Menu
ce vremuri domnule

Mos Craciun e in criza… de personal

Cu toata criza si disponibilizarile astea, cred ca un job va ramane intotdeauna in picioare: acela al lui Mos Craciun. N-ai cum sa-l concediezi pe Mos. Bine, au incercat comunistii, dar tot l-au pus pe Gerila in loc, deci nu se pune, tot plateau un loc de munca.

Asa ca Mosul nu numai ca is still standing, dar are la fel de multa treaba in perioada asta ca si-n anii trecuti. Am fost aseara in vizita la un amic, iar fiu-su gravita in jurul pomului de parca ar fi fost Mosul ascuns intre cracile sclipicioase de beteala. L-am intrebat daca i-a scris iar raspunsul a fost: „Am facut o lista FOARTE LUNGA”. OMG!! Pustiul era foarte serios! Am verificat si cu maica-sa: intr-adevar, pustiul vrea (citez din lista care a ajuns, evident, la „moshu” tata) „toate ouale Kinder din lume (??????), 40 de pokemoni (asta mai inteleg, ca vrea sa isi faca armata) si 20 de dinozauri (sper ca pentru binele si repopularea planetei cu aceasta specie. sper.)”.

So. Fa un calcul. Daca toti pustii au liste FOARTE LUNGI, Mosul intampina doua probleme: 1. Probleme cu spatiul din cauza teancurilor de maculatura  – oare Mosul recicleaza scrisorile de la copii??; 2. Probleme cu livrarile – cu toti spiridusii din lume n-ai cum sa onorezi comenzile uriase facute de pustii care isi maresc an de an armatele de pokemoni.

Asa ca m-am gandit sa scot la concurs doua posturi din cooperativa mestesugareasca a Mosului: 1. PR – care sa explice importanta mailurilor in comenzile facute (sa scapam de maculatura inutila, iar pe cei mici sa-i scutim de chinul de a scrie pe hartie niste treburi pe care oricum le descurca mai bine la calculator. A, si sa salvam planeta. It’s a long shot, dar se poate si asta.); 2. Dispecer de livrari – care sa repartizeze ergonomic cadourile, astfel incat Mosul sa nu-si mai petreaca tot Craciunul pe toata planeta. (S-a gandit cineva vreodata ca Mosul nu-si petrece niciodata Craciunul cu nevasta-sa & stuff?? da, stiu ca el face acest job doar o data pe an, dar de ce trebuie sa fie fix de Craciun?? La Mos nu se gandeste nimeni niciodata.)

Uite, eu m-am gandit. Si i-am si zis sa stea linistit anul asta in ce ma priveste. Adica sa-mi livreze cadourile cand poate. Nicio problema. Chiar poate sa faca asta de Paste, sa-l mai scuteasca pe Iepure de alergatura. Gen, fac schimb de tura. Bine, nu stiu cum se inteleg intre ele personajele astea de poveste, dar cred ca se poate rezolva ceva in folosul amandurora, nu?

Bun, deci am rezolvat-o: i-am trimis mail Mosului si l-am scutit de vizita la mine Craciunul asta. Dar oricum stie ca il astept cu darul restant.

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply