Hai, să vă mai fac o aducere la zi în ce privește satisfacţiile şi părerile de rău izvorâte din machiajul meu cel de toate zilele, că, poate, vă folosesc de reper la cumpărături.
Trusa mea de machiaj e ca limba română: un organism viu, într-o continuă schimbare, dar asta nu înseamnă, neapărat, că bifez o evoluţie la fiecare adăugare de produs. Uneori am parte de un regres frustrant, dar încerc să trec repede peste orice episod enervant și să folosesc produsul cu pricina într-un alt mod, care să-l pună în valoare.
Este foarte adevărat că primesc multe produse de îngrijire şi înfrumuseţare pentru testare, dar scriu destul de rar în această categorie a blogului pentru că:
- Nu apuc să le folosesc pe toate atunci când se lansează, sunt la modă, sunt de sezon, sunt căutate etc. Iar spiritul meu jurnalistic mă arată mereu cu degetul când simt că postarea mea ar putea fi anacronică, aşa că mă las păgubaş. Deşi online is forever, dar, na… deformaţie profesională. Aşa că prefer să postez noutăţile pe Idrilog, pagina de Facebook a blogului, şi pe InstaStory, pentru că e mult mai rapid.
- Din ceea ce folosesc, puţine se soldează cu un „uau” sincer din partea mea. Nu am cine ştie ce probleme cu pielea, cu părul, cu tenul, cu fizionomia, cu înaintarea în vârstă şamd. ca să găsesc o revoluţie în orice produs promite una.
Este foarte posibil ca, pentru publicul meu, poate mai puţin experimentat sau mai greu încercat pe partea de îngrijire şi înfrumuseţare, să fie important orice review de produs cosmetic sau de machiaj, însă, de multe ori, n-aş face altceva decât să-mi pierd timpul scriind aceleaşi lucruri banale despre zece mascara sau creme de faţă. Poate să menţionez în plus că unul are ambalajul verde, iar alta miroase a papaya.
În concluzie, când apar astfel de articole pe blog, să ştiţi că produsele despre care povestesc m-au impresionat sau dezamăgit cu adevărat. De data asta o să mă ocup de niţel machiaj: un primer, o mascara, o paletă de machiaj şi un creion de contur pentru ochi.
Primer Photo Finish, Smashbox
L-am primit la evenimentul de lansare a mărcii Smashbox în România, adică acum opt luni (28 noiembrie 2017), deci, clar, nu mai intră la noutăţi, dar ar trebui să intre în trusa de machiaj a oricărei femei cu o viaţă agitată… aşa, ca a mea.
Şi bine că l-am primit pentru că nu ştiu dacă eu însămi aş fi plătit 139 de lei pentru acest produs de numai 30 ml fără să ştiu şi fiu convinsă pe pielea mea de ceea ce face, ratând, astfel, unul dintre cele mai bune primer-e pe care le-am încercat până acum. Celălalt „cel mai bun” este frate-său (în variantă lichidă, cu aplicator de tip spray, vezi foto), pe care l-am terminat şi am trecut la cel cu consistenţă de gel, despre care povestesc acum.
Au acelaşi preţ şi cred că ambele ţin la fel de mult (cel lichid m-a ţinut vreo jumătate de an, într-un ritm de utilizare aproape zilnică), dat fiind că acesta, de tip gel, se întinde foarte bine, nu trebuie aplicat mult la o utilizare, pe când celălalt, deşi vine într-o cantitate mult mai mare (116 ml), se mai şi iroseşte la fiecare pulverizare.
Şi amândouă sunt absolut fantastice la ţinut machiajul pe faţă chiar şi în cele mai solicitante condiţii de viaţă. Adică mersul la sală, în cazul meu. Pentru exemplificare, iată o foto făcută acum câteva luni, după antrenamente.
Se vede clar cum s-au dus fardul de pleoape şi creionul-contur, aproape şi mascara, însă fondul de ten şi fardul de obraz (şi un pic din iluminator, şi niscaiva pudră) sunt la locul lor – adică a rămas machiajul pe zonele anterior „tratate” cu primer Smashbox.
Deci, da, pentru mine ăsta a fost momentul „uau” care m-a convins să vă povestesc despre acest produs dumnezeiesc. Pentru că, până la urmă, toate primer-ele pe care le-am încercat pregătesc tenul şi-l nivelează frumos pentru aplicarea machiajului, însă numai acestea două au reuşit să păstreze atât de mult machiaj după ore de efort intens, cu transpiraţie din abundenţă. Dacă intri aici, vei vedea diferenţa (în poze) faţă de un alt produs de gen pe care l-am testat anul trecut şi care s-a descurcat onorabil în aceleaşi condiţii, dar tot nu se compară.
Dezavantajul la cel de tip spray este că trebuie să aştepţi să fie absorbit de piele (să se usuce) înainte să întinzi fondul de ten, iar un alt avantaj al versiunii gel, cu dimensiuni mai mici decât cel spray, este că încape mult mai bine în trusa de cosmetice atunci când pleci în călătorie. Le găsiţi pe amândouă exclusiv în magazinele Douglas, inclusiv cel online.
Găsiţi aici toată gama de primer-e Smashbox, poate aveţi nevoie de o versiune mai light sau una pentru corectarea imperfecţiunilor tenului sau pentru corectarea nuanţei pielii.
Mascara Kiss&Curl, Douglas
Este doar unul dintre cele şase (6), da, şase mascara pe care le folosesc momentan (adică simultan, în sesiunile de machiaj din fiecare dimineaţă) – fiecare face ceva diferit, periuţele fiind şi ele foarte diferite, desigur – dar spun cu tărie că s-a făcut remarcat imediat ce s-a alăturat trupei aflate în uz.
Nu mă înţelegeţi greşit, nu bag în testare imediat tot ce primesc, să le folosesc de câteva ori şi să le arunc sau donez sau nu ştiu… Nu. Mai am vreo trei mascara care-şi aşteaptă rândul şi, de obicei, astea care aşteaptă prea mult şi ajunge să-mi pară rău de ele că stau degeaba se transformă în cadouri. Dar acesta mi-a atras atenţia prin claim-ul de „curl”, adică de curbare – treabă care nu prea le iese genelor mele ţepene; apoi, mi-a plăcut periuţa şi, în cele din urmă, am fost cucerită de la prima aplicare, dacă mi se permite o siropoşenie tare.
Periuţa întinde frumos conţinutul acestui mascara, uniform, defineşte genele, le răsfiră plăcut, le şi curbează un pic – nu ştiu, poate pentru gene mai puţin încăpăţânate decât ale mele o funcţiona şi mai bine; şi nu se încarcă cu substanţă din tub, dar ăsta nu ştiu dacă este datorită periuţei sau a felului în care a fost umplut recipientul. Singurul dezavantaj al felului în care este construită periuţa ar fi că nu poţi acoperi genele de la colţurile ochilor, pentru că e destul de voluminoasă şi riscul de mâzgălire a împrejurimilor este destul de ridicat. Dar pentru asta pot apela la cel puţin unul dintre celelalte cinci mascara pe care le folosesc zi de zi, nu?
Văd că e la reducere zilele astea, costă 35 de lei şi îl găsiţi aici.
Paleta de machiaj Paradise, Seventeen
E lansată fix de o lună, de 26 iunie, şi ţin minte atât de precis pentru că de la evenimentul Seventeen am fugit să fac primul BodyCombat din programul 76, care tocmai intrase în vigoare cu o zi înainte în cluburile World Class România.
Paleta este un pic atipică faţă de ce am folosit până acum, eu cel puţin: este compusă din patru nuanţe de fard – două mai rozalii (Pink Flamingo) şi două mai cărămizii (Tropical Sunset) – care pot funcţiona şi pentru pleoape, dar şi pentru obraz, plus un pătrăţel de pudră mată pentru bronzare (sau contouring, cum se mai poartă acum).
Până acum, am folosit doar cele două nuanţe Tropical Sunset şi una Pink Flamingo – cea mai închisă, din partea de sus. N-am reuşit, încă, să găsesc utilitate rozului cel mai roz din stânga jos, iar pentru bronzing folosesc altceva, deocamdată. Însă nuanţele folosite mă satisfac din plin, atât din punct de vedere cromatic (le-am folosit doar pe pleoape, în combinaţie cu marouri şi contur negru), cât şi din punct de vedere al texturii şi rezistenţei pigmenţilor.
Am aplicat fardurile din paleta Paradise atât cu buricele degetelor, cu pensulă din păr sau cu bureţel la capăt şi cel mai eficient mi s-a părut cu bureţelul, însă am fost mulţumită de rezultate şi în celelalte două cazuri – depinde de cât de intens am dorit machiajul. Repet: sunt înnebunită după textura acestor pigmenţi, mi s-au părut foarte uşor de aplicat, de amestecat atât între ei, cât şi cu pigmenţi din alte truse de machiaj, aderă bine pe piele şi rezistă peste zi, chiar şi peste nişte valuri de transpiraţii moderate la sală. (Poza de mai sus, cea de după antrenament, este făcută înainte de lansarea acestei palete de machiaj pe piaţă şi de intrarea ei în arsenalul meu.)
Costă în jur de 115 lei şi o poţi comanda de aici sau achiziţiona din magazinele care desfac produse Seventeen Cosmetics (precum unele hypermarketuri).
Creion de contur retractabil True Colour, Avon
Prima interacţiune cu acest produs a fost foarte plăcută: textură prietenoasă – nici prea dură, ca să zgârie, nici prea cremoasă, ca să mânjească; se întinde bine pe pleoapă, este destul de precis, chiar şi după ce se toceşte. Chiar foarte bine pentru cei 10 lei cheltuiţi la un chioşc din piaţă.
Dar extazul n-a durat mult, doar până pe seară, când m-am dus la sală şi, după zece minute de şiroaie nestăvilite, mă transformasem într-una din amantele lui Dracula – şi nu din cele mai răsărite. Nu ştiam cum să-mi şterg mai repede şi cu cât mai puţin dezastru în jur pârâiaşele negre de creion de contur diluat de transpiraţie, care-mi flancau chipul şi mi se împleteau sub bărbie.
După ce un an întreg am râs de doamnele venerabile şi cochete de la aquagym, cărora le şiroia rujul pe lângă gură în bazin, de zici că muşcaseră pe cineva de gât, iată că eu ajunsesem mult mai râu de-atât. Eu ştiu că nu este un creion „rezistent la apă”, însă nici altele pe care le-am folosit până acum – şi dau cel mai banal şi cunoscut exemplu, creioanele dermatograf Ada, cele româneşti, scurte, care se ascut – nu m-au mâzgălit în halul ăsta! Şi să ne înţelegem: nu las creionul contur ca atare pe pleoapă, ci îl amestec cu fard, îl blend-uiesc, cum se zice, tocmai, ca să arate mai frumos, mai integrat în machiajul pleoapei şi să reziste mai mult.
Dar dacă nu sunteţi la fel de agitate ca mine sau, pur şi simplu, nu vă machiaţi la sală, nu aveţi un ten gras (din review-urile de pe site-ul AVON aşa ar reieşi, că nu prea funcţionează pe pielea mai grasă, ci se întinde) şi aveţi nevoie de un creion de contur uşor de folosit şi cu textură prietenoasă, acest produs poate fi o soluţie avantajoasă.
Îl puteţi găsi aici cu 9,99 de lei sau, probabil, la vreun chioşc de la voi din piaţă.
Spor în testare şi nu renunţaţi vreodată la înfrumuseţare!
No Comments