Menu
STIL DE VIAŢĂ

Hipstereală homeless

ollie gang shop x street store

Deci în timp ce eu mă bucuram ca apucata că mi-a venit, în sfârșit, coletul cu rochii pentru nunta de weekendul ăsta, iată că primesc un comunicat despre The Street Store, o inițiativă care m-a făcut să mă rușinez de meschinele mele probleme zilnice. E vorba de un proiect umanitar, primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost.

În România există peste 15 000 de persoane adulte fără adăpost, din care mai mult de 5 000 trăiesc în București. Știu că au umblat tot felul de relatări despre lipsa de autenticitate a multora din cei care întind mâna la colț de stradă – subiect zgândărit magistral în “Filantropica” – dar tot mi se face milă de acești defavorizați ai societății.

the_street_store_3

Așa că te invit să contribui cu haine, încălțăminte și accesorii la acest eveniment umanitar, The Street Store, care va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, pe strada Schitu Măgureanu (strada cu Facultatea de Sociologie, pentru cine cunoaște), chiar pe trotuarul Parcului Cișmigiu. Iar oamenii străzii vor putea să-și aleagă (gratis, desigur) ceea ce li se potrivește și le lipsește – o perspectivă de luat în considerare când sortăm articolele pentru donat din garderoba personală. Adică mai ușor cu poșetele, mai strong pe mănuși și fulare, că tot vine intemperia.

Promovarea proiectului umanitar a fost foarte cool (și eficient, cred) făcută printr-o ședință foto realizată de Ollie Gang Shop (magazinul de cultură urbană și streetwear) în care oameni ai străzii din București apar purtând încălțăminte aparținînd unor mărci de stradă foarte la modă azi, pe genul hipster. Aruncă și tu un ochi pe poze, sigur te vor face să donezi ceva pentru primul magazin gratuit pentru persoanele fără adăpost, The Street Store. Bine, mi-ar fi plăcut să văd și niște doamne în fotografii, dar sunt spectaculoase și așa.

Conceptul acestui magazin de caritate a apărut în Africa de Sud și s-a răspândit apoi în toată lumea. Donare fructuoasă și “vânzare” bună!

Sedinta Foto cu Oamenii Strazii 1 Sedinta Foto cu Oamenii Strazii 2 Sedinta Foto cu Oamenii Strazii 3 Sedinta Foto cu Oamenii Strazii 4 Sedinta Foto cu Oamenii Strazii 6

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply