Menu
PARENTING

La doi ani de Buflea a fost zarvă mare! Normal, nici nu-i de mirare!

petrecere aniversare copil Victor club ZARVA

Aniversarea de doi ani a lui Buflea căzu fix într-o sâmbătă – yeeeey! Numai că era fix una dintre sâmbetele incluse în programul cursului de care m-am apucat toamna asta – neeeeey! Dar m-am dat singură pe spate: pân’la urmă, mi-au ieşit toate!


E 16:44, iar Waze îmi arată că fac 44 de minute până acasă. Petrecerea lui Victor începe la 18:00
şi, mai mult ca sigur, din experienţa anului trecut şi-a aniversărilor lui Tudor, mulţi dintre cei cu copii ajung mai devreme. Că aşa e, cunosc: ăla micu’ n-are răbdare, s-a trezit mai devreme de încântare, vrea mai repede la joacă, mami n-are ce să-i facă – been there, stressed about that!

E ora la care cel puţin unul dintre ai mei s-a trezit, aşa că-l sun pe cel mai mare, bărbatul:

– Hello! V-aţi trezit?

– … m-a trezit Victor… Tu ce faci?

– Mă chinui să ies din parcarea asta de căcat! Nu pot să cred, frate!! Toată lumea a venit la Auchan la cumpărături! Şi Waze îmi zice că mai fac 40 de minute până acasă!!

– Mda, e haos în oraş…

– Da, mă rog… Eşti suficient de lucid ca să mă urmăreşti?

– … da… zi…

Şi a urmat o listă de instrucţiuni despre ce pantaloni găseşte pe care raft din şifonier şi pe cine îi trage, care e cămaşa fiecăruia – că, la cum creşte Victor, l-a cam ajuns pe frate-său la măsuri, aşa că le confunzi uşor hainele – cu ce îi încalţă pe fiecare şi recomandările pentru el însuşi.

– Ai înţeles?

– Daaaa!

– Auzi, mă gândeam: dacă nu ajung pân’la cinci jumate, să-i îmbraci şi să plecaţi fără mine şi vin şi eu cât de repede pot… Măcar să fie sărbătoritul acolo, gen…

Adică, eu organizasem totul, comunicasem totul, dar, până la urmă, Buflea era sărbătoritul, aşa că… ce atât stres? Cerusem voie să plec de la curs c-un sfert de oră înainte de final, dar nu era ca şi cum asta ar fi însemnat că şi părăsisem incinta. Noooo, îmi mai luaseră 45 de minute duşul, machiajul şi coafatul, că plecasem de dimineaţă cu toată casa după mine, numai costumaţia de petrecere îmi lipsea. Aşa că trebuia s-ajung înapoi acasă, să mă schimb şi-abia apoi să plec liniştită spre ZARVA – Club de harababură, minunatul loc la care mă hotărâsem să-i fac ziua lui Victor. Bine că nu-i departe de noi – zece minute de şofat întins la ora aia totuşi aglomerată de sâmbătă. Pe Gramont 38, ştiu strada bine, doar m-am căsătorit în faţa statului român în zonă, la Sectorul 4.

 

Am ajuns (aproape) ultima la petrecerea copilului meu

Când am ajuns acasă, ăştia ieşeau pe uşă, deşi abia atunci bătea şi jumate. Mai bine, am avut timp să-mi retuşez părul pleoştit după ce m-am strecurat în minunata costumaţie by MoraShop pe care-o obţinusem tot aşa, în regim de maximă urgenţă: cu măsuri luate într-o noapte, pe la zece, în parcare la Kaufland Colentina, tremurând în tricou ca să fie centimetrii cât mai exacţi, şi cu predare produs final în stradă, pe avarii în zona Obor, între un antrenament şi-un eveniment… Grea viaţa de influencer, trebuie să te mişti mai repede decât Prancer!

georgiana idriceanu copii club zarva

Când am ajuns la ZARVA, 90% din lista de invitaţi era prezentă. Pentru mine, asta e o greşeală impardonabilă de etichetă! Sunt gazda evenimentului? Frate, stau la intrare (mă rog, prin preajmă) ca să primesc pe toată lumea! Când am avut recepţia de nuntă, mai tare decât picioarele de la tocuri m-au durut bicepsul de la ţinut cupa de şampanie şi fălcile de la zâmbetul perpetuu din poziţia de primire a invitaţilor; de la 19:00 la 21:00 am făcut asta, eram leşinată de dureri, călduri, transpiraţii, foame. N-am reuşit să iau decât două guri de aperitiv, c-am fost sculată de la masă pentru înc-o tură de invitaţi întârziaţi. M-am dus, ce să fac? Că nici mie nu-mi place s-ajung la evenimente speciale, fie ele de familie sau de afaceri, şi să nu mă bage nimeni în seamă!

tudor petrecere copii club zarva cadouri

Dar atmosfera era atât de degajată, copiii se lansaseră în joacă de îndată, încât nu-i păsa nimănui că am întârziat. Aşa că nu-mi suna în cap decât: „Am reuşit, am reuşit!”, nu mai simţeam nici oboseală, nici foame, totul era cum le-am potrivit! Fotograful era acolo, îşi intrase deja în rol, tortul era pe drum şi primisem SMS şi de la animator. Teancul de cadouri era abandonat la intrare, iar toate camerele de la ZARVA răsunau de veselie mare!

 

Fac ziua copilului meu pentru că-i ofer amintiri la greu

Ştiu că multă lume spune: „De ce să faci ziua copilului cu tam-tam când e aşa de mic?! Oricum nu înţelege nimic!”. Permiteţi-mi să vă contrazic şi să vă dau nişte argumente:

1. Petrecerea este un pretext să aduni oamenii dragi alături. Că-i vorba despre rude cu care oricum nu te vezi prea des și copilul le duce dorul, despre prieteni vechi care au și ei copii, care au devenit, la rândul lor, prietenii copiilor voștri, despre prieteni ai copilului de la grădiniță sau din parc – toţi se adună cu această ocazie să se joace împreună. Şi ei iubesc asta!!

petrecere copii club zarva scena

2. Sărbătoritul este în centrul atenţiei şi jocului. Oricum, el asta îşi doreşte mai mereu: să se joace. Cu mami şi tati, în primul rând, dar şi cu fratele/sora şi prietenii săi. Ceea ce se întâmplă din plin la o petrecere – cel puţin, la petrecerile pe care le-am organizat mereu pentru copiii mei, fiind orientate pe distracţia copiilor, în primul rând. N-am fost niciodată adepta aniversărilor la restaurant, punând pe primul loc nevoile invitaţilor adulţi, şi abia apoi să vedem ce facem şi cu copiii-anexe, dacă tot i-au adus după ei. Absolut greşit! E petrecere pentru copil, el trebuie să se distreze din plin şi să fie răsfăţat. Aaaa, că-l stresez cu poze multe – asta sper să mi se ierte. Sau să citească la punctul trei de ce trag atât de ei:

georgiana idriceanu Victor petrecere copii zarva

petrecere copii Victor club zarva

3. Adultul de mâine va avea o mulţime de amintiri graţie acestor întâlniri. Eu însămi am fost crescută cu multe şedinţe foto – la aniversări, la Crăciun, la grădiniţă, în parcuri, la concursurile de dans – am teancuri de poze alb-negru cu margini zimţate la care mă uit şi-mi revin amintirile toate… Cum să nu le ofer şi copiilor mei această oportunitate?

victor murdar de tort petrecere zarva

Până la vârsta asta (patru ani), Tudor s-a lămurit, cu ajutorul fotografiilor expuse prin casă, cum stă treaba cu „crescutul”, cu relaţia între prezent şi trecut, cu diferenţele între era pre-Victor şi cea de la naşterea lui încoace… Adun o grămadă de Like-uri cu pozele astea pe Facebook? Adun. Dar ce e Like, ca Like-ul trece, pe când încărcătura de amintiri niciodată n-o să plece. Iar asta nu se compară cu nimic.

tudor victor petrecere copii club zarva

Aşa că, după ce i-am serbat ziua lui Tudor în acest fel la primele două aniversări (acum e deja mare, s-a mutat tămbălăul la grădiniţă), am hotărât să facem şi pentru frate-său acelaşi lucru. Şi, cum mie nu-mi place să-mi iasă pozele la fel, nu puteam să apelez la acelaşi loc de joacă ca anul trecut.

 

Am găsit locul potrivit pentru distracţie la toate grupele de vârstă din ecuaţie

Asta mi-a fost  mereu cel mai greu când m-am apucat de organizare: să găsesc locul ideal pentru desfăşurare. Să aibă copiii unde se juca şi adulţii unde socializa; să fie curat, neuzat, bine echipat şi pentru mici, şi pentru mari; să aibă lumină bună şi în poze să dea strună; să pot negocia la mâncare şi toată lumea să stea la un loc, fără izolare – adică spaţiul pentru copil să nu fie unul îngrădit, ci să poată umbla peste tot nestingherit. Sunt puţine astfel de locuri în Bucureşti, dar merită să le găseşti şi într-un eveniment special să investeşti.

Cele trei ore de la ZARVA s-au încheiat cu plânsete sfâşietoare la plecare, atât de frumoase au fost jocurile, fără ezitare! Îmi spun şi-acum părinţii că le cer ăia micii să mai meargă „la avion”. Da, avionul galben şi imens, al cărui motor porneşte – nu pleacă de pe loc, evident – a fost centrul atenţiei la toate grupele de vârstă. În topul preferinţelor a urmat peretele cu găuri pentru aruncat mingi – pentru cei mai mari (inclusiv părinţii) – şi căsuţa pentru desenat pereţii – pentru cei mai mici.

avion petrecere copii club zarva

perete mingi club zarva petrecere copii

petrecere copii zarva casuta de colorat

Pe locul trei, în interesele copiilor mai de şcoală s-a numărat peretele de căţărat, în timp ce picii de grădiniţă s-au consumat în labirintul cu camere amenajate divers, precum bucătăria, mai ales. A urmat peretele magnetic şi măsuţele cu LEGO. Surprinzător, piscina cu bile şi tobogan n-a trezit atât interes precum mă aşteptam – de la ai mei doi copii, cel puţin – dar cu atâtea alte atracţii la ZARVA, nici nu mă miră, a fost bairam!

perete catarat club zarva petrecere copii

perete magnetic club zarva petrecere copii

Nu atât de surprinzător a fost că leagănele din material textil – asemănătoare unor hamace – au fost mult mai apreciate de părinţi, mai ales când voiau să-şi supravegheze picii de avionul galben îndrăgostiţi şi căţăraţi pe el până-n dinţi.

avion petrecere copii club zarva victor

Pentru mâncarea copiilor – adică pizza – cei de la ZARVA colaborează cu Club Fabrica – unde obişnuim să mâncăm des vara, la terasă – evident, pentru că au loc de joacă. Aşa c-am hotărât să luăm şi mâncarea pentru adulţi tot de-acolo – platouri cu grătar, caşcaval pane, murături, orez şi cartofi. Mâncarea OK, doar cartofii mi i-au trimis prăjiţi în loc de „cu rozmarin, la cuptor”, dar, mă rog, nici n-aveam ce face, nici nu s-a plâns nimeni, aşa că i-am lăsat în pace.

Tortul, ca de obicei, luat de la Atelierul de Zahăr – de data asta am mers pe varianta Bunny Cake, cu morcov, legumă preferată a lui Victor; şi iar mi l-au construit fix aşa cum mi-am dorit. A fost şi atât de bun, încât aproape l-am dovedit, de-am ajuns acasă doar cu două feliuţe şi decoraţiunea Thomas, locomotiva faimoasă.

tort thomas atelierul de zahar petrecere copii club zarva

tort Thomas atelierul de zahar petrecere copii club zarva

Am avut şi-un animator – un tânăr Mickey Mouse, chiar uşor atrăgător 😂😂😂. A făcut jocuri cu cine-a vrut dintre copii, i-a pictat pe mâini, pe faţă, şi din baloane le-a modelat jucării. A stat o oră şi jumătate şi chiar i-a antrenat la distracţie, frate! M-a atenţionat când a fost de prezentat tortul, şi-a jucat rolul bine cu totul. Mi-a plăcut, mai chem personaj de la ei şi data viitoare: se numesc Clown Party, dacă aveţi nevoie de-o recomandare.

animator mickey mouse club zarva petrecere copii

animator petrecere copii club zarva

tort petrecere copii club zarva

Iar personalul de la ZARVA a fost minunat, m-a scos din încurcătură, că lumânări de tort să cumpăr am uitat! Ne-a ajutat cu de toate, ne-a servit imediat, a strâns după noi, toţi doar un zâmbet şi-un aer amuzat.

Acum… eu nu ştiu unde să mă mai ascund, că gaşca de pitici cam vrea să ne-ntoarcem la avion în curând…

georgiana idriceanu petrecere copii club zarva avion

Credit foto: Mircea Popa

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

 • Alina
  18 decembrie 2017 at 10:40 pm

  Super petrecere si localul e minunat!

  Reply
  • Idriceanu
   19 decembrie 2017 at 10:13 am

   Daaa, chiar ne-am simţit excelent!!

   Reply

Leave a Reply