Menu
PARENTING

Mamele imperfecte îngrijesc copiii perfect

mame imperfecte Dove

N-am avut sentimentul de „mamă imperfectă” de la început.
Nici de la primul început, nici de la al doilea. El s-a insinuat de vreun an, de când simt eu că băieţii mei au nevoie de atenţie sporită şi am cam rămas în urmă la capitolul ăsta din cauza plecărilor mele de-acasă serile.
Mai mult pe acest subiect vezi aici – e o adevărată dramă, iar pe-atunci încă aveam bonă. Acum, nici asta nu mai am…

La început, însă, am mers pe principiile „pas cu pas” şi „văzând şi făcând”, ca să nu mă mai stresez cu multitudinea lucrurilor de învăţat şi aplicat în puericultură şi parenting. Aşa am liniştit, cât de cât, vârtejul de frici, griji, temeri, emoţii, aşteptări, dezamăgiri adus în viaţa mea de condiţia de mamă, iar la sfârşitul fiecărei zile eram mulţumită că am ajuns pân-acolo cu copilul sănătos şi cu mine cât de cât întreagă la cap. Şi machiată, desigur.

Dar se pare că angoasa asta a mamelor, stresul că nu pot fi „perfecte” e o chestie întâlnită la nivel global, dat fiind că o cercetare comandată de Dove anul trecut şi făcută pe 6 000 de mame din SUA, China, Brazilia, Mexic, India şi Marea Britanie a scos la iveală următoarele cifre:

cifre cercetare Baby Dove

Cu această cercetare care dovedeşte cât de stresate se simt proaspetele mame din toată lumea, marca englezească a lansat gama de îngrijire pentru copii Baby Dove, prin care doreşte să inspire mămicile să aibă încredere în alegerile lor în ce-i priveşte pe cei mici, să-şi urmeze intuiţia şi să-şi îngrijească bebeluşul aşa cum îşi doresc ele.

 

Mi-am amintit cu emoţie despre începuturile mele de mamă

Acum câteva săptămâni, am primit un mail de la o agenţie de PR în care eram rugată să descriu, în câteva cuvinte, experienţa mea ca mamă. Maaamăăă, păi, asta-i treabă tare complicată! Care „câteva cuvinte”?? Nu eram în stare să scriu doar „câteva cuvinte” nici când mă obliga machetatorul de la revistă şi mă ameninţa că-mi taie din text, să rămână aşa, fără coadă, să mă fac de râs! Darămite să scriu atât de puţin despre o treabă atât de complexă pe care eu o fac şi la dublu. Zic, hai, să vedem ce iese la prima gândire, aşa, off the top of my head. Şi le-am trimis asta:

„Zece copii de-aş avea, cred că n-ar fi unul la fel cu altul şi mi-ar face sufletul să tresalte în moduri cu totul diferite. Şi, revenind la cei doi ai mei: o să-mi amintesc mereu câte o fază de început din creşterea fiecăruia. La Tudor a fost vorba de primul cuvânt, spus clar pe la şapte luni şi jumătate, când ne întorceam de la plimbare într-o zi friguroasă de martie. N-a fost «mama» – după cum mi-aş fi dorit, nici «tata» – după cum se spune că spun copiii, ci «acasă». L-am crezut imediat, chiar era prea frig pentru stat în parc. În jur de un an, Tudor ştia deja zeci de cuvinte, iar acum, la trei ani şi jumătate pronunţă perfect orice cuvânt. Chiar şi «Pache Protopopescu», cu care îl mai provocăm uneori.

Primul «început» al lui Victor de care îmi voi aduce mereu aminte ţine de interacţiunea cu noi, restul familiei: ne-a zâmbit foarte mult încă de primele zile de viaţă şi nu mai ştiam ce să facem ca să-l stârnim. A şi râs cu zgomot destul de devreme pentru vârsta lui sau faţă de fratele mai mare, cu care avem mereu tendinţa să-l comparăm, din păcate. În scurt timp, Victor s-a dovedit a fi un tip foarte vesel care, dacă nu primeşte motive de amuzament de la cei din jur, şi le creează singur. Ăsta sigur va fi un entertainer!

Iar în ce-i priveşte pe amândoi şi, probabil, pe oricare alt copil l-aş mai avea, mă va amuza, emoţiona, înduioşa mereu imaginea de bebeluş care râde, plânge, gândureşte, suge, molfăie sau rămâne cu gura căscată la lume fără dinţi în ea.”

Da, ştiu, nu sunt deloc „câteva cuvinte”; la paginare la revistă ar fi căzut cel puţin jumate, săracul Victor cred că nici nu mai avea loc în pagină, intra la bleed, mai ales la cum e el, rotund… Dar ce bine că sunt la mine pe blog, unde pot scrie oricât. Anyway, după un timp, am primit un pachet personalizat de la Dove, cu noua gamă de produse de îngrijire pentru copii. Bine c-au avut grijă să nu se bată Lolek şi Bolek ăştia pe gelul de duş, aşa că le-au scris numele pe ele. Foarte eficient – o să păstrez recipientele pentru reumplere, să şi-l ia fiecare pe al lui când pleacă în „delegaţii” la bunici sau aiurea. Iată-le, nu sunt drăguţe?

gel dus Baby Dove personalizat

Ah, şi-am mai primit un minunat joc de cărţi pentru conştientizarea emoţiilor, trebuie să ţi-l arăt:

pachet carti Jocul Norilor EmotiiPractic, trebuie să-ţi numeşti sentimentele şi să te joci cu ele, iar câştigător este cel care „dă iubire”. Dezvoltare personală şi hârjoneală la un loc! Mi s-a părut super idee. Găseşti pachetul de cărţi aici, alături de restul produselor marca Zâna Norilor şi de povestea care stă la baza acestui concept.

 

Pielea bebeluşului are nevoie de îngrijire specială

Recomandată de Societatea Română de Pediatrie și de Societatea Română de Dermatologie, gama Baby Dove este disponibilă în două variante special create pentru curățarea delicată și hidratarea pielii bebelușului: Baby Dove Rich Moisture – gama dedicată pielii normale și uscate – și Baby Dove Sensitive Moisture – gama fără parfum dedicată îngrijirii pielii sensibile.

gama Baby Dove

Ştiai că pielea bebeluşului se poate deshidrata de până la cinci ori mai repede decât pielea unui adult?  Astfel încât toate produsele Baby Dove beneficiază de binecunoscutul patent al mărcii – ¼ cremă hidratantă – şi de agenţi de curăţare foarte delicaţi, oferind o îngrijire activă care menţine în condiţii optime bariera naturală de protecţie a pielii copilului din primele zile de viaţă.

Gama pentru pielea normală şi uscată cuprinde: săpun, loțiune de spălare pentru păr și corp, loțiune de corp, șampon, cremă de protecție împotriva iritației de scutec, șervețele umede, iar cea pentru pielea sensibilă: loțiune de spălare pentru păr și piele sensibile, loțiune emolientă hipoalergenică, şampon, șervețele umede.

Aşa că, data viitoare când mai ai îndoieli asupra felului în care-ţi creşti copilul, gândeşte-te că tu, de fapt, porneşti de la premisa că vrei să-i oferi cea mai bună îngrijire posibil. Atât fizic, cât şi emoţional.

Spor la crescut!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply