Menu
despre lucruri

Ikea bagă liliac românesc

De câte ori merg la Ikea – şi-ncerc să n-o fac mai des de o dată cam la o lună jumate, să nu dau damage prea mare la bugetul şi nervii familiei – mă amuz teribil de bufniţa ochelaristă Kattuggla cea purtătoare de halat de strungar mov, care se benoclează ca o isterică, mai ales când e aranjată în mega-multiplu exemplar la raft. Pe ăsta micu’ al nostru nu-l impresionează nicicum, i-a remarcat ochii şi ochelarii, a tras-o un pic de cioc şi s-a întors la ronţăit nasul lui Mickey Mouse personal adus de-acasă.

Încerc să mă abţin să-i cumpăr copilului jucăria pentru mine. Aşa cum, se ştie bine, le cumpărăm adesea jucăriile: ca să ne satisfacem nişte dorinţe rămase neîmplinite din vremea copilăriei noastre. Deci dacă nu, nu. Aia e. Uite, asta-i ochioasa:

bufnita ikea

Sursa foto

Bine, în general mi se par simpatice pluşurile pentru copii de la Ikea, aşa că m-am bucurat teribil să aflu că un copilaş românaş de-al nostru a inspirat crearea unuia dintre ele.

Jucăriile noi – din noiembrie în magazine

Albert este un piciulică în vârstă de şapte ani care a participat cu un desen la Campania Jucăriilor de Pluş pentru Educaţie şi se numără între cei zece câştigători, alături de copii din Norvegia, Belgia, Insulele Canare, Malaezia, Marea Britanie, Croaţia, Cipru, Olanda şi Taiwan. El a desenat un „liliac vesel” (mie mi se pare şi mai isteric decât bufniţa ochelaristă), care va face parte, alături de un tigru-omidă, sconcsul Stinky, nişte dinozauri fioroşi şi o pată albastră monoculară, dintr-o colecţie limitată de jucării de pluş vândută în magazinele Ikea din toată lumea începând cu noiembrie 2015.

desen jucarie ikea_1

„Credem că ştim de ce micul liliac arată aşa de surprins: este singurul din lume care poate zbura cu aripile orientate invers!”, încearcă Maria Thörn, Range Manager la Children’s Ikea, să explice caracterul original al desenului lui Albert. O fi fost ăsta elementul care i-a convins să dea liliacul isteric în producţie sau li s-a părut extrem de potrivit pentru o strategie subtilă de marketing ca un copil din România să deseneze tocmai un vampiraş din ăsta mic şi negru (cu ochii beliţi sau nu)?

În orice caz, îmi place cum arată animalul şi-mi mai place faptul că un  euro din vânzarea fiecărui exemplar va fi folosit pentru proiecte umanitare dedicate copiilor din întreaga lume.

Păcat că se lansează în noiembrie, că le-aş fi văzut funcţionând foarte bine drept recuzită de Halloween.

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply