Menu
POVEŞTI

O viață de disciplină față în față cu o oră fără lumină (Facebook)

ora pamantului

Reportaj despre Ora Pământului pe Digi24. Actrița Monica Davidescu citește povești copiilor la lumina lumânării, după ce a rugat-o pe fiică-sa să stingă lumina de aici, și de dincolo, și „lumina mare” de acolo, și pe asta, și pe cealaltă, că așa se face de Ora Pământului, stingi tot, nu?

Sper că partea cu multele (multe!) lumini de prin casă care trebuie stinse a fost regizată, de amorul reportajului, altfel, frate, Ora Pământului este, mă scuzați, rahat cu apă rece.

Băi, consumatorilor, pe mine m-a crescut bunică-mea, iar ea striga după mine două lucruri în principal: „Stinge lumina!” și „Nu mai tropăi, că te aude tanti Uca!” (a murit, Dumnezeu s-o ierte).

Era comunistă? Era severă? Vă zic eu: era o femeie care a ținut casa și a crescut trei copii dintr-un singur salariu (al bunicului, de la combinat), doi dintre copii au mers și la facultate, după care m-a crescut și pe mine. La apartament, în mijlocul Sucevei, nu la țară, nu cu ouă de la găinile și lapte de la vaca din curte. Și n-avea datorii la întreținere.

Sigur voi aveți o situație financiară mult mai bună decât bunică-mea, vă permiteți să nu închideți lumina când ieșiți din cameră sau apa când vă spălați pe dinți. Dar obișnuiți-vă cu acest comportamente oricum, o să ajutați Pământul mai degrabă decât dacă stați o oră pe an pe întuneric.

O, bineînțeles, puteți face și asta așa, să nu pierdeți trendul. Dar oricum diferența de lumină în casă nu e cine știe ce când ai doar un bec de stins.

#fiicumpatat #stingeluminacandiesidincamera

Sursa foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply