Menu
POVEŞTI

La pământ S.R.L.

Mă întorsesem și eu la birou după doi ani de zile, plec în lume pentru primul meu drum în interes de serviciu și mă împotmolesc după o sută de metri, la metrou. Nu, nu era din cauza faptului că, în ăștia aproximativ doi ani de stat acasă, mi-am plimbat fundul mai mult cu mașina și-am uitat cum e să călătorești la comun, ci că la gura de metrou aleasă n-am avut nicio posibilitate să-mi cumpăr cartelă de acces – și momentan port un accesoriu care mă împiedică fizic să sar peste turnicheți.

Faza s-a lăsat cu o reclamație la conducerea Metrorex – că tot m-am specializat în făcut gât pe căi oficiale, o să-mi deschid un ghișeu de consultanță pentru muritorul de rând care are multe probleme și curaj puțin să le semnaleze. Cine are răbdare, poftim de citiți e-mailul trimis pe temă.

“Bună ziua,

(…) Vă scriu pentru a vă aduce la cunoștință o situație neplacută de la stația de metrou Piața Muncii.

Am coborât astăzi în stație prin gura de acces dinspre Titan/Dristor și am constatat cu stupoare că nu există casier, atunci când am încercat achiziționarea unei cartele. Automatul de cartele din stație nu eliberează rest și nu putem avea cu toții bani ficși pentru achiziția de cartele de călătorie.

Singura mea opțiune a fost să traversez intersecția până la cealaltă gură de acces, cea dinspre Iancului, ca să pot achiziționa o cartelă cu bancnotele pe care le aveam disponibile la momentul respectiv.

Asta în condițiile în care afară sunt 30 de grade, eu sunt însărcinată în 7 luni, iar niciuna din gurile de acces de la Piața Muncii nu este prevazută cu lift!! Situația mi se pare inadmisibilăxs!!

Înțeleg că, din rațiuni de costuri, ați decis eliminarea casierului de la respectiva gură de acces a stației Piața Muncii, dar să implementați un automat de la care nu se poate face o achizite corectă a titlurilor de călătorie mi se pare revoltător!

Vă rog să luați măsuri pentru remedierea acestei situații. În caz contrar, voi merge cu reclamația mai departe, la alte instituții ale statului în masuraă să intervină.

Mulțumesc pentru atenție.

O zi bună,

(…)”

these-photos-show-the-immensity-of-subway-tunnel-construction-in-manhattan

Când nu mă mai așteptam, când și uitasem, de fapt, de treaba asta – c-am fost ocupată cu altă reclamație, trimisă Vodafone, dar despre asta cu altă ocazie – iată că-mi scrie cineva de la biroul de comunicare și relații cu presa al Metrorex (m-au ginit ăștia, deși nu mi-am dat numele de jurnalist, ci de buletin, și nu am scris de pe contul de e-mail de serviciu, ci de pe cel personal; sau e foarte posibil să nu aibă și un birou de relații cu clienții oameni normali, așa cum există în orice companie civilizată). Și ei argumentează că:

“Stimată doamnă (…),

Urmare a sesizării dumneavoastră înregistrată cu numărul M.06/9812/10.08.2015 vă comunicăm următoarele:

Pentru o utilizare cât mai eficientă a personalului, în staţiile cu un număr foarte mic de cartele vândute şi, respectiv, cu un trafic redus de călători, s-a dispus ca serviciul de casă să fie închis, iar vânzarea cartelelor să se facă la cabina de acces, situată în dreptul aparatelor de taxare.

Există, într-adevăr, şi accese ale unor staţii unde activitatea comercială nu se desfăşoară în anumite intervale orare sau deloc (ex: staţia Piaţa Muncii ), însă, în aceste cazuri, accesele respective sunt asigurate cu agenţi de pază, care permit intrarea la peron doar călătorilor care plătesc călătoria cu metroul folosind una dintre soluţiile de plată existente. În acest moment, analizăm posibilitatea de redeschidere a activităţii comerciale în accesul reclamat de dumneavoastră.

Publicul călător a fost informat asupra acestor aspecte prin afişe informative expuse la intrarea în staţie, pe geamurile de la uşile de acces şi de la cabina de acces. (!!)

Pentru a suplini acest aspect şi a răspunde solictărilor din partea călătorilor privind procurarea cartelelor, au fost amplasate automate de vândut cartele în unele dintre aceste accese în limita numărului de AVC-uri disponibile, inclusiv în staţia Piaţa Muncii.

De asemenea, vă informăm că, în prezent, este în curs o procedură de achiziţie pentru modernizarea sistemului de acces şi plată, în cadrul căreia aparatele de vândut cartele vor fi modernizate în sensul acordării de rest la numerar (!!) şi al reîncărcării de carduri de transport contactless.

Totodată, vă informăm că accesul în acest capăt al staţiei se mai poate face şi prin intermediul cardurilor contactless PayPass emise de orice bancă sub sigla Maestro sau MasterCard, la terminalele amplasate pe aparatele de taxare din staţii. Călătorii au fost informaţi în acest sens prin stikerele de pe turnicheţi, stikere ce conţin simbolul contactless precum şi logo-ul MasterCard PayPass. (!!)

Vă mulţumim că utilizaţi serviciile noastre, vă cerem scuze pentru disconfortul creat şi, totodată, apreciem interesul dumneavoastră în îmbunătăţirea activităţii noastre.

Cu stimă,
pentru DIRECTOR GENERAL,
ing. Cătălin HOMOR”

Iar eu am înțeles următoarele:

  • sunt o proastă că n-am băgat de seamă afișele prin care eram anunțată că că nu există vânzător uman în zonă și că n-am cum să obțin o cartelă decât de la automat, ceea ce mă duce mai adânc în tenebrele prostiei mele: 
  • sunt o proastă că vreau rest de la automat, dar oamenii buni de la Metrorex vor face un efort, totuși, pentru MODERNIZAREA aparatului, ca să dea și rest. Despre bon fiscal nu ma pronunț, că n-am primit în viața mea așa ceva de la Metrorex. De la RATB, da. 
  • sunt o proastă că n-am card din ăla contactless PrePay emis de orice bancă bla-bla; și că am rămas pe stil vechi, cu acel plastic de transport care funcționa foarte bine și pentru metrou înainte să mă retrag la domiciliu pentru crescut copii, care nu mai funcționează acum pe sub pământ. Minunea tehnicii moderne: cearta dintre RATB și METROREX a băgat cardurile contactless PrePay în portofelele călătorilor. 
  • sunt cea mai mare proastă că, în ciuda sticker-elor prin care, se pare, Metrorex somează călătorii să-și facă astfel de carduri, eu tot n-am reușit să mă conformez. 
  • sunt cu adevărat proastă dacă eu cred că stația Piața Muncii are un trafic demn de prezența unui lucrător comercial Metrorex adevărat la ghișeu, dar oamenii sunt îngăduitori cu prostia mea și zic că analizează posibilitatea de redeschidere a activității comerciale în zonă. 

Voi ce-ați înțeles?

Sursa foto

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply