Menu
STIL DE VIAŢĂ

Noutăţi pe faţă

 

noutati beauty2

Machiajul e o treabă serioasă pentru mine şi mă amuză de fiecare dată când aud la radio piesa în care o domnişoară recită placidă: „This is not how I woke up/ But it’s how I look now” (Riton – Rinse & Repeat, dacă interesează pe cineva). Cam aşa şi cu mine. E suficient că bărbatul şi copiii mă văd pre şi post machiaj şi nu se sperie, că, altfel, mie îmi place să mă desenez pe faţă şi să încerc mereu produse care să facă procesul ăsta mai rapid, mai eficient şi mai de efect.

Astăzi este vorba despre trei produse, două de machiaj şi unul de corectat tenul în vederea smăcuirii: mascara Bourjois Volume Glamour Effect Push Up, carioca pentru sprâncene NYX Eyebrow Marker şi creionul pentru coşuri Urgo Spots.

 

Mascara Bourjois Volume Glamour

Bourjois_MascaraProdusul ăsta are un nume chiar mai extins decât atât: Bourjois Volume Glamour Effect Push Up Black Serum Mascara, probabil vrând să concureze cu lungimea genelor după aplicarea lui. Bine, eu sunt în continuare sub tratament Bonilash (vezi aici despre ce e vorba), aşa că impresia mea despre acest mascara poate fi un pic biased. Cu toate acestea, trebuie să spun, absolut încântată, că Bourjois Volume Glamour… etc. + Bonilash = BIG LOVE. În mod sigur, însă, produsul se va comporta excepţional pe orice lungime de gene, graţie periuţei geniale, „o perie cu o textură moale pentru gene pline de volum”, scrie în comunicatul de presă şi sunt de acord.

Formula de îngrijire a acestui mascara este una nouă, realizată pe bază de ser negru şi extracte de mătase şi vitamina B5 Pro. Bourjois a testat produsul pe un eşantion de 29 de femei şi toate au observat că genele sunt mai intense, de la rădăcină până la vârf, peria este foarte moale şi, all in all, produsul este foarte uşor de aplicat pe gene.

Din proprie experienţă, spun că valoarea unei mascara (şi beneficiile promise în prospect) se vede la 1-2 săptămâni de utilizare, când peria nu mai supra-încărcată de lichid atunci când o scoţi din tub. So, give it time 😉

Preţ recomandat: 53,5 lei

 

NYX Eyebrow Marker

Dat fiind că, pe timpul verii, stăm destul de mult pe la Constanţa, facem şi drumuri dese în City Park Mall – bine, mai mult eu, spre disperarea bărbaţilor din familie – pentru că este cel mai aproape centru comercial de genul acesta de casa noastră. Aici s-a deschis, la sfârşitul lui mai, primul magazin NYX Cosmetics din România – şi, în continuare, nu reuşesc să-mi răspund la întrebarea: „De ce n-or fi deschis în Bucureşti mai întâi?!” Anyway, n-am fost invitată la acest press trip aşa că, la primul drum la mare, am şi dat o raită prin magazinul NYX din noua aripă a City Park. După aproape o oră de inspectat cei, să zic, 15 metri pătraţi ai magazinului, aproape produs cu produs, am plecat de-acolo cu: markerul pentru sprâncene din discuţia de faţă, un ruj, un primer stick pentru buze şi un creion atot-corector – o minune de care nu m-am convins încă, dar revin cu el pe blog dacă o să fie cazul.

nyx markerCu sprâncenele am o mare problemă, destul de frecventă în generaţia mea, care-a trecut prin moda „cu cât mai subţire, cu atât mai bine” acum vreo 20 de ani. Prin urmare, trebuie mereu să le conturez, să le maschez golurile, să le uniformizez densitatea şi culoarea. Başca, mi se pare că ele aşa, naturale, nu se potrivesc deloc cu nuanţa mea de păr. Astfel încât sunt mereu în căutare de produse pentru sprâncene, iar până acum am folosit: creion, fard, fard-cremă, vopsea. Numai cu pixul nu mi le-am făcut – deşi am văzut, nu de puţine ori, că unele s-au gândit şi la asta, din nefericire.

Markerul NYX e chiar o mică revoluţie în universul sprâncenelor mele. Am ales nuanţa mai deschisă din cele două disponibile (Medium şi, respectiv, Deep) şi mi se pare că este produsul care îmi poate cosmetiza sprâncenele cu cel mai înalt grad de naturaleţe din tot ce am folosit până acum. Dacă nu-ţi tremură mâna şi ai răbdare să le iei la conturat fir cu fir, o să fii inimaginabil de încântată de rezultat. Culoarea este rezistentă şi nu dă senzaţia de sprânceană fake (fardată, tatuată), ci se apropie mai mult de imaginea unor sprâncene vopsite corect, dar cu un grad de acoperire mai mare a culorii, cu umplerea golurilor inestetice.

Bineînţeles, ca în cazul oricărui produs din această categorie de make-up, utilitatea sa se bazează pe un pensat bun şi o formă corectă a sprâncenelor în raport cu trăsăturile feţei.

Preţ: aici văd că e 55 de lei, eu ţin minte că am dat până în 50 la magazin.

Sursa foto

 

Urgo Spots Filmogel

Mie nu-mi prea apar coşuri, dar şi când se gândeşte vreunul să răbufnească, îşi alege un loc foarte prost (adică vizibil). Oamenii de specialitate îţi spun să-l laşi în pace, că trece el. Chiar m-am amuzat de curând, când am participat la o discuţie pe subiecte de frumuseţe găzduită de domnul doctor Abu-Bakr Kasem, celebrul estetician al fetelor cochete de pe la TV, care spunea că un coş e ca un aisberg, nu vedem decât o zecime din el, aşa că ne cam luptăm cu morile de vânt când încercăm să-l anihilăm. Eu, bineînţeles, nu pot trăi cu aşa ceva în viaţa mea, astfel încât caut să-l „omor” pe toate căile şi să îngrop urmele bătăliei sub machiaj. Este foarte posibil ca, procedând aşa, doar să-i prelungesc existenţa nesuferită (plus că machiajul se mai subţiază peste zi şi iese măcelul la suprafaţă), dar eu nu mă-mpac cu pistruii mei naturali pe faţă, darămite cu un coş, adică intrus.

urgo (1)Aşa că o inovaţie precum Urgo Spots Filmogel „stiloul pentru coşuri” – nu putea fi decât o altă minune a cosmeticii pentru ţinut mereu în sertarul cu produse esenţiale din toaletă.

Să zicem că te-ai trezit cu un nenorocit din ăsta în frunte. Perfect. Nu, serios, de data asta e „perfect”, că-i faci felul uşor: învârţi de capătul rotativ al stiloului Urgo Spots şi-l ungi cu substanţa care iese prin vârf. Aştepţi niţel să se usuce şi poţi aplica liniştită machiaj pe deasupra.

Produsul formează o peliculă invizibilă deasupra coşului, cu o durată de şase ore, timp în care acţionează activ pentru neutralizarea scârboşeniei, graţie conţinutului său de acid salicilic şi ulei esenţial din arbore de ceai. După astea şase ore, cureţi un pic zona, aplici iar produs, iar maschezi. Şi mai aplici o dată seara, după demachiere.

Ia să vezi tu a doua zi dimineaţă, o să ai din nou stea în frunte, nu coş!

 

Vă urez la cât mai multă joacă cu primele două şi la cât mai puţine ocazii pentru cel din urmă. Nu de alta, dar are doar 2 ml, costă mai mult decât fiecare din cele de mai sus (65 de lei preţ recomandat) şi trebuie folosit în termen de şase luni de la deschidere.

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply