Menu
SPORT

O experienţă de vis: am fost la un eveniment internaţional LES MILLS! (I)

les mills live stockholm

Pentru că (încă) mă intersectez în cluburile World Class cu lume interesată să participe la un eveniment internaţional Les Mills, am decis să povestesc despre experienţa mea de la Stockholm, de la începutul lui septembrie. Azi, prima parte, că e lungă foarte.
 

Dacă mi-ar fi spus cineva acum doi ani şi jumătate, când am nimerit din întâmplare într-o clasă de aerobic marca Les Mills – vezi povestea aici – că mă voi antrena vreodată sub îndrumarea starurilor internaţionale ale acestei companii (cel mai mare producător de programe de group fitness din lume), aş fi zis: „Stai aşa, mai întâi să văd dacă mă mai ridic mâine din pat de febră!”. Povestea mea de dragoste cu programele Les Mills a progresat fulgerător şi, din fericire, nu prevăd un sfârşit în viitorul apropiat. Cel puţin, nu dacă mă mai ţin încheieturile.

Iată, pe scurt, istoria mea cu programele Les Mills, ca să vă daţi seama pe unde eram când m-a loviz ideea de mers la un eveniment internaţional organizat de ei:

  • Pe 4 martie 2016 am participat la prima clasă Les Mills din viaţa mea, un antrenament BodyPump 96. Da, presupun că data „fatidică” n-a fost o coincidenţă totală: chiar s-a produs un cutremur în fiinţa mea în acel moment, dar mi-a fost clar – şi nici n-ajunsesem la vestiar – că o să mă mai duc.
  • La câteva luni după asta, am început să merg şi la clasele de CXWorx, un concept de jumătate de oră dedicat (în mare parte) zonei În cazul ăsta e vorba despre un amantlâc on & off, în funcţie de programul meu de antrenament și dispoziție.
  • Pe 18 ianuarie 2017 am încercat, pentru prima dată, după multă muncă de convingere din partea instructorului meu de BodyPump, un antrenament BodyCombat (release-ul 70 la acea vreme). Ţin minte data clar pentru că se schimbase orarul în cluburile World Class, iar clasa de miercuri seară de BodyPump din InCity s-a transformat în Combat, sub îndrumarea acestui instructor. Tremuram în adidaşi; nici când a trebuit să vorbesc în public pentru prima dată în viaţă nu mi-a fost frică atât de tare. Dar despre cum a evoluat relaţia mea cu acest antrenament – poate cel mai cardio dintre cele din orarul World Class România – coc un alt articol.
  • Acum un an, prin noiembrie 2017, am participat la câteva clase de Grit Strength, un antrenament de jumătate de oră care combină forţa cu rezistenţa şi câteva vârfuri cardio, dar care nu m-a prins deloc pentru că nu e pe muzică. Adică, mă rog, muzica rulează pe-acolo şi, uneori, are legătură cu coregrafia, dar nu totul se execută pe ritm, ca tipurile de antrenamente menţionate anterior. Pe acesta l-am făcut de nevoie, ca parte din programul „Picioare de podium” by Philips Lumea & World Class, despre care am scris aici.
  • Şi cel mai proaspăt antrenament Les Mills din programul meu – dar nu cel din urmă între preferinţe – este BodyBalance, o clasă de tip Body&Mind care combină Yoga, Pilates, Tai Chi, Stretching. La evenimentul de la Stockholm (pe 8 septembrie) l-am făcut pentru prima dată: a fost pus la sfârşitul programului şi a liniştit într-un mod glorios spiritele super agitate de acea zi plină de adrenalină. Apoi, am repetat o parte din el la festivalul de sport în aer liber #BEHEALTHY organizat de World Class România pe 29 septembrie şi, în cele din urmă, dat fiind că a intrat şi în orarul nostru de la 1 octombrie, am început să-l practic tot mai des.

 

Oricine poate participa la un eveniment de talia asta

Deci trecuseră vreo doi ani de la botezul meu într-ale Les Mills când m-am intersectat, la sală, cu nişte oameni mult mai pasionaţi decât mine – la acea vreme – care aveau, deja, la activ câteva participări la astfel de evenimente.

Am fost fascinată; în primul rând, de idee – nu-mi imaginasem vreodată că oricine poate participa la un eveniment internaţional de gen, adică era ceva SF pentru mine să aspir la aşa ceva; apoi, am fost fascinată de poveştile în sine: despre atmosferă, despre superstarurile acestei companii de group fitness, despre faptul că acolo mergi să „faci” cu mult înainte programele care vor intra şi la noi, plus, la alegere, dintre cele pe care nu le avem în România: BodyAttack, BodyStep (a fost o perioadă şi în World Class România, însă fără succes, din păcate), BodyJam, Sh’Bam, Barre, conceptele de indoor cycling.

Prin urmare, dacă i-am întâlnit pe oamenii ăştia şi, vorba bancului: „Pot să te ating?”, am auzit cu urechile mele cât de uşor e să ajungi să te antrenezi direct sub îndrumarea lui Glen Ostergaard – Directorul de Program al BodyPump – sau a lui Dan Cohen & Rachael Newsham – cei doi magicieni care construiesc coregrafiile BodyCombat – am zis că trebuie să încerc şi eu asta, neapărat.

rachael newsham les mills live stockholmSursa foto

Am stat vreo trei luni geană pe programul de turneu pentru 2018, ca să apară o locaţie cât de cât accesibilă mie şi, într-o zi de mai, iată, s-a dat drumul la vânzarea de bilete pentru evenimentul Les Mills Live 2018 Stockholm, ce urma să aibă loc pe 8 septembrie.

În două ore aveam cumpărate:

  • biletul de intrare la eveniment, luat de aici – 89 de euro pentru muritorii de rând, ca mine, 79 de euro pentru instructorii Les Mills around the world, adică inclusiv cei din World Class România), adică ieftin; a fost o singură categorie de bilet, însă am înţeles că evenimentele de gen din alte oraşe oferă mai multe categorii de preţ şi, implicit, tipuri de loc în sală. Aici te puteai plimba după bunul plac pe oriunde, chiar şi prin backstage dacă aveai un pic de tupeu (şi experienţă în zona asta).Apoi, acesta a fost un eveniment doar de tip LIVE, nu şi FILMING – diferenţa fiind că, la acestea din urmă, se filmează, efectiv, release-urile programelor după care noi ne antrenăm. (Bine, de fapt, după care învaţă instructorii ca să ne predea nouă. Şi mai suntem noi, cei câţiva ahtiaţi, care obţinem aceste video-uri în avans şi le învăţăm înainte să se predea la clasă.) Presupun că la evenimentele de tip FILMING accesul costă ceva mai mult. Nu m-ar fi deranjat să plătesc, dar aşa s-a nimerit să fie acest evenimente de la Stockholm: fără filmări.
  • biletul de avion (vreo 180 de euro cu Taromul, cu plecare vineri, retur luni, aterizare pe Arlanda);
  • cazarea – sincer, s-o găsesc şi să-i accept preţul au fost cele mai dificile task-uri din acest demers: voiam ceva aproape de locul evenimentului, cu transport direct către acesta, dar şi către centru (până la urmă, aveam în acest city-break şi o zi fitness-free, numai bună de făcut pe turista), care să fie decent din punct de vedere condiţii şi bani. Hotelul de la locul evenimentului ieşise din start din schema, că-mi arăta fully booked, în condiţiile în care mai erau mai mult de trei luni până la eveniment.

Dar am găsit: Motel L, un hotel curat şi colorat aflat la două staţii de tramvai de Globe Ericsson Arena, destinaţia mea finală, şi la vreun sfert de oră de centru. Trei nopţi de cazare în cameră dublă – că, na, se făcuse mare tam-tam pe la sală în primăvară despre un potenţial Les Mills trip, multă lume se arătase interesată, aşa c-am zis să iau dublă, să fie – m-au costat aproape 1 000 de lei, fără mic dejun.

M-a durut rău, dar nu într-atât ca primul impact cu preţurile suedeze, petrecut acum 10 ani, când am ajuns în zonă într-o delegaţie. Oricum, din prima clipă în care am păşit în cameră, i-am mulţumit lui Dumnezeu că nu găsisem pe nimeni, până la urmă, să se cazeze cu mine, că ne-am fi văzut şi părul din nas, din cauza dimensiunilor tipice de cutie de chibrituri. Dacă piticii de grădină ar fi folosit chibrituri, desigur. Oricum, faţă de camera în care-am stat în Barcelona acum câţiva ani, fără fereastră şi în care trebuia să închizi uşa de la baie ca să te poţi învârti  jurul patului, asta era lux.

 

Teoretic, singură; practic, în companie selectă

După cum spuneam, cei câţiva interesaţi, iniţial, de trip au lăsat-o baltă din diverse motive, dar n-ar fi fost prima excursie pe care s-o fac singură, aşa că nu m-am demoralizat. Până la urmă, mergeam să mă antrenez alături de mii de pasionaţi, la fel ca mine, din toată lumea, sub îndrumarea unor super instructori la care „băleam” (don’t take this the wrong way) de mult timp.

Antrenamentele urmau să fie back to back, adică unul după altul – evident, nu te obliga nimeni să participi la toate; de fapt, puteai să nu participi la niciunul, doar să te uiţi, să faci poze şi shopping la standul Reebok Les Mills din incintă; ştiu cât de praf sunt după două antrenamente legate aici, la sală, că nu-mi doresc decât să mănânc şi să dorm după, darămite cum urma să fiu după cele şase clase la care-mi rezervasem loc pentru măreaţa zi de sâmbătă, 8 septembrie: BodyPump, BodyPump varianta de 45 de minute, Body Combat, Sh’Bam, BodyAttack şi BodyBalance. Aşa că m-am consolat cu gândul că, oricum, loc de socializare n-ar prea fi fost, deci să mă stresez că plec singură n-avea rost.

Iată, însă, că, totuşi, ne-am strâns o găşcuţă până la data plecării: Stelian Constantin, instructor World Class, mi-a spus că va fi pe scenă la Pump-ul scurt; Kiki Constantinescu, instructor World Class, câştigase una dintre preselecţiile Les Mills Superstar şi urma să participe la gala (finala) de vineri, 7 septembrie, de la Stockholm, eveniment inclus în biletul de LIVE; de la ea am aflat că vom fi însoţiţi şi de Ştefan Cusursuz, instructor World Class, care urma să fie pe scenă la Pump-ul lung. Iar, în aeroport, am cunoscut-o şi Daniela Cîrlig, trainer certificat Les Mills din Timişoara, care avea, şi ea, să fie pe scenă la Pump-ul scurt. Deci nu eram chiar singură pe lume, lucrurile păreau să arate tot mai bine.

O senzaţie de nedescris: să mă plimb printre staruri Les Mills

Ericsson Globe e un fel de Romexpo al nostru, doar că mai mare şi cu servicii mai diversificate, adică include şi un hotel, şi clădiri de birou, şi un complex comercial cu restaurante şi magazine cu diverse. M-am dus să-l văd (şi să-mi calculez traseul până „acasă”, ca să ştiu cum mă învârt cu programul în cele două zile de mers la sală în Suedia) când încă nici n-apucasem că mă cazez, doar îmi lăsasem bagajul în recepţia hotelului meu.

Plus că mă oferisem să o ajut pe Kiki să-şi repete piesa pe care o avea de predat în gala Les Mills Superstar din acea seară, iar asta presupunea să merg cu ea la hotelul din incinta The Globe (da, acela fully booked la vremea când îmi căutam cazare), adică să fiu în mijlocul populaţiei Les Mills de top strânse la Stockholm pentru acest eveniment. Cum să ratez aşa ceva?! Adică, pe bune, toţi „şmecherii” din evenimentul ăsta erau cazaţi acolo!

ericsson globe les mills live stockholmSursa foto

Şi, într-adevăr, în scurtul drum prin lobby am văzut atâtea echipamente Les Mills şi atâtea feţe de trainers cunoscute din video-urile de antrenament sau de pe reţelele de socializare, că trezitul la patru jumate, oboseala şi transpiraţia de pe drum, frigul din Stockholm şi durerea provocată preţurile exorbitante peste tot mi-au fost anulate complet.

Mă holbam anesteziată de fascinaţie la fiecare hanorac şi banner cu însemnele atât de îndrăgite, la fiecare faţă de star Les Mills care-mi intra în raza vizuală avidă, respiram diafragmal acelaşi aer ca oamenii care m-au inspirat să-mi depăşesc limitele şi să devin o voce (pe-aici, pe la mine prin bulă, desigur) între practicanţii de antrenamente aerobice de grup.

Aş fi stat să-mi facă ochii la ca şarpe indefinitely pe-acolo, prin lobby, pe unde se perinda lumea bună, dar îi promisesem lui Kiki o treabă şi, apoi, mă grăbeam şi eu să mă cazez, să mă împrospătez şi să mă întorc la timp pentru Gala Les Mills Superstar, unde instructori Les Mills din câteva ţări aveau să predea câte o piesă din tipul de antrenament pentru care au concurat. Iar Kiki, desigur, avea treabă pe BodyCombat. Minunat!

Dar despre asta şi despre incredibila zi de sâmbătă, revin ulterior. Şi emoţiile şi informaţiile sunt multe şi să le sortez nu-i uşor.

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply