Menu
despre lucruri

Grupaj de ştiri

IKEA_chiftelute_vegetariene_1

Pentru că m-au omorât pregătirile de sărbători – mai mult pentru imaginea personală, decât a casei sau mesei de Paşte, de care s-au ocupat alţii – am avut de suferit la capitolul scriitură. În acest timp, însă, pofta de tastatură m-a secătuit, plus că m-am umplut de noutăţi ca postitorul de carne în ziua de Paşte, aşa că m-am hotărât să le dau pe dinafară în acest format, de grupaj de ştiri.

  1. Ikea bagă chifteluţe vegetariene începând de azi, 8 aprilie. Oare cu ocazia sfârşitului de post? Bine, ei spun că poluează mai puţin – decât cele cu carne, probabil. Chifteluţele vor costa 8 lei 10 bucăţi, 10,5 lei 15 bucăţi şi, respectiv, 13 lei 20 de bucăţi şi vor fi servite cu garnitură de cuşcuş.
  2. 93% dintre românii din mediul urban consumă ouă, spune un mini-sondaj (pe 1 000 de înşi) făcut de iSense Solutions. Nu pot decât să mă bucur, sper că omleta nu e felul de bază în prepararea lor. Mai frumos decât atât e că 83% dintre ei se dau la ouă de 2-3 ori pe săptămână. Susţin intens acest aliment complet, mai ales fiert tare. Ce mi s-a părut ciudat, totuşi, e că numai 94% dintre respondenţi au zis că preferă ca ouăle respective să fie proaspete. Să-nţeleg că restul stau prea bine cu ficatul sau cum?
  3. Azi se lansează în România Strongbow Apple Ciders, o băutură alcoolică fermentată din mere, cu o concentraţie de alcool de 4,5%. Strongbow are o tradiţie de peste 125 de ani în producerea cidrului fiind, de altfel, marca de cidru numărul unu la nivel global, şi este adusă în România de Heineken. Dacă n-ar fi trebuit să umplu valizele pentru mini-vacanţa de Paşte, ajungeam şi eu la eveniment, măcar să miros sticla, dacă tot sunt paralelă cu alcoolul.
  4. Samsung Electronics România a lansat loco seria de televizoare SUHD, care introduce un nou standard al conţinutului premium UHD (Ultra High Definition) pentru o experienţă vizuală superioară. Noi abia ne-am schimbat un televizor, mulţumim, dar pentru cine e interesat, noile dispozitive încorporează tehnologii precum Nano Crystal Color sau Peak Illuminator pentru un contrast mai bun, mai multe culori şi mai multă luminozitate. Unde mai pui că designul lor a fost proiectat pentru a răspunde nevoilor estetice ale celor mai exigenţi consumatori. Cum ar veni, să arate ca un Van Gogh pe perete, mai ales când e închis. Începând cu acest an, toate televizoarele Smart Samsung, inclusiv noile SUHD, vor rula sistemul de operare Tizen, o platformă open-source care permite dezvoltarea mai uşoară de aplicaţii TV.
  5. AFI Palace Cotroceni va fi deschis pe toată perioada sărbătorilor de Paşte. Am prins şi eu un Paşte în AFI, când lucram la Humanic, şi e horror, nu recomand. Mă rog, din postura de client se schimbă total perspectiva, iar empatia cu lucrătorii comerciali dispare prima. Prin urmare, iată care-i programul centrului comercial în perioada sărbătorilor: sâmbătă, 11 aprilie, între 10:00 şi 20:00 (măcar au timp să se spele pe mâini la toaleta de serviciu pentru luat lumină); duminică, 12 aprilie, între 14:00 şi 23:00 (să vină cu sarmalele uşor digerate); luni, 13 aprilie, program normal, de la 10:00 la 22:00. Ce atâta leneveală?

O altă ştire ar fi că geamurile îmi arată bine în ciuda ploii pe care au fost spălate. Dă şi Dumnezeu geamuri după sufletul omului, cred.

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply