Menu
filosofeala

Ochii pe bani cu mâna pe inimă

Focus este un film scurt (are puţin peste-o oră jumate) şi la obiect (intrigă bine închegată şi ţinută în frâu, desfăşurată foarte dinamic) care mi-a plăcut by default ponind de la premisa că e cu Will Smith. I know, that’s shallow… but I did and I Will! Iar impresia a rămas până la sfârşit. O fi poate şi de la faptul că, repet, filmul e scurt şi n-oi fi avut timp să mă plictisesc. Această tragi-comedie fără pretenţii de operă de artă şi, sper, de Oscar (poate doar pentru scenariu să prindă vreo nominalizare la anul) este perfectă pentru o relaxare de weekend la cinema.

will smith

Sursa foto

Intrigă cu surprize, joc previzibil

Intriga mi s-a părut în genul Gone Girl, cu multe întorsături de situaţie, numai că aici vorbim de o poveste de dragoste adevărată, multă relaxare şi considerabil mai mult amuzament. Iar dac-ar fi să caut o comparaţie prin munca lui Will Smith de pân-acum, Focus mi s-a părut de calibrul lui Hitch – un film pe care, de asemenea, l-aş vedea oricând; pentru că Will Smith şi pentru că poveste de dragoste cu ceva belele.

will smith margot robbie

Sursa foto

Filmul îl prinde pe escrocul Nicky (Will Smith) la apogeul combinaţiilor sale – pare un tip super bine înfipt pe interese şi stil de viaţă mai mult decât îndestulător – de al cărui obraz gros găseşte ac o domnişoară tot din branşă, cam novice într-ale şmenuitului, dar plină de pasiune, de altfel. Totuşi, Margot Robbie (Jess a lui Nicky în film) joacă mai convingător scenele de femeie fatală decât pe cele în care trebuie să play dumb; sau, poate, faţa prea perfectă n-o recomandă pentru situaţii de plan secund. Iniţial, nu i-am dat prea multe puncte, dar, până la final, mi-a devenit simpatic boticul ei strâmbat în multe grimase şi mi-a ţinut interesul machiajul natural al ochilor. Ca să vezi ce preocupări mai am şi eu într-un film.

Un film de simţit bine

Nici acest film nu dezminte tradiţia lui Will Smith de a juca roluri de tip bine hard to get care se consumă mai rapid decât popcornul din sală şi-şi dă peste cap toată viaţa şi principiile pentru dragoste, cu un fel de happy end care mulţumeşte (şi amuză) pe toată lumea.

margot robbie brazilia

Sursa foto

Focus e un film uşurel din care poţi să prinzi nişte trucuri de găinar, dacă ai asta în plan (sau nişte scheme de deducţie pentru aburit gagicile la conversaţiile de primă întâlnire). Nu m-a obosit, nu m-a făcut să-mi dau ochii peste cap, nu m-a pus la gândit cine ştie ce – era şi vineri seara, ar fi fost culmea; dar m-a amuzat, m-a ţinut atentă şi chiar m-a făcut să nu mai sufăr după popcornul împrăştiat, la repezeală, pe sub scaune. Bine, poate a contat şi faptul că aveam un Bounty în poşetă.

Focus are premiera în România pe 27 februarie. Ia de vezi un trailer, ca să-ţi mai completezi impresiile pân-atunci.

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply