Menu
STIL DE VIAŢĂ

Mă bucur fantastic de un păr mai elastic!

prima spalare Pantene Repair sampon balsam test review

La două luni de la lansarea pe piaţă şi la câteva săptămâni după prima utilizare, înşir impresiile mele despre noile produse din gama Pantene Repair: şampon şi balsam.
 

„Hei, bună, ce faci? Vii de la coafor?”, mă-ntreabă super convinsă colegă de breaslă, privind la părul meu săltăreţ. Ar fi fost mişto, nu? Să-mi încep dimineaţa la salon, cu un masaj divin al scalpului, o cafea… acceptabilă şi un coafat răsfăţat; să mi-o continuu la un eveniment de presă cu socializare, discuţii despre creme, o altă cafea, mai de calitate, cu poze şi mâncăruri minunate; după care să mai răspund la nişte mailuri, să mai scriu nişte rânduri, mai postez ceva pe ici, pe dincolo, am închis apoi coşmelia, plec la sală şi mă uită Dumnezeu acolo. Eeee, ce viaţă!

De fapt, numai eu ştiu cum ajunsesem, cu sufletul la gură, aproximativ la timp, la acest eveniment, arătând, cât de cât, decent. Mă trezisem la şase, că era zi de spălat pe cap. Bifat. După care mi-am prins părul ud cu un elastic, am rulat bigudiul în frunte şi i-am dat drumul la treabă: frecat una, alta, prin baie, strâns resturile serii precedente de prin bucătărie, ascultat ştirile şi pe Neti la machiat, aerisit casa, pus masa şi mâncat; pregătit trupa de plecare şi strâns masa, pus la spălat vase şi rufe după ce-au plecat. Făcut patul sau paturile, după cum mi le-au lăsat. Aranjat, în general, casa.

Când am ajuns la momentul uscatului pe păr, nici nu mai era nevoie. Doar am băgat peria rotativă în el şi l-am aranjat niţel, mai ales partea care fusese prinsă cu elastic şi se deformase un pic. Rezultatul a fost ăsta:

Nu mă pregătisem de video (adică… eu dorm cu tricoul acela…), dar încântarea la vederea rezultatului era prea mare, ca să nu păstrez momentul. Îmi plăcuse foarte mult – şi ţin minte şi acum, pentru că se întâmplă de fiecare dată – elasticitatea pe care părul o avea, iar eu mă confruntasem mult timp cu lipsa ei, din cauza decolorărilor şi vopsirilor nenumărate, care-şi mai fac, încă, simţită prezenţa cam o palmă de la vârfuri.

Asta a fost prima impresie după prima spălare cu variantele noi de şampon şi balsam din gama Pantene Repair. Fusesem la evenimentul de lansare cu vreo două săptămâni înainte, însă abia acum le venise rândul la testat. Despre ele este vorba, dacă veţi fi interesaţi să le achiziţionaţi.

sampon balsam Pantene Repair lipide

 

Formulă deosebită pentru hrănire îmbunătăţită

Bine, cine mă citeşte constant ştie că există un soi de prietenie între mine şi marca sus-menţionată, dar chiar nu-i vorba despre asta aici; doar am vrut să împărtăşesc impresiile mele despre aceste produse pentru că-mi plac foarte mult, s-au potrivit părului meu, iar lumea m-a tot întrebat despre asta.

Ca s-o luăm de la capăt – claim-ul şamponului, aşa cum ne-a fost prezentat la evenimentul de lansare, este: „Noul Pantene este primul şampon care nu doar spală, ci aduce un aport de nutrienţi în interiorul firului de păr prin combinaţia Pro-V Nutrient Blends™, pentru a lăsa părul cu 100% mai puternic.” (citat din comunicatul de presă)

Practic, ce-au făcut oamenii cu capul mare de la Pantene: au dezvoltat o nouă formulă prin care lipidele să fie transferate din produs în firul de păr, fără a fi dizolvate nici de apă, nici de baza de şampon – după cum poţi vedea în experimentul nostru rudimentar din video-ul de mai jos (cu scuzele de rigoare pentru glumele deloc geniale…):

Adică ei vor să spună că lipidele naturale ale părului, pierdute prin procesul de spălare (care poate fi foarte agresiv pentru păr, din cauza calităţii apei, a procedurii în sine, a „detergenţilor” – adică a substanţelor menite să cureţe murdăria şi reziduurile de pe firele de păr), sunt înlocuite de şampon, pentru a lăsa părul mai puternic.

De obicei, la un spălat pe cap foloseam şampon şi mască, plus un produs înainte de uscare/coafare: ori uleiul, ori loţiunea pentru îngroşat firul de păr, ori loţiunea pentru repararea vârfurilor (toate de la Moroccanoil, altă marcă al cărei susţinător înfocat sunt). Pentru testarea cuplului de produse şampon & balsam Pantene Repair am făcut pauză de la ele, ca să nu influenţeze rezultatele evaluării. Şi m-am bucurat să descopăr că părul nu este, nici pe departe, atât de frizzy pe cât mă aşteptam după o tratare doar cu şampon şi balsam.

Pe scurt, ce-am observat la părul meu de când folosesc noile produse Pantene Repair:

  • Elasticitate mult îmbunătăţită a părului după spălare, efect care persistă într-o măsură destul de mare şi la 1-2 zile după, în condiţiile în care eu transpir la antrenamente ca şi cum m-aş fi spălat din nou pe cap. Evident, de fiecare dată îl usuc şi-l aranjez cu peria rotativă, fără să mai bag vreun produs de îngrijire sau coafare în el;
  • Mai puţine fire rupte, mai puţin păr „zburlit”; îmi simt părul, în general, mai rezistent, dar e posibil ca asta să fie şi de la pauza de vopsit care are aproape jumătate de an, deja;
  • Părul mi-a părut mai uşor de descurcat înainte chiar de a aplica balsamul, dar n-am renunţat el – cred că, mai mult, pentru confortul meu psihic;
  • Balsamul face aceeaşi treabă ca de obicei: hrăneşte părul, îl netezeşte, îi dă strălucire, îl face uşor de manevrat şi face toate astea suficient de bine încât să nu simt nevoia să renunţ la el pentru o mască. Dar o să-ncerc, evident, şi combinaţia de şampon Pantene Repair cu o mască (poate tot Pantene, poate alta), să văd dacă se poate şi mai bine. Ştiţi, doar, că noi, femeile, nu suntem niciodată mulţumite, oricât am fi de îngrijite…
  • Impresia că părul se îngraşă un pic mai devreme decât alte şampoane pe care le-am folosit în perioada asta Nu ştiu, o fi Pantene Repair mai puţin agresiv, o avea şi partea cu lipidele reversul ei, asta e senzaţia pe care am resimţit-o după fiecare utilizare: că senzaţia de elasticitate, huzur, strălucire ţine maxim trei zile, după care trebuie să intervin cu şampon uscat. Bine, având în vedere că eu îmi spăl părul la 5-6 zile (frecvenţă destul de scăzută pentru majoritatea femeilor) şi că îl agresez destul de mult între spălări, cred că cer deja prea mult de la un şampon… Pantene Repair cel nou oricum a fost proiectat pentru utilizare frecventă (chiar zilnic, adică), dat fiind că nu agresează firul de păr, ci, din contră, îl protejează prin înlocuirea lipidelor pierdute prin spălare.

Oamenii de la Pantene spun că este cea mai mare inovaţie în domeniul şampoanelor de 30 de ani încoace. Eu spun că îmi place. Vă urez să vă meargă la fel de bine, pentru un păr care nu vă va face niciodată de ruşine.

eveniment lansare Pantene Repair sampon balsam lipide

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply