Menu
despre lucruri

O nebunie de cofetărie

cofetaria Casa Victoria Floreasca

Am fost săptămâna trecută la deschiderea cofetăriei Casa Victoria Floreasca, un loc cochet, în tonuri pastel, aşa cum mi-am imaginat întotdeauna că ar trebui să arate pe dinăuntru casa de turtă dulce din care s-au pus pe înfulecat Hansel şi Gretel. Bine, cu ceva arhitectură mai actuală, o ambianţă retro-şic un pic spre fiţă, aşa cum spun şi oamenii de la Yellow Office Architecture, cei care s-au ocupat de amenajarea spaţiului: „mozaicul pardoselii este inspirat de forma prăjiturilor”. Un deliciu de cofetărie.

Casa Victoria Floreasca (3)

Casa Victoria Floreasca (17)

 

Nu mă omor eu cu dulcele – nici el pe mine – dar am zis că azi e marţi, e 13, e lumea amărâtă, e traficul haotic, aşa că merităm cu toţii măcar un window shopping comestibil virtual, că prăjiturile de la Victoria arată demenţial.

Fraţii mei de suferinţă, cei aflaţi în impas alimentar din raţiuni de probleme cu glutenul, ar trebui să ştiţi că din laboratorul cofetăriei a ieşit deja un desert înnebunitor fără făină, cu straturi de ciocolată albă şi blat din cacao cu nuci măcinate – pe care l-am ras la eveniment, în scopuri de testare, desigur – pentru care însăşi doamna Victoria a garantat personal. Apoi mi-au promis că se vor ocupa de extinderea sortimentului fără gluten, numai că, la ei, durează vreo două luni testarea unei reţete înainte să iasă la vânzare. Păi, să se-apuce de treabă, nu?

Prajitura fara gluten Casa Victoria Floreasca

Prajitură fara gluten, cu blat de cacao şi nucă.

Casa Victoria Floreasca este amplasată pe strada Banul Antonache, la numărul 59, în zona Pieţei Floreasca; face parte dintr-un lanţ de cofetării, o afacere de familie pornită în 2002, pe baza unor cozonaci demenţiali ieşiţi de sub pumnii doamnei Victoria – după cum ne-a povestit la eveniment Alin Chivu, fiul dumneaei şi managing partner al afacerii.

Ideea de a păstra ingredientele naturale, fără adaosuri artificiale, s-a păstrat pentru toate produsele din meniu: cremele sunt preparate prin metode tradiţionale, foitajul este făcut cu unt, frişca este din smântână, iar ciocolata pentru glazuri este the real thing. Cică oamenii au până şi vanilie de Madagascar în laborator la cât sunt de principiali pe partea de ingrediente.

Partea de patiserie sărată arată şi – din ce-am auzit pe la eveniment – se prezintă gustativ  la fel de bine ca dulciurile, dar n-am foto, aşa că trebuie să mă credeţi pe cuvânt când vă spun că trebuie s-ajungeţi la Casa Victoria Floreasca, măcar pentru un selfie colorat. Hai, şi-un pic de tort aromat…

eveniment inaugurare Casa Victoria Floreasca (6)

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

 • fashiondoctor
  14 octombrie 2015 at 9:30 pm

  nu am putut ajunge, dar neaparat o sa trec sa vad cu ochii mei.

  Reply
  • Idriceanu
   15 octombrie 2015 at 10:48 am

   Neaparat, Stella, merita!

   Reply

Leave a Reply