Menu
STIL DE VIAŢĂ

Patru texturi deosebite pentru fineţuri desăvârşite (II)

scrub corp scrub fata Teology Douglas crema corp Marionnaud

Continuu periplul prin smăcuirile mele zilnice cu impresii pe produse cu textură mai deosebită despre care am început să scriu aici, acum aproape două săptămâni.

Dat fiind că abia apuc să ajung la salon pentru lucruri de maximă necesitate, pe care chiar nu le pot face acasă – cum ar fi vopsitul părului şi luatul vârfurilor sau manichiura şi pedichiura – încerc să mă ocup de una singură de restul procedurilor de îngrijire şi înfrumuseţare facială şi corporală. Asta înseamnă că nu, nu bat oraşul pentru tratamente cosmetice, nici faciale, nici corporale – decât foarte rar, când sunt invitată să testez vreunul deosebit. Dar şi din astea refuz multe, din lipsă de timp.

Aşa că trebuie să mă descurc acasă în privinţa asta şi, de obicei, le bifez săptămânal, dimineaţa devreme, înainte să se trezească restul colocatarilor mei. După cum spuneam şi data trecută (aici), insist să aplic o mască de faţă în fiecare săptămână, un scrub pentru corp înainte de epilat, unul pentru faţă atunci când o simt mai încărcată şi o cremă de corp zilnic. Iată-le pe cele recent testate, care m-au încântat în mod deosebit:

 

Scrub pentru faţă din gama Teaology de la Douglas

Prezentarea produsului sună aşa: „O cremă exfoliată cu textură de unt, care conţine frunze naturale de ceai şi micro-cristale de zahăr cu efect hidratant şi calmant. (…) Când este masat pe faţă şi pe gât, îndepărtează uşor celulele moarte, detoxifică şi micşorează porii, lăsând pielea moale, radiantă în mai puţin de un minut: pur şi simplu perfectă. Ideal pentru toate tipurile de piele.”

Iar eu pot să garantez pentru frunzele de ceai autentice, care mă amuză mereu că îmi rămân pe faţă. Uite, mi-am făcut şi o poză, ca să vezi cum arată masca în uz şi să explic de ce mi-a plăcut atât de mult textura ei: pentru că este o îmbinare de onctuos (vezi luciul pielii) – care ajută la hidratare – cu abraziunea uşoară dată de firele de ceai (vezi punctele negre, a nu se încurca cu pistruii numeroşi din zonă).

georgiana idriceanu scrub fata teaology douglas

Şi mai pot depune mărturie pentru senzaţia de „moale” pe care produsul o lasă feţei după clătire. Nu mai spun de mirosul care te încântă în timpul utilizării – un amestec de arome care mie, cel puţin, îmi aduce aminte de grădinile exotice din Mauritius; păcat că nu persistă şi după clătire.

Mă rog, la câte smacuri trântesc pe deasupra ulterior, nici nu prea ar avea cum.

scrub pentru corp si fata Teaology Douglas

 

Scrub pentru corp din gama Teaology de la Douglas

Prezentarea produsului sună aşa: „Un exfoliant de corp incredibil care netezeşte pielea instant şi ajută la eliminarea fluidelor în exces datorită unui amestec preţios de săruri marine complete într-un concentrat de frunze de ceai şi uleiuri esenţiale de Bergamot, mandarină, portocală dulce şi rozmarin. (…) Odată ce celulele moarte şi impurităţile au fost eliminate, pielea este mai receptivă, permiţând acţiunii de remodelare şi reducere a ceaiului verde să îşi atingă scopul. Uleiurile esenţiale hrănitoare, energizante şi tonifiante lasă pielea moale, suplă şi compactă.”

Două lucruri mi s-au părut extrem de interesante la acest produs:

scrub ceai verde Teaology Douglas

1. Se aplică DUPĂ duş, nu înainte (ca toate scrub-urile pe care le-am folosit până acum), ceea ce îmi dă de gândit că toate uleiurile menţionate mai sus trebuie să rămână pe piele, ca să acţioneze. Şi, într-adevăr, după clătire (pentru că particulele abrazive trebuie, totuşi, îndepărtate), pielea rămâne ca după un masaj cu ulei: nici uleioasă cât să murdăreşti vreo haină, dar nici simplu netedă şi catifelată, ca după aplicarea unui lapte de corp. E ceva între, o senzaţie foarte faină de hidratare, confort, un fel de „catifelare zemoasă” a pielii, i-aş spune.

2. Produsul trebuie amestecat cu o spatulă înainte de fiecare utilizare, pentru omogenizarea compoziţiei, dat fiind că, în repaus, frunzele de ceai plutesc în uleiurile care se adună la suprafaţă. Uite, am făcut un mic video cu asta, e o chestie pe care n-am mai întâlnit-o la niciun produs de îngrijire.

 

Unt de corp cu cătină Natura Siberica Active Organic de la Marionnaud

Prezentarea produsului sună aşa: „Unt de corp nutritiv şi hidratant cu textură bogată, care oferă servicii de îngrijire completă pentru pielea uscată şi deshidratată a corpului. Uleiul de cătină Altai hrăneşte profund, reface şi hidratează. Uleiul de cedru Elfin hrăneşte pielea cu acizi graşi esenţiali. Uleiul siberian – uleiul de fructe de pădure Rowan – hidratează pielea, conferindu-i moliciune şi confort. Nu conţine: silicon, uleiuri minerela sau parabeni.”

unt de corp catina siberia organica marionnaud M-a amuzat din prima textura de „icre” a produsului, aşa o simţeam la mână când întindeam untul pe corp. Mirosul era un amestec de acrişor şi amărui, dar aromat, genul care nu te îmbată, nu te ameţeşte, dar după care îţi lasă gura apă. Şi senzaţia de imediat după era interesantă, mi se părea că pielea rămâne cu un fel de peliculă subţire umedă la suprafaţă – evident, nu se lua nimic când treceai cu palma pe deasupra. După un timp, după ce mă îmbrăcam, rămânea doar senzaţia de catifelare şi de piele „cărnoasă”, hrănită în profunzime.

 Prin urmare, nu vă feriţi să testaţi produse de îngrijire deosebite, vă pot aduce un beneficiu mai mare decât cele scrise pe cutie: curiozitatea, surpriza, încântarea, satisfacţia alegerii vă pot da o stare de bine care transformă întregul organism!

Spor la smăcuit şi înveselit!

Sursa foto articol

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

2 Comments

Leave a Reply