Mi-am dat seama că trebuie să scriu acest articol când am observat că folosesc, zi de zi, trei produse, fără să am neapărată nevoie de ele. Doar pentru că îmi plac nespus!
Cele trei produse despre care urmează să povestesc au intrat în arsenalul meu nu datorită mie, ci au fost primite pentru testare, remarcându-se între multele pe care le mai am prin gospodărie. Nu mi-au trebuit multe încercări ca să mă edific asupra lor şi să le cooptez, definitiv, în ritualul zilnic de îngrijire şi înfrumuseţare, astfel încât am zis c-ar fi frumos din partea mea să le laud în faţa populaţiei feminine care mă citeşte, că nu se ştie ce cui îi trebuie şi cui informaţia i se potriveşte.
Nu sunt trei produse fără de care să nu pot trăi, adică nu satisfac nişte nevoi de îngrijire de bază, însă aduc, în mod clar, plusvaloare modului în care am grijă de mine şi, implicit, în care arăt şi mă simt. Este vorba despre un iluminator, un parfum şi un produs pe care eu îl folosesc drept cremă de noapte, deşi el a fost creat cu alte intenţii…
ILUMINATOR LIQUID CHROME BARRY M, MARIONNAUD
Iubesc iluminatoarele, adică acele scule de machiaj cu care poţi să-ţi sculptezi frumos chipul dacă le foloseşti ponderat şi pe unde trebuie. Până să-l primesc pe acesta de la Marionnaud, am tot folosit iluminatoare de tip pudră compactă, fie de sine stătătoare, fie din trusele de contouring.
Faţă de acelea, „picăturile de crom” marca Barry M au fost o revoluţie pentru machiajul meu – chiar dacă, uneori, nu una fericită, şi anume în zilele când scăpam prea mult pe pomeţi, de entuziasm şi de drag de produs.
În timp, am reglat acest aspect, astfel încât acum aplic câte (aproximativ) două picături pe fiecare parte a feţei, le întind şi tapotez cu vârfurile degetelor pe zona dintre blush şi cearcăne (nu am, dar să le folosim drept reper), adică fix pe creasta pomeţilor.
Textura este cremoasă şi, deşi nu „fuge” ca mercurul – cine a prins vremurile termometrelor pe stil vechi şi a spart unul ştie despre ce vorbesc –, aminteşte mult, ca aspect, de acele picături de care părinţii nu mai ştiau cum să ne ferească pe vremea accidentelor de gen din copilărie.
L-am primit pe la sfârşitul lui mai, deci se fac deja patru luni de când îl folosesc zilnic şi cred că am ajuns abia la jumătatea recipientului de 12 ml.
Îl poţi vedea mai bine (şi achiziţiona) aici; eu folosesc varianta At First Light, cea mai rozalie, însă nuanţa de pe site este mai puternică decât în realitate. Reflectă puternic lumina, astfel încât îţi recomand să foloseşti puţin pentru un efect de sculpting discret, potrivit unui machiaj de zi.
PARFUM TENDRE FOLIE CHARRIER FRANCE, LABORATOARELE FITTERMAN
Între parfumurile pe care le primesc sau mi le cumpăr apare câte unul, odată la ceva timp, care iese în evidenţă şi-mi acaparează toate ţinutele, ocaziile, stările de spirit etc. Nu pentru că ar fi o operă de artă olfactivă, un amestec la modă sau vreun acquired fragrance după care aleargă snobul în general, ci pentru că îmi inspiră o aromă universală şi versatilă, potrivită mie în orice context m-aş afla. Adică, în majoritatea zilelor, în loc să mă gândesc ce parfum din colecţie ar merge mai bine cu hainele, scopul şi durata ieşirii în oraş, îl folosesc direct pe acesta şi mă simt împăcată. Call me fragrance-lazy, it’s OK.
Este foarte adevărat că acest comportament nu poate fi demn de o adevărată iubitoare şi cunoscătoare de parfumuri; but, hey, nici nu m-am dat drept aşa ceva vreodată, ci am rămas mereu la stadiul de contemplare a modului în care un parfum mă face să mă simt.
Cel mai recent parfum cu care mi s-a întâmplat asta a fost Terre de Lumière de la L’Occitane, despre care am scris aici. Până a fost detronat de cel de faţă, Tendre Folie, un produs al casei Charrier, distribuit în România de Laboratoarele Fitterman. Îl găseşti aici dacă vrei să afli mai multe despre notele sale de vârf, mijloc şi bază. Pe scurt, eu îţi spun că sunt florale, lejere, iar după un timp se aşază un pic mai sobru, mai profund.
Designul sticlei e decent de finuţ – primeşte puncte pentru trandafirul delicat desenat pe spate. Am o singură problemă cu acest produs: capacul nu se fixează aşa cum ar trebui; adică am încercat să-l iau cu mine în poşetă sau în geanta de sală şi mereu găseam capacul rătăcit printre restul lucrurilor. Şi nu ţin morţiş să-mi miroasă portofelul a flori de pepene galben.
Nu e un parfum care să mă înnebunească, să-mi dea aere de divă, să mă simtă vecinii când intru în scară şi să mă recunoască. E un parfum mai degrabă discret, care-mi completează imaginea şi felul în care mă simt în cele mai multe dintre ipostazele mele de zi cu zi.
BALSAM CU PROPOLIS, ALBEENA
Ai auzit vreodată de proceduri de îngrijire mai… neortodoxe? De genul să-ţi ameliorezi pungile de sub ochi cu cremă pentru hemoroizi sau să scoţi nuanţele de verzui din părul vopsit blond cu ketch-up? Mă rog, chestia despre care povestesc eu acum nu e atât de radicală precum aceste două exemple, dar este vorba tot despre utilizarea unui produs în alt scop decât a fost el conceput.
Printre produsele apicole primite în press-trip-ul la una dintre stupinele ALBeeNA – vezi mai multe aici – a fost şi acest Balsam cu propolis, un produs cosmetic 100% natural (extracte din plante, uleiuri vegetale, miere şi ceară) destinat, în principal, pentru tratarea rănilor şi arsurilor uşoare, a psoriazusului şi herpesului, bun şi pentru negi şi hemoroizi, este antiinflamator şi calmant. Găseşti aici toate detaliile despre el şi îl şi poţi achiziţiona,
Ei bine, eu îl folosesc drept cremă de noapte. L-am încercat în prima seară după ce am ajuns acasă şi senzaţia de la trezire mi-a plăcut atât de mult, încât am continuat să-l aplic seară de seară.
Cică este recomandat tenului sensibil, gras sau iritat, însă eu nu mă încadrez în niciuna dintre aceste categorii cu pielea mea uscată şi tot o simt extraordinar în fiecare dimineaţă: e moale, catifelată, parcă faţa mi-e mai fragedă, mai proaspătă, iar cutele sale – umplute.
Tot pe linkul de mai sus găseşti beneficiile pe care fiecare ingredient al produsului le aduce pielii, precum şi afecţiunile cărora le pot aduce ameliorare. Recipientul are doar 40 de grame, însă, pentru fiecare aplicare pe faţă + gât folosesc o cantitate de balsam aproximativ cât un bob de mazăre, pentru că se întinde foarte bine, este un produs foarte emolient. Aşa că mă aştept să mă ţină pe puţin vreo două luni, folosit doar seara.
Acestea fiind spuse, îţi urez un weekend frumos cu soare generos şi înfrumuseţare cu folos!
No Comments