Menu
STIL DE VIAŢĂ

Fă-ţi casa la fel de inteligentă ca tine

siebo-smart-mirror

Ia, ţi-ar plăcea nu numai să-ţi vezi bona în direct în acţiune cu copilul la domiciliu, dar să-i mai şi dai indicaţii în timp real, iar cel mic să se liniştească la auzul vocii tale? Dar ce-ai zice să-ţi citeşti mailurile pe oglinda din baie, în timp ce-ţi tragi dungile regulamentare cu eyeliner la ochi dis-de-dimineaţă? Pfuaa, nu mai spun de sentimentul de confort pe care-l ai în concediu la gândul că poţi aprinde luminile şi porni televizorul de la distanţă, ca să duci în eroare posibilii atentatori la bunurile casei tale – îţi dai seama că, fiind încă sub influenţa şocului de ieri dimineaţă, când am găsit maşina vraişte după ce un homeless s-a destrăbălat în ea, scenariul ăsta cu speriat intruşii de la distanţă m-a impresionat teribil.

Am aflat că toate astea sunt posibile acum câteva zile, la un eveniment care iese niţel din sferele mele de interese – drept dovadă, am întâlnit acolo fix trei persoane cunoscute mie din media de lifestyle, plus mulţi inşi din presa financiară şi de IT&C, cunoştinţe din vremurile Mediafax ale tinereţii mele. Dar, uite, bine că m-am dus, altfel rămâneam în ceaţă privind minunea tehnicii moderne, noul sistem Smart Home propus de Allview, marca autohtonă numărul unu de tablete şi telefoane inteligente. Şi bine c-am stat în primul rând, altfel nu mi se vedeau cizmele cele noi în poză.

lansare allview siebo smart home

În formulă completă, SIEBO Smart Home va cuprinde o cameră cu rol de unitate centrală – Siebo SmartCam, o oglindă inteligentă şi un număr impresionant de senzori (peste 10 000 din ce-am reţinut din conferinţa de presă) care pot fi controlaţi prin intermediul unei aplicaţii dezvoltate tot de Allview, momentan disponibilă doar pentru Android. Vă rog să rămâneţi la „locurili” voastre, c-o să apară şi pentru iOS în curând.

 

Cămin inteligent fără abonament

În comparaţie cu sistemele similare de pe piaţa românească, SIEBO poate fi controlat de pe orice telefon sau tabletă fără a fi nevoie de un abonament – cum ar veni, e un sistem de casă inteligentă „la liber”. Acesta cuprinde soluţii din categoriile:

  • Utilitar – prin senzorii și dispozitivele care controlează utilitățile;siebo-gas-safe
  • Confort – prin senzorii și dispozitivele care controlează lumina artificială și naturală, umiditatea, temperatura, precum și prin numeroasele aplicații ale oglinzii inteligente etc.;siebo-essential-comfort
  • Securitate – prin senzorii și dispozitivele precum Siebo SmartCam sau scenariile pre-setate pentru situații de tipul concediu, în care utilizatorul poate programa sistemul să deschidă luminile, televizorul sau sistemele de sunet la anumite ore, pentru a simula o casă locuită etc.;siebo-security-start
  • Eco – prin controlul consumului și scăderea costurilor de locuire.

Într-o primă etapă, compania va comercializa numai o parte din senzori, în diferite configurații de pachete. Printre dispozitivele inteligente disponibile în primă fază se numără senzorii de gaz și de fum, senzorul multifuncțional care detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea din încăpere și senzorul IR care controlează aparatele cu telecomandă din casă. Toate dispozitivele inteligente sunt ușor de instalat și nu necesită asistență specializată.

siebo-smartcam_bun

Gazda tuturor senzorilor este Siebo SmartCam, care îmbină rolul de unitate centrală a casei inteligente şi cel de monitorizare a spaţiului în care este instalată. Acesta este primul dispozitiv pe care trebuie să-l achiziţionezi dacă ai în plan să-ţi transformi casa într-una inteligentă. Apoi, bineînţeles, trebuie să ne cumpărăm oglinda aia şmecheră, care se conectează la Internet prin WiFi şi comunică prin Bluetooth cu alte dispozitive deştepte.

Este rezistentă la contactul cu apa şi recunoaşte atingerile în 10 puncte de presiune. Bine, are şi o funcţie mai puţin plăcută – asta dacă-ţi asumi cu adevărat regimul tău de viaţă: oglinda poate funcţiona şi drept indicator pentru sănătate, fiind capabilă să se conecteze la cântarul inteligent şi să-ţi afişeze istoricul oscilaţiilor de greutate. Ce zici, te bagi sau mai bagi nişte sală cu banii de cântar inteligent?

Preţul de pornire pentru Siebo Smart Home este de 799 de lei şi poate ajunge până la 6 000 de lei, în funcţie de complexitate şi de numărul de senzori. Pentru început, dispozitivele  Siebo Smart Home by Allview vor putea fi achizitionate pe site-ul allview.ro, iar începând de anul viitor prin retailerii Altex, MediaGalaxy și eMAG.

 

Hai, spor la instalat senzori!

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply