Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu mă bag la o cumpărătură – fie ea şi window shopping – de cosmetice oricând. Am o grămadă, să-mi pun şi-n cap, şi-n cel de-al doilea frigider al casei, gazdă bună pentru smacurile mele de ani de zile. Probabil că asta l-a intimidat pe bărbatu-meu încă de la început, dat fiind că mi-a spus în câteva rânduri: „nu-ţi fac cosmetice cadou, că nu ştiu ce să-ţi mai iau!” Şi, cu toate astea, o surpriză pentru ritualurile mele de îngrijire ar fi binevenită oricând…
Aşa că m-am bucurat nespus în toamna lui 2014, când am fost invitată să fac cunoştinţă cu platforma Pick’N’Dazzle ce tocmai se lansa în România şi să-i testez priceperea de a-mi face un profil de beauty. Pentru că aşa funcţionează acest concept de vânzare de produse cosmetice: intri pe site, completezi câmpurile cerute (de exemplu, tipul de ten, culoarea ochilor, a părului etc.), oamenii îţi fac o schemă de îngrijire şi, în funcţie de asta – şi de bugetul pe care doreşti să-l aloci – primeşti o cutie cu produse care ar trebui să ţi se potrivească mănuşă pe mână hidratată. Teoretic, aşa a fost şi cu mine, plus senzaţia mega-încântătoare de „A venit Moş Crăciun!” atunci când primeşti cutia şi arzi de nerăbdare să-i descoperi conţinutul. Practic, Pick’N’Dazzle era, pe atunci, deficitar la capitolul branduri şi algoritm de compunere a cutiilor, astfel încât unele produse mi-au plăcut, dar de altele n-am fost prea încântată.
Între timp, însă, oamenii s-au perfecţionat: au achiziţionat mărci de produse cosmetice mai de soi, le-au eliminat pe cele cu review-uri slabe, au înmulţit parametrii luaţi în calcul la compunerea cutiei, astfel încât aceasta să fie cât mai personalizată şi să răspundă cât mai bine nevoilor fiecărui client în parte. La întâlnirea pe care Pavlina Marinova, CEO Pick’N’Dazzle şi creatoarea acestui concept, a organizat-o cu câteva bloggeriţe – printre care m-am aflat şi eu, ameţită de cele 200 de produse de înfrumuseţare întinse în faţa noastră – aceasta ne-a spus cu mândrie că soft-ul pe baza căruia se alcătuiesc cutiile a fost rafinat atât de mult, încât rata de retur a ajuns, de ceva timp, la o cutie în decurs de aproximativ trei luni.
Atenţie, reiau: tu nu-ţi alegi produsele pe care le primeşti, Pick’N’Dazzle le alege pentru tine, în baza profilului de beauty completat pe site când îţi faci contul. Iar rata de retur de mai sus mi se pare, într-adevăr, o performanţă, la cât de pretenţioasă poate fi o femeie care le are cu cosmeticele.
Am tăiat în cremă vie şi-am ales pentru cutie
De data asta, am fost invitată să testez mărcile Pick’N’Dazzle altfel: mi-am ales singură cinci produse de luat acasă, folosit, analizat şi, dacă e cazul, recomandat clientelor sitului sub forma unei oferte speciale, cutia Idriceanu. Şi, bineînţeles, cititoarelor mele de pe blog. Pot spune că naşterea cutiei Pursuit of Perfection – disponibilă, începând de astăzi, pe situl Pick’N’Dazzle, la un preţ mai mult decât avantajos (169 RON, adică cu 50% reducere faţă de costul total al produselor) – a fost aproape la fel de grea ca naşterea celor doi copii ai mei. Cine s-a aflat în acea cameră cu 200 de cosmeticale, obligată să aleagă doar cinci dintre ele, ştie despre ce vorbesc. A fost un chin, mi s-a rupt sufletul pentru celelalte, iar dacă n-aş fi fost limitată la număr, probabil m-aş fi comportat ruşinos, precum fata babei, că doar eram cu maşina, nu le căram în braţe pân-acasă.
Faptul că a trebuit să dăm o temă cutiei – adică s-avem un „unghi de abordare”, cum am învăţat la şcoală, ca să nu ne pierdem în detalii – m-a ajutat enorm să tai în cremă vie şi să fac aceste alegeri dureroase; aşa că acum pot să vă prezint cu inima împăcată cutia Pursuit of Perfection by Idriceanu. Ea conţine:
- Abellie Crème Vitalisante
- Kueshi CC Cream Medium
- Bottega Superdren Antiaqua Criogel
- Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil
- Teeez Desert Lush Sheer Lipstick, nuanţa Carnelian Coral
Dacă te uiţi bine, îţi dai seama numai din numele produselor că mi-am poziţionat cutia pentru un ritual de înfrumuseţare prin corectare a imperfecţiunilor trupului. Adică, doamnelor, noi oricum suntem arătoase, eu doar vă recomand ceva pentru şlefuit şi mai bine imaginea. Un fel de Photoshop tools cosmetice. Să le luăm pe rând:
Abellie Crème Vitalisante
Este o cremă hidratantă atât pentru zi, cât şi pentru noapte, cu o textură bogată, dar fină, şi un miros discret, ierbos. Eu am tenul uscat, care absoarbe imediat şi cele mai grase creme, aşa că Abellie Crème Vitalisante mi s-a potrivit perfect, mai ales că păstrează senzaţia de hidratare, de confort al pielii, pe tot parcursul zilei. Însă cred că nu s-ar potrivi deloc unei persoane cu ten gras ori cu zona T pronunţată. În schimb, o recomand din suflet celor cu ten uscat şi normal, măcar pentru îngrijirea de noapte.
Abellie este o marcă franţuzească de produse cosmetice ce au la bază mierea şi alte ingrediente active de provenienţă apicolă, nu conţin parabeni şi sunt certificate ECOCERT.
Kueshi CC Cream
Este un cover correction cream, adică ceea ce multe dintre noi folosesc acum în timpul zilelor când n-au chef de fond de ten. Eu, care sunt disperată după acoperire, folosesc şi CC (sau BB), şi fond de ten, but that’s just me, îmi urăsc pistruii. Acest CC de la Kueshi conţine o formulă ce combină celule stem de portocală – care pretind că „reorganizează structura internă a celulei pielii”, acid hialuronic şi colagen care hidratează pielea şi ascund semnele oboselii (na, că m-am dat de gol cum pot arăta aşa cu doi copii mici). Pe cutie scrie clar că, pentru tenul uscat şi foarte uscat, se recomandă folosirea unei creme hidratante ca bază. Câteva zile, am încercat produsul direct pe faţa „goală” şi, într-adevăr, aveam o senzaţie de „piele strânsă” după un timp. Aşa că m-am conformat instrucţiunilor de pe cutie şi-am băgat Abellie-ul pe dedesubt. Altă viaţă! Aşa îşi face şi CC-ul treaba frumos – uniformizează foarte plăcut nuanţa tenului – şi pielea mea e fericită.
Vreau să enumer, totuşi, nişte puncte slabe ale testării:
- Are FPS doar 10, ceea ce mi se pare puţin pentru umblat vara pe stradă, doar în CC, fără nimic altceva pe deasupra.
- Are două nuanţe, light şi medium, iar eu se pare că n-am fost suficient de atentă să observ asta când am ales produsul. Aşa că m-am trezit acasă cu medium care, pentru mine, de exemplu, o posesoare de ten foarte deschis, este prea puternică. Adică off-season, se vede diferenţa de culoare dintre faţă-gât şi decolteu, de exemplu. Dar la vară cred că merge de minune.
- Apăsarea pistonului care eliberează conţinutul trebuie făcută cu atenţie, pentru că, la o cursă completă, te trezeşti cu prea multă cremă pe degete, la jumătate de cursă – cu insuficientă. Îţi cam faci mâna în timp cu el, numai să nu se termine crema între timp.
Kueshi este o marcă spaniolă de produse cosmetice de înaltă calitate, cu ingrediente active şi ingrediente naturale, nu sunt testate pe animale şi sunt foarte prietenoase cu pielea. Câteva dintre ingredientele-cheie ale mărcii sunt: uleiul de măceşe, uleiul de argan, pudra de perle, acidul hialuronic şi extractul de caviar.
Bottega Superdren Antiaqua Criogel
Să ne înţelegem: dacă mă zgârii – oriunde pe corp, nu doar pe faţă – curge cremă, nu sânge. Cam la nivelul ăsta sunt cu smăcuirea. Iar pentru zonele cu probleme – ştiţi voi, alea şi alea şi, mai ales, alea – am folosit atâtea, încât aş putea scrie review-uri până la pensie. În general, îmi place să folosesc un lapte de corp super-hidratant şi un produs pentru zonele cu probleme şi altul pentru cele care necesită îngrijire specială – precum decolteul, adică nu mă plictisesc deloc să mă dau cu cremă pe corp. Aşa că nu puteam rata ocazia să testez un produs din gama Super Dren a mărcii Bottega di LungaVita, un gel care, în mod sigur, mi-ar fi făcut mai uşoare zilele de gravidă şi picioarele umflate cu care unele dintre ele au venit. Conform ambalajului, acest criogel ajută la drenarea surplusului de lichide din ţesuturi şi acţionează asupra zonelor afectate de celulită.
Mie mi s-a întâmplat aşa: chiar din timpul aplicării, prima senzaţie – foarte puternică, şi am o bază de comparaţie destul de largă – a fost cea de frig; nu de rece, de frig. Pe bune, eu, care mor de cald după ce mă dau cu cremă, de nu mai am loc în baie, de data asta nu mai ştiam ce să pun pe mine. Aşa că mi s-a părut fantastic acest gel pentru aplicat după antrenamentele la sală, că mereu mi se pare prea cald în vestiar şi parcă nu intră pantalonii pe mine – din cauza muşchilor tensionaţi şi a cremelor de corp, evident. Cu gelul ăsta alunecă, nu alta.
La vreo două zile după ce începusem să folosesc produsul, observ că mâinile mele – oricum traumatizate zilnic de colaborarea intensă cu detergentul de vase – crapă, efectiv, de uscăciune. Şi nu ştiam ce s-a schimbat în stilul meu de viaţă. Ştii ce făceam eu după fiecare aplicare a gelului de drenaj? Frecam mâinile între ele cu surplusul rămas, gen să le hidratez, aşa cum fac cu orice cremă de corp, de obicei.
Numai că gelul îşi făcea, conştiincios, treaba: scotea lichidul din ţesuturi, iar pielea mâinilor mele şi-aşa e deficitară la capitolul ăsta. Iată cum m-am convins definitiv că gelul funcţionează. Şi da, pielea din zonele alea, alea şi, mai ales, alea a devenit mai netedă, mai puţin „coajă de portocală”, ştiţi voi. Deci recomand, dar nu pe mâini.
Bottega di LungaVita este o marcă italiană de produse cosmetice, iar gama Super Dren conţine toate produsele de care ai nevoie pentru a-ţi trata zonele corpului de la abdomen în jos – deci aproape toate cele cu probleme – cu efecte vizibile rapid.
Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil
Mereu îmi doresc un ulei de cuticule, doar că n-am niciodată timp să-l folosesc. Bine, „niciodată” în contextul în care, pentru ca un astfel de produs să fie eficient, trebuie folosit în mod sistematic. Adică te speli pe mâini, îl aplici şi aştepţi; a, s-a trezit copilul şi trebuie schimbat? Te speli iar pe mâini, iar aplici uleiul – dacă îţi permite copilul. Trebuie spălate nişte vase? După ce termini, aplici iar uleiul şi tot aşa. Mi se pare obositor şi incomod. Şi ineficient, pentru mine, care n-am timp să tot fac asta.
Aşa c-am vrut să văd cum face faţă acest ulei de cuticule de la Sally Hansen stilului meu de viaţă. Şi-am ajuns la concluzia că ne împăcăm: dacă îmi aduc aminte să-l aplic de două ori pe zi e bine. Plus, de cele mai multe ori, înainte să mă bag seara în pat. Da, mi-a înmuiat cuticulele întărite de stat cu mâinile în apă şi diverse produse de curăţare şi mi le-a făcut să arate mai mult decât decent, chiar elegant. Se absoare rapid şi hidratează temeinic; l-am încercat şi pe piele – am mai tras câteva dungi de ulei cu pensula când mi-a fost lene să mă duc după crema de mâini – şi e foarte ok, lasă pielea catifelată, fără urmă de senzaţie uleioasă.
Despre efectele uleiului asupra unghiilor n-am ce spune, din păcate, pentru că ale mele sunt acoperite de gel. Însă produsul se adresează şi unghiilor deteriorate, uscate, casante, datorită conţinutului său de ulei esenţial natural cu vitamina E, germeni de grâu, sâmburi de caise şi aloe.
Teeez Desert Lush Sheer Lipstick, nuanţa Carnelian Coral
Aproximativ 90% din rujurile mele sunt roşii. Vişină putredă, sânge proaspăt, căpşună veselă, catifea profundă etc. – roşii. Cred că lumea vede imaginea mea completată de un ruj musai roşu, că numai din astea primesc, din diverse surse. Aşa ca, odată ce m-am trezit în faţa colecţiei de rujuri Teeez la memorabila întâlnire cu cele 200 de produse cosmetice, mi-am propus să aleg cea mai naturală nuanţă posibil. Nu de alta, dar cam bate la ochi să tot port ruj roşu cu copilul în parc. Plus că-i las urme greu de şters când îl pup.
A fost greu să ignor nuanţele minunate (11, în afară de cea aleasă de mine) care tot îmi răsăreau în cale în căutarea mea, dar m-am ţinut tare de conceptul unitar pe care-l stabilisem pentru cutia Idriceanu. Adică voiam ceva doar să „corecteze” un pic nuanţa buzelor, dar să păstreze un aspect natural şi sănătos, iar Carnelian Coral a fost alegerea extrem de potrivită pentru asta.
Toate cele 12 nuanţe ale gamei sunt semi-transparente şi discret lucioase (aspectul buzelor are parte de un finiş subtil de gloss), au FPS 10 (ceea ce mi se pare foarte important la un ruj) şi hidratează considerabil buzele. Adică e un fel de balsam; cu nuanţă; şi c-un pic de luciu. Un produs foarte versatil, mai ales datorită nuanţei naturale pe care mi-am ales-o.
Doamnelor, asta-i cutia Idriceanu, comandaţi-o cu încredere, alegeţi nuanţele care vi se potrivesc – acolo unde e cazul – şi bucuraţi-vă de frumuseţea voastră. Un pic… „aranjată”.
No Comments