Menu
SĂNĂTATE / STIL DE VIAŢĂ

Ochi de vultur zi şi noapte, cu lentile zile şapte!

test lentile de contact airoptix aqua night & day

La câteva zile după ce mi-am pus lentile de contact m-am dus la film. Era 2003, în plină nebunie Matrix Reloaded şi eu mă duceam să trăiesc o experienţă în premieră. Purtasem bicicleta pe nas deja timp de zece ani până la acel moment şi, în afară de spectacolele cu desene animate de la matineu din copilărie – de care nu-mi amintesc cine ştie ce, nu mai călcasem într-o sală de cinematograf cu ochiul liber vreodată. Ţin minte că aveam, totuşi, ochelarii în poşetă că „nu se ştie”. Lentile, lentile, dar eram disperată să văd filmul ăsta.

Eram aşa de convinsă că destinul meu nu-i să fiu ochelaristă – în ciuda reputaţiei de „tocilară” din orice instituţie de învăţământ frecventată – încât la primul salariu de la primul meu job ever m-am prezentat la clinica unde-şi pusese lentile o colegă de facultate şi pe care mi-o lăudase teribil. Mi-au făcut control oftalmologic pentru stabilirea dioptriilor si a razei de curbură – port cea mai mare „măsură”, pentru cine mai avea dubii faţă de ochii mei – şi instructaj pentru montarea lentilelor. N-am avut nicio ezitare să-mi „bag degetele-n ochi” acolo, pe loc, ca să-mi schimb viaţa. Şi, pe bune, mi s-a schimbat incredibil! Acum stau şi mă gândesc unde eram dac-aş fi crezut toate câte mi s-au spus despre dioptrii, ochelari, miopie, purtatul de lentile… Nici natural n-aş mai fi născut, că mi se rupe retina, nu?

 

Lentilele de contact: viaţa cu ochi mult mai buni

Ce să zic, Matrix Reloaded a fost pentru mine un şoc mai mare decât la box-office; nu doar auzeam surround, ci şi vedeam aidoma. După cum se ştie, femeile le au bine de tot cu vederea periferică, deci dă-ţi seama câtă informaţie de maximă claritate avea de procesat creierul meu dintr-odată. Iar eu, oricât de emoţionant o ardeau Keanu şi Carrie-Anne Moss, nu puteam decât să-mi fac vânt cu un pliant şi să mă gândesc că „n-am voie să plâng, n-am voie să plâng, că-mi cad lentilele!”. S-au umezit un pic, dar n-au căzut.

Ca să porţi lentile de contact e nevoie de un oarecare grad de disciplină, dar nu-i vorba, nici pe departe, de vreo rutină respingătoare aşa cum îşi închipuie cei care au repulsie faţă de mângâiatul ochilor în detaliu. Adică le pui când ai nevoie, le scoţi când e nevoie, le speli, le pui în soluţie şi repeţi. După câteva din astea, îţi întră atât de bine în reflex, încât o poţi face cu unghii super lungi; sau într-o maşină în mişcare, pe autostradă, când te-ai frecat la ochi prea tare şi-ai rămas cu o lentilă în palmă. Totuşi, în 13 ani de purtat lentile mi s-au întâmplat extrem de puţine lucruri nefericite dintre cele cu care am fost ameninţată – de exemplu, nu mi-au căzut niciodată lentilele sau ochii de usturime într-un bar plin de fum de țigară sau într-o furtună de nisip.

În schimb, mi-am trăit viaţa la cote incomparabil mai bune decât aş fi făcut-o ca ochelaristă. Numai dacă mă gândesc la toate outfit-urile la care n-aş asorta ochelari, la toate întâlnirile amoroase în care n-am fost obligată să „prestez” sub nesuferitul rol al vieţii mele, cel de „doamnă profesoară”, la nenumăratele ore de sport fără constrângeri – nu-mi imaginez cum fac ochelariştii flotări şi sper nici să nu aflu pe ochii mei, la toate zilele în care port ce ochelari de soare vreau – şi e vorba, ad literam, de toate zilele, fiindcă sufăr de fotosensibilitate, la capacitatea de a viziona filme 3D fără ca nasu-mi să fie încălecat de două perechi de ochelari şi la multe altele de zi cu zi, îmi spun că viaţa cu lentile de contact merită toţi banii, tot efortul pentru îngrijirea lor, tot timpul consumat cu rutina asta. Dacă o operaţie îţi poate asigura o vedere perfectă cu banii jos (dar nu e pentru toată lumea, din diverse motive fiziologice sau medicale), lentilele de contact îşi asigură o vedere perfectă cu plata-n rate. Ce-ţi poţi dori mai mult?

 

Am găsit lentilele potrivite stilului meu de viaţă

De câteva săptămâni încoace, am trecul la alt nivel de purtat lentile de contact: nu le mai scot seara, pot să dorm cu ele. Mai ţii minte că scriam zilele trecute despre power napping? E, de fiecare dată mă trezeam cu ochii uscaţi, fiindcă fostele mele lentile nu erau concepute pentru somn, fie că era vorba de 20 de minute sau de ore întregi. Nu mai spun că aveau indicaţie de purtare de maxim maximorum 14 ore pe zi. În general, mă trezesc la şase dimineaţa şi rareori mă mai culc înainte de ora 23:00; fă calculul şi-ţi dai seama că n-am fost deloc o fată cuminte. Nu mai spun de nopţile nenumărate ale tinereţii mele în club, cum mă prindeau dimineţile cu lentilele necurăţate pe ochi, că doar nu era să-mi pun ochelarii pentru after. Poate ăia de soare.

test lentile de contactLa invitaţia clinicii Optimed Medical Bucureşti, am luat la testat lentilele Airoptix Aqua Night & Day, despre care trebuie să recunosc: sunt o minune a tehnologiei, pentru că:

  • Oferă cel mai ridicat grad de oxigenare a ochiului dintre toate sortimentele de lentile de contact moi, chiar şi atunci când le porţi o perioadă îndelungată fără întrerupere (30 de zile, durata maximă recomandată de purtare);
  • Tratamentul unic cu plasmă le oferă rezistenţă la depunerile proteice – cele care afectează ochiul – fiind, astfel, prevenite infecţiile oculare;
  • Materialul din care sunt fabricate împiedică deshidratarea acestora, astfel încât sunt confortabile pentru ochi pe toată durata purtării lor.

 

Evident, nu toată lumea le poate purta 30 de zile fără întrerupere şi, mai ales, nu din prima (adică dacă abia ai renunţat la ochelari). Doamna doctor oftalmolog Carmen Lupu de la Optimed Medical Bucureşti mi-a povestit despre caracterul terapeutic al acestui tip de lentile, de foarte mare ajutor în cazul persoanelor operate pe cornee, de exemplu; dar îmi şi spunea că a avut mai mulţi pacienţi expaţi purtători de Airoptix Aqua Night & Day care i-au mărturisit că, de când s-au mutat în Bucureşti, au fost nevoiţi să-şi scoată lentilele mai des pentru curăţare (gen o dată la 10-14 zile) din cauza poluării intense de la noi. Băi, oraşul ăsta nici să vedem bine nu ne lasă!

De când le am, le-am scos o dată, după prima săptămână de purtare; nu că aveam vreo jenă fizică, dar mă zgândărea ceva psihic – deh, după 13 ani de scos lentilele (aproape) seară de seară, parcă făceam ceva interzis. În ultimul timp, nici treaba asta nu-mi mai stă pe creier. În rest, viaţa mi s-a uşurat fantastic. În primul rând, nu mă mai lovesc în drumul spre kinder-ul urlător la două dimineaţa pentru că văd obstacolele! Îmi iese şi biberonul de lapte mai repede. Nu mai am dimineţi frustrante, cu câte zece minute în faţa oglinzii, în care nu-mi pot monta lentilele în ochii-pungă de oboseală; pentru că ele sunt deja acolo. Am scăpat de lehamitea momentului demachierii, am diminuat considerabil costurile cu soluţia de curăţare, nu mai am grija „să-mi iau ochelarii din noptieră” atunci când cazăm vreo rudă la noi în dormitor peste noapte. Mă culc văzând, mă trezesc văzând cu ochii, la propriu.

În generală, una dintre glumele preferate ale profului de mate era: „Dacă vă trezeşte cineva noaptea din somn şi vă-ntreabă care-i formula cutare, să ştiţi!”. E, nu pot să zic că mai ştiu ceva din alea, dar sigur dacă mă trezeşte cineva noaptea din somn, eu acum văd!

 

Ia-ţi pachetul promoţional de lentile de contact Airoptix acum!

Buuun, şi am ajuns la partea cea mai interesantă pentru ochelarista din tine, zic: îţi dau posibilitatea să-ţi trăieşti viaţa aşa cum vrei, cu lentilele Airoptix într-un pachet promoţional. Tot ce trebuie să faci este:

Mai departe, dacă trimiţi prin SMS codul de pe cutia de lentile, poţi câştiga premii care mai de care:

Zilnic – pachete Airoptix;

Săptămânal gadget-uri şi dispozitive smart (săptămâna asta e vorba de o cameră GoPro Hero)

lentile de contact airoptix premiu saptamanal

Iar la final, toţi expeditorii de SMS vor intra în tragerea la sorţi pentru marele premiu: o croazieră de vis. Pe care o s-o vezi bine cu ochii tăi, dacă e să fie.

Dacă nu te încumeţi la lentile din astea ca ale mele, de cursă lungă, sau dacă ai şi alte probleme de vedere în afară de simple dioptrii, sigur găseşti produsul potrivit pentru tine în gama Airoptix, iar personalul centrelor de optică e acolo să te ajute să le alegi şi să le montezi. La naiba, au insistat să-mi facă până şi mie un instructaj din ăsta, mie, care am 13 ani de experienţă în „băgat degetele-n ochi”, aşa că-ţi dai seama cât de dedicaţi sunt oamenii.

Succes la văzut viaţa cu ochi mult mai buni!

 

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply