doarmă la prânz, când, de regulă, mănâncă mai mult dulce sau își petrec timp în incinte aglomerate, precum mall-urile etc.

Din cei doi ai mei, ăla mic e urlător de fel. Dar, cu toate eforturile de convingere ale mele, ale lui frate-său (care a intrat la urlat de vreo trei ori, dar n-a reușit să bată scorul de decibeli scos de niște fetițe tare hotărâte) sau în ciuda eforturilor animatorului de la cabina cu pricina – pe care Victor l-a și pocnit cu balonul în cap ca să se facă înțeles – a refuzat să participe la activitatea asta pentru că-i este frică de întuneric, iar o cabină de urlete evident că nu putea fi racordată la curent electric, nu? În schimb, și-a luat revanșa urlând printre picioarele noastre, la coadă…

2. Zona centrală, loc de joacă și, probabil, loc pentru ateliere, că am văzut și așa ceva în program. Când am fost noi în vizită, în această încăpere copiii desenau pe pereți cu cretă colorată. Am răsuflat ușurată când am văzut că pe ai mei îi interesează mai mult baloanele animatorului, au luat câte unul și-am mers repede mai departe, eu absolut ușurată că hainele lor au trecut, fără daune, pe lângă un pericol major. Abia ajunseserăm la mall, totuși…

Hotel Transylvania loc de joaca

3. Zona de mumificare, ori a copiilor de către părinți, ori invers, după dispoziție. La noi a fost invers: Victor a încercat să mă înfășoare în benzile acelea ca ale lui Murray the Mummy din film, dar nu l-a ajutat deloc înălțimea; alea tot cădeau, el tot o lua de la capăt. Bine, de fapt, asta a și fost amuzant, și pentru mine, și pentru el. Chiar și pentru Tudor, care s-a urnit să participe la partea de dez-mumificare și a mai uitat de timpul de așteptare de la coadă. Unde oricum nu stătea el, ci taică-său. Și care oricum ajunsese aproape de intrare.

hotel transylvania mummy

4. Panoul foto, unde cei mici se pot măsura – la propriu, ca înălțime – cu personajele din film și se pot imortaliza alături de ele.

georgiana idriceanu hotel transylvania parklake

5. Tunelul în formă de U care străbate Hotel Transylvania și pe parcursul căruia se desfășoară acel joc gen escape room. Nu vreau să vă dezvălui povestea din tunel, trebuie s-o descoperiți singuri, alături de cei mici, cu emoție autentică. Vă garantez, însă, că cei mici vor fi fascinați: au de găsit indicii, de făcut legături logice în firul poveștii, e întuneric, sunt uși secrete, lasere…

hotel transylvania tunel
Și cred că vor dori să dezlege misterele din tunel mai mult decât o singură dată – cel puțin, ai mei au vrut, să intre din nou. Bine, n-am stat din nou la coada care deja se întinsese și pe latura din față a expoziției, dar am zis că poate mai ajungem încă o dată la ParkLake până duminică, 9 iunie, când se termină, într-un interval orar cu trafic mai lejer…

Hotel Transylvania personaje

Prin urmare, ca să știi cum îți faci planurile cu copiii pentru săptămâna asta, află că expoziția interactivă ”Hotel Transylvania” (ParkLake Shopping Center, Main Square – Nivel 0) este deschisă între orele 12:00 și 20:00, iar intervalele orare în care cei mici pot face cunoștință cu personajele din film – Contele Dracula, Mavis, Frank și Murray – sunt: 14:00-14:20, 16:00-16:20 și 18:00-18:20.

Săptămână ușoară și nu uitați să vă bucurați, că timpul zboară!

afis hotel transylvania

copii expozitie hotel transylvania

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply