Menu
despre lucruri

Noutăţi pentru copii

IMG_1935_2

De fapt, noutăţile sunt pentru părinţi, că ăştia atât de mici pe care-i targetez azi nu prea le au cu bugetele – decât să mai bage-o fisă, două la puşculiţă (cel puţin, aşa mă mai distrez eu cu ăsta micu’ din când în când). Avem de-a face cu următoarele:

 

Scutece pentru trecerea la oliţă

Bine, nu ăsta a fost planul celor de la Pampers când au lansat scutecele Pants (alea de se bagă pe copil ca un chilot, nu se lipesc cu benzi adezive ca celelalte), dar se pare că o mare parte a feedback-ului de la părinţii care au încercat produsul s-a învârtit în jurul acestui aspect. Le-am primit şi eu pentru fii-meu şi soarta a făcut să-l încerc pe primul chiar la evenimentul de lansare a noii generaţii de scutece chiloţel Pampers, că umpluse incinta de miros. Cum ar veni, copil pe fază. A fost un pic reticent la ideea de a-i băga scutecul pe picioare, dar i-am explicat că aşa poartă băieţeii mai mari, ca nişte chiloţei şi că, oricum, în curând, o să poarte chiloţi, ca tati. (Că nu se poate face comparaţie cu ai lui mami.) Urmăresc subiectul şi te mai ţin la curent.

DSC_6721 DSC_6948 DSC_6965

În rest, Pampers spune că noua generaţie de scutec chiloţel asigură până la 12 ore de protecţie împotriva umezelii (asta pentru kinderii care dorm atât noaptea, ceea ce vă doresc şi vouă) datorită micro perlelor™, care pot absorbi de până la 30 de ori greutatea lor în lichid şi a stratului extra absorbant pentru somn care, în afară de faptul că absoarbe tot, mai şi distribuie umezeala astfel încât să nu dea pe-afară. A, scutecul se rupe pe laterale când îl dai jos, nu trebuie să te chinui să-l rulezi iar pe picioare, aşa plin cum e – asta a fost pentru taţi, că ei nu prea le au cu detaliile ascunse. Noua generaţie de scutece chiloţei începe de la numărul patru.

 

Catering sănătos pentru petrecerile de copii

După ce, acum vreo lună, am salutat lansarea primului serviciul din România care furnizează la domiciliu mâncare proaspătă pentru copii, cu ingrediente 100% naturale (vezi mai multe aici), iată că fetele deştepte de la Baby FreshFood, adică Alina Sudriu şi Antonia Condurovici, au organizat şi un serviciu de catering pentru evenimente de copii. Foodie Bar este oferit în parteneriat cu Grace Couture Cakes, cuprinzând meniuri variate, servicii de transport şi amenajare la faţa locului.

IMG_1977 IMG_1987 IMG_2020

Primisem ştirea de ceva timp, dar mi-am adus aminte de asta la evenimentul Pampers, unde cateringul mi-a atras atenţia şi ne-a încântat papilele, mie şi copilului. Eu cu piureurile de mazăre, sfeclă şi avocado, plus budinca de tapioca – treburi fără gluten; el cu mini-pizzele, fursecurile şi pateurile tare simpatice. Iar când m-am uitat pe pozele trimise de cei de la Foodie Bar, ce să vezi? Fix ce-am mâncat noi cu o seară înainte. Bravo, fetelor, a fost un catering de toată lauda, pentru toate vârstele. Ştiu că voi targetaţi petrecerile pentru copii, dar aţi avut succes şi la adulţi. Dacă eşti în focurile organizării vreunei aniversări de pici şi ţi-au sclipit ochii la idee, vezi mai multe aici.

 

Cremă de soare 100% naturală

Am cremele în sânge şi văd că ăsta micu’ o ia pe urmele mele unsuroase, că una-două îl găsesc cu vreun tub în gură. De obicei, prinde acces la crema de mâini şi la crema lui de soare, când îl ung înainte să iasă-n parc. Stai să vezi bucurie când i-o veni rândul unei creme cu factor de protecţie solară pe care-am primit-o de curând, că are un ursuleţ pe ambalaj.

Bine, mie mi s-a părut mult mai atrăgător conceptul de cremă bio minerală, certificată EcoCert, cu 100% ingrediente naturale, din care 25,35% provin din agricultură organică. Crema face parte din gama de produse Eco Cosmetics, 100% vegane, are un factor de protecţie mai ciudat faţă de ce am experimentat până acum – 45 – şi apără pielea împotriva razelor UVA, UVB şi UVC. Este potrivită pentru toate tipurile de piele (şi ştim că, în cazul celor mici, cel mai răspândit tip este cel sensibil) a copiilor şi bebeluşilor, atât de pe corp, cât şi de pe faţă, acţionează imediat după aplicare şi este rezistentă la apă.

pachshot

 

Nu conţine filtre solare chimice (ci doar din minerale şi plante) şi nici nanoparticule – o problemă de care am aflat abia acum, şi anume că drăciile astea mici ar putea provoca diverse reacţii negative ale pielii – şi, bineînţeles, nici coloranţi, conservanţi sau parfum sintetic. Din ce-am văzut pe situl lor, produsele Eco Cosmetics sunt niţel mai scumpe decât ce-am folosit noi până acum, dar îmi închipui că merită investiţia în cazul unui copil cu o piele sensibilă. Mai ale că produsul e foarte spornic de felul lui, cu o formulă concentrată. Adică, pe stilul: pune puţin, că se întinde.

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply