Menu
STIL DE VIAŢĂ

Părul are o energie, îngrijirea fix ca ea trebuie să fie!

georgiana idriceanu diagnoza par system professional gett's park lake

Am testat noul serviciu de diagnoză a părului din saloanele Gett’s. Şi m-am minunat cum poate să arate părul meu cu adevărat revigorat.

 

 – Când v-aţi spălat pe cap ultima oară?, întreabă tipa, în timp ce-mi purică scalpul cu camera de diagnoză. Sunt la Gett’s Color Bar în Park Lake mall şi testez un serviciu de diagnoză a părului.

– … mmmm, joi.

– A, deci e proaspăt spălat.

– Nuuuu, nu azi! Joia trecută. Acum e doar proaspăt uscat şi plin de ulei, că vin de la sală…

S-a mai uitat de câteva ori în capul meu, mai în detaliu, că nu-i venea să creadă.

– Arată foarte bine pentru un păr spălat de o săptămână!

– Da, şi-am fost şi la mare între timp, şi la sală de trei ori…

Asta în condiţiile în care, timp de un an şi jumătate, l-am zăpăcit cu decolorări o dată la două luni, pentru acel Elsa-look după care se dau în vânt copiii prin parc. Dar, gata, acum două săptămâni, înainte de ziua mea, am fost la cel mai recent vopsit şi-am ales o soluţie mai sănătoasă, de compromis, pentru un blond deschis: baleiajul. Stilista mi-a închis rădăcinile şi-a pus blond doar pe lungimi. Arată mişto, sofisticat, deocamdată; să vedem cum va evolua combinaţia pe măsură ce-mi va tot creşte părul…

Deci aşa arătam când am ajuns la salon:

georgiana idriceanu gett's park lake

georgiana idriceanu gett's park lake2

georgiana idriceanu selfie gett's park lake system professional

Camera de diagnoză mi-a arătat, totuşi, că scalpul este iritat – şi asta aş pune-o pe seama uscărilor la rădăcină aproape după fiecare antrenament, adică o medie de cinci agresări pe săptămână, ceea ce mi se pare considerabil… – iar cuticulele un pic zbârlite, semn de uscăciune a părului. Tot în urma diagnozei am mai aflat că am părul poros, dar cu firul gros. Una caldă, una rece.

Dar mai şocant pentru mine a fost să-mi văd firul de păr fotografiat, perfect transparent, fără pic de pigment, tot din cauza decolorărilor succesive şi pe o perioadă îndelungată. Mă rog, asta mi-am şi dorit, chiar am avut câteva momente de disperare şi stres când am trecut la blond, mi se părea că nu mai scap de pigmentul roşu fixat acolo de cei doi ani şi jumătate de arămiu de dinainte.

diagnoza par gett's park lake

Cine n-a citit povestea acestei tranziţii – mă rog, nu-i deloc târziu, o găseşti aici – să reţină măcar asta: roşul iese cel mai greu din păr! Mai greu chiar decât negrul! Pot garanta cu cei mai frumoşi pantofi cu toc din colecţia personală şi n-o să-i pierd la pariu, c-am fost şi brunetă câţiva ani, şi mă vopseam acasă, în baie, nu la salon, ceea ce afectează şi transformă părul mult mai profund. Şi-am scăpat de el mult mai uşor decât de roşu.

 

Toate lipidele să vină la mine…. în păr!

Serviciul de diagnoză a părului pe care l-am încercat şi eu a fost adus în România de System Professional, noua marcă lansată de Professional Brands, şi oferă clientelor o experienţă unică de îngrijire a părului datorită caracterului său ultrapersonalizat. Eu n-am întâlnit două persoane cu păr la fel – deşi, poate, arată la fel, dar nu se simte, nu se comportă şi nu evoluează în timp la fel. Chiar şi părul aceleiaşi persoane nu este toată viaţa egal cu sine însuşi, ci trece prin transformări de culoare, structură, mod de a reacţiona la factorii de mediu şi la stilul de viaţă al proprietarului, corect?

De exemplu, mie mi se pare că-mi pot coafa părul mai uşor şi cu rezultate pentru o durată mai mare de timp de când am început să-l vopsesc, la 28 de ani. Până atunci, mi se părea mereu că „fuge” la coafat şi „se lasă” repede după. Normal, era vorba despre un păr mult mai sănătos, mai lucios şi mai elastic decât acum. Dar dacă nu-mi plăcea culoarea, ce vreţi??!

Oamenii care tot fac cercetări în domeniul frumuseţii au descoperit că părul fiecărei persoane are un profil de energie, un concept care înglobează toate aspectele despre care vorbeam mai sus. Practic, cuantificarea se face prin conţinutul de lipide din firul de păr şi, deşi acestea reprezintă, într-un caz fericit, doar 4% din structura lui, au un rol extrem de important: conectează şi sigilează plăcile de keratină din interiorul fibrei; iar asta asigură şi menţine integritatea cuticulei şi flexibilitatea coafurii.

Astfel încât, cei de la System Professional au elaborat această tehnologie pentru ultrapersonalizarea îngrijirii firului de păr – EnergyCode, iar produsele cu care se face asta conţin EnergyCode™ Complex, pentru restabilirea echilibrului natural de lipide, sursa tuturor minunăţiilor când vine vorba de păr. Că, dacă ne gândim la alea de pe şolduri… Aştept cu interes momentul când se va inventa tehnologia care ne va permite să ne mutăm depozitele de grăsime după bunul plac şi nevoie de colo-colo pe corp. Şi-n păr, normal.

 

Ecuaţia revigorării părului

Prin acest serviciu, disponibil în două saloane Gett’s – cel din Park Lake şi cel din AFI Cotroceni – obţii propriul Energy Code al părului tău, răspunzând la întrebările dintr-o aplicaţie – uite, cum se întâmplă aici:

georgiana idriceanu diagnoza par system professional gett's

georgiana idriceanu diagnoza par system professional gett's3

Şi primeşti ecuaţia asta care înseamnă, de fapt, cea mai bună combinaţie de produse de îngrijire pentru părul tău, astfel încât acesta să-şi revină, să fie strălucitor, elastic, uşor de manevrat şi receptiv la coafare.

diagnoza par energy code system professional

Aşa c-ar fi bine să fii sinceră când răspunzi la întrebările din aplicaţie, ca să primeşti un Energy Code cât mai aproape de adevăr. Oricum, persoana care-ţi face această diagnoză sigur are suficientă pregătire în domeniul îngrijirii părului ca să poată evalua corectitudinea răspunsurilor tale cu impresii ad-hoc de la scalpul locului.

Cu carneţelul cu hieroglife – mă amuz şi eu; de fapt, sunt puse laolaltă codurile produselor System Professional recomandate părului meu – am mers la spălat, partea mea preferată la salon. Nu, nu poza de după, aranjată, predispusă la succes pe Facebook este cireaşa de pe „torturile” mele la saloane, ci toţi fiorii daţi de masajul scalpului la spălatul pe cap. A urmat un coafat lejer, cu peria şi un Boomerang în care, în sfârşit, mi-a dânţuit şi mie părul ca-n reclame.

Cu carneţelul meu de hieroglife pot merge în orice salon oferă acest serviciu şi obţin aceeaşi îngrijire potrivită părului meu, başca mă scuteşte de explicaţiile de genul: „Cutare mi-a pus şampon din ăsta, mască din aia şi încă ceva pentru styling şi arăta foarte bine, dar nu mai ştiu despre ce era vorba etc.” Până la urmă, există peste 174 de milioane de combinaţii de produse care se pot obţine în urma acestei diagnoze, aşa c-ar fi bine să nu pierd carneţelul… Mă rog, oricum am poza în telefon, dacă e cazul. Ia, să mai admirăm o dată cât de bine arăta părul meu:

diagnoza par system professional gett's park lake

În afară de asta, îţi poţi şi cumpăra produse System Professional pentru îngrijirea de acasă, între vizitele la salon. Cu toate astea susţin, totuşi, vizitele cu regularitate la stilist pentru că că orice produs are timpul său de acţiune, iar oamenii de la salon ştiu să-l respecte. Adică, degeaba ai ceas în baie ca mine – da, am obsesia timpului – că, oricum, la un moment dat ţi se ia să freci trei minute şamponul pe păr, să stai cinci minute cu masca, să mai emulsionezi nuş’ ce produs pentru nuş’ cât timp ca să ai parte de îngrijire ca la carneţelul cu hieroglife.

În rest, e frumos la Gett’s-ul din Park Lake – poate n-ai ajuns încă, abia a fost deschis în decembrie trecut: au cafenea în aer liber, te şi pot coafa oamenii de-acolo tot în aer liber – bine, ideal ar fi să nu bată vântul, că, altfel, te coafezi şi singură, gratis – au şi o „pădurice” pentru selfie în toaletă (vezi foto sugestiv mai jos), e simpatic locul. Poţi să vii şi cu bărbatul, pentru că au produse dedicate lui, de la Barber Shop.

Succes la îngrijire, cu sau fără vopsire!

georgiana idriceanu gett's park lake diagnoza par system professional

georgiana idriceanu gett's park lake padure toaleta

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

    Leave a Reply