Menu
PARENTING

L-am scăpat de frici ca să rămână la bunici

tudor la bunici

A rămas cu bona seri la rând de la şase luni; a dormit la soră-mea de nenumărate ori; a plecat tot cu ea la munte fără nicio reţinere – vezi aici. Dar Tudor n-a vrut niciodată să rămână la bunici.


Eu şi Tudor am rămas să încheiem micul dejun, că restul bărbaţilor din familie sunt implicaţi într-o activitate neplăcut mirositoare ce implică un scutec.

– Mami, mă bucur că mergem azi la buni Rica! O să-mi placă să stăm în curte!

– Păi, Tudor, poate într-o zi o să vrei să stai mai mult…

– Mami, ştii de ce nu vreau eu să rămân la Călăraşi? Că mi-e frică că n-o să mă mai luaţi înapoi!

– Cum, măi, Tudor?? Nu eşti tu băieţelul meu?? Normal că te luăm înapoi! Stai câteva zile şi gata, cum a mai stat Victor. Nu trebuie să te duci la grădiniţă? Nu trebuie să mergem în concediu în curând? Unde e casa ta?

– La Bucureşti!

– Păi, vezi? Normal că te luăm înapoi! Uite, Eric cum se duce la bunici la Corbeanca şi stă acolo?… Să ştii că şi eu mergeam în vacanţă la bunica mea atunci când eram mică. La Suceava.

– Acolo unde e cetatea lui Ştefan?

– Da… şi conversaţia a deraiat înspre diverse.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Este una din puţinele zile pe care le mai am doar pentru mine de când am făcut copii, c-a plecat bărbatul singur cu amândoi la drum. Mi-am văzut de gospodărie, de sală, ceva muncă, ceva rahaturi ronţăite la televizor; am început şi-o carte – sper să n-ajungă alături de celelalte două, mai mult răvăşite decât citite, rămase în stand-by prin sufragerie de când aveam brad în casă.

Cu ultimele forţe şi cu ochii cât cepele ca după curăţat ceapă, editez ultimele poze pentru un articol pe blog – ceva frumos, mai mult amuzant decât elegant, cum ne place nouă, vedeţi voi săptămâna asta – când sună telefonul:

– Ce faci, pisică?

– Pe-acasă, ce să fac?

– Vezi că mă apropii de Bucureşti. E destul de aglomerat, aşa că o să mai dureze un pic. Dar să ştii, ca să te pregăteşti să cobori să mă ajuţi la bagaje. (aka mâncare gătită, fructe, legume, cum se vine regulamentar de la părinţi, nu?)

– Dar vezi că sunt fără Tudor. A rămas la Călăraşi.

Pam-pam-paaaam! Mi s-a oprit inima. Iniţial, am scris „opărit”, că asta s-a-ntâmplat cu Tudor când am stat acolo câteva zile la vârsta de un an, în ideea să-l obişnuiesc cu casa, cu bunicii. S-a opărit. Rău. Arsură de gradul III, am avut ceva de tras de pe urma ei.

– Cum adică, a rămas acolo?

– Daaaa, el a vrut! Cred că mi-a zis de vreo trei ori „paaa!” după ce s-a hotărât că rămâne!

– Auleu, sper să nu te trezeşti că te sună ăştia la noapte că urlă să te duci să-l iei!

– Sper să nu… Oricum, l-aduce taică-meu mâine!

Aaaaaaa, deci asta era, de fapt! Sau o fi fost discuţia noastră de dimineaţă? Sau faptul că trauma arsurii de acum trei ani parcă s-a mai stins în mine, imprimându-i şi lui un sentiment de siguranţă în subconştient? Orice-ar fi, sper să se fi bucurat de seara asta.

Că eu, fără ipocrizie, o ţin numai într-o veselie: iar sunt singură acasă, mă joc cu laptopul pe masă, nu se vede? Bărbatul a ieşit, iar Buflea-i adormit, deci nu se pune, mă pot distra pe bune: scriu pe blog la lume.

Sursa foto

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

11 Comments

 • Mihaela
  24 iulie 2017 at 2:19 am

  Bai, cum adica mananci rontaieli la TV?! Vezi ca eu te-am luat etalon. Cum o sa mai pot eu acum sa ma abtin la 2 noaptea sa nu mananc porumb? In alta ordine de idei, imi pare bine ca-ti faci de cap. Te pup!

  P.S. Sper sa nu se puna! 😬

  Reply
  • Idriceanu
   24 iulie 2017 at 6:50 am

   Laaaasă, am avut 7 antrenamente săptămâna asta, măcar atât meritam şi eu: nişte junk în linişte :)))

   Da’ vezi că erau în timpul zilei, nu noaptea, da?? Am avut timp să le ard 😂😂😂

   Reply
 • valerica
  24 iulie 2017 at 9:33 pm

  copiii ne fac surprize din astea. ideea e sa avem noi rabdare cu ei si sa nu i fortam.
  si eu am doar unul acasa. cel mare tot la bunici. asa ca am prins ragaz sa mai scriu ceva despre cum nu fac mamele nimic in ziua cand isi propun sa nu faca nimic :))).

  Reply
  • Idriceanu
   24 iulie 2017 at 11:08 pm

   Există astfel de zile??

   Reply
   • valerica
    25 iulie 2017 at 12:02 pm

    pai tocmai asta am si scris: ca nu exista deccat in mintea noastra :)))

    Reply
    • Idriceanu
     25 iulie 2017 at 12:36 pm

     :))))

     Reply
 • Gica Florin
  25 iulie 2017 at 3:27 pm

  Na. Batranii nu mai pot fi atat de atenti si de rabdatori cu cei mici. Eu unul am crescut cu bunicii. Si am nenumarate semne de „buna purtare”.

  Reply
  • Idriceanu
   25 iulie 2017 at 3:33 pm

   Foarte posibil. Şi eu am crescut la bunici, dar nu sunt prea „lovită” :))) Însă e altfel când i se întâmplă copilului tău…

   Reply
 • florin
  2 august 2017 at 3:13 pm

  Sunt de parere ca un copil trebuie sa creasca langa parinti, cu bunicii, sa zic ca maxim 2 saptamani in vacanta de vara.

  Reply
  • Idriceanu
   2 august 2017 at 3:18 pm

   Exact asta am zis şi noi mereu 🙂 De asta, chiar şi cel mic – pe care îl mai lăsăm, la nevoie, la bunici – nu stă departe mai mult de o săptămână legată odată.

   Reply
 • […] suplimentar la copii, imediat la bunici am apelat. La început, Tudor s-a dat cam greu dus – vezi aici despre asta ce-am avut de spus. Nici acum nu-i vreun mare fan al acestei situaţii – spre […]

  Reply

Leave a Reply