Menu
despre lucruri

Mai puneţi mucii în cui!

getty_rf_of_baby_runny_nose_bulb_syringe

Daaa, în sfârşit e soare adevărat afară; noi suntem cu muci prin casă. Şi, când zic „noi”, chiar nu vorbesc în spiritul acelor mame care se identifică cu copilul până şi la făcut caca; nu, chiar am şi eu personal nişte muci uscaţi care, cică, ar fi o combinaţie între lipsa de umiditate din casă şi urmările încă proaspete ale sarcinii (în această perioadă atât de specială a vieţii de femeie, ţi se măreşte totul: sânii, fundul, cornetele nazale…); iar ăştia micii s-au procopsit cu muci după schema clasică: primul de la grădiniţă, al doilea – de la primul. În situaţia noastră, suntem prinşi între: „Slavă Domnului că sunt doar muci!” şi „Iar s-a trezit Tudor/Victor că nu poate respira.” Adică e ok, dar obositor.

 

Curăţarea nasului se face de la naştere

În acest context de obstrucţie, de parcă mi-ar fi citit gândurile înfundate de mucozităţi, oamenii de la Porter Novelli Public Relations mi-au trimis două produse nazale cu apă de mare: Quixx Soft şi Quixx Baby, la fix pentru toată familia. Anul trecut făcusem cunoştinţă cu Quixx Extra, care are şi ulei de eucalipt – vezi aici ce frumos a intrat atunci pe piaţa românească – dar pe acestea două nu le ştiam.

 

QUIXX - softQuixx Soft este un spray nazal izotonic (cu o concentraţie de soluţie salină mai scăzută, adaptată la nivelul natural al organismului) destinat îngrijirii căilor respiratorii, potrivit uzului zilnic, o soluţie 100% naturală (fără conservanţi) pe bază de apă oceanică. Hidratează eficient mucoasele graţie extractului de aloe vera şi curăţă nasul.

Poate fi folosit pe termen lung (sprayul în general, nu acelaşi flacon, care trebuie aruncat la şase luni de la deschidere) şi nu provoacă dependenţă. Poate fi folosit fără riscuri de către adulţi (ceea ce am şi făcut, pentru înmuierea şi eliminarea a ce povesteam mai sus), adolescenţi şi copii cu vârsta peste şase luni – deci Tudor (câte o pulverizare în fiecare nară, de maxim patru ori pe zi).

 

 

 

 


cutie-Quixx-Baby copyQuixx Baby
este o soluţie nazală izotonă, 100% naturală, pe bază de apă oceanică – cu mineralele şi oligoelementele aferente acesteia – care poate fi utilizată din prima zi de viaţă a copilului pentru îngrijirea, curăţarea şi hidratarea căilor nazale – deci pentru desfundat nasul şi tras mucii lui Victor. Flaconul produsului este unul special, care eliberează picăturile sterile. Fiecare 100 ml de Quixx Baby conţine 28,6 ml de apă din Oceanul Atlantic şi 71,4 ml de apă purificată.

Pentru cine nu s-a confruntat deocamdată cu mucii şi nasul înfundat la copii, iată un preview şi câteva riscuri ale situaţiei în discuţie:

  • Le strică grav somnul – ceea ce înseamnă că noi, părinţii, dormim de două ori mai prost, că tot stăm să-i păzim;
  • Le strică mesele – adică ţie, ca adult, ţi-e greu să înghiţi cu nasul înfundat, darămite unui copil care se hrăneşte, în principal, prin supt;
  • Le strică starea de spirit – un copil cu muci şi nas înfundat e, de regulă, mai mârâit faţă de obicei, atât din cauza stării de sănătate, cât şi din cauza faptului că nu doarme bine şi nu mănâncă în tihnă;
  • Le strică starea de sănătate şi mai tare – când căile respiratorii nu le sunt curăţate cum trebuie, copiii sunt predispuşi la complicaţii, precum infecţii ale urechii, sinuzite.

Familia de produse Quixx ameliorează congestia, ajută la restabilirea funcţiilor normale ale nasului şi îmbunătăţeşte respiraţia nazală 100% natural, fără a crea dependenţă. Ca de obicei, vă rog să citiţi bine prospectul înainte de utilizare şi să faceţi întocmai ca acolo. Mulţumesc.

 

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply