Menu
SPORT / STIL DE VIAŢĂ

Philips Lumea funcționează oare? Şi cum îl împăcăm cu statul la soare?

picioare de podium philips lumea world class testare

La final de program #picioaredepodium, am adunat impresiile câtorva colege de antrenamente despre testarea pe care au făcut-o cu Philips Lumea. Sper că rezultatele sunt concludente.
 

Gata, s-a dus şi cea de-a doua ediţie a programului #picioaredepodium by Philips Lumea x World Class România, s-au dus antrenamentele care m-au scos din zona de confort – mă rog, asta depinde doar de mine, pot să continuu să mă „chinui” şi singură cu alte provocări pe lângă BodyPump, BodyCombat, TRX, cycling şi Bag Box, ce fac eu de obicei. De fapt, mi-am şi propus să bag clase de Dance în programul de vară, dar asta-i altă discuţie. Şi, oricum, abia mă obişnuiesc, teoretic, cu ideea. Practic, ştiu că iar o să mi se-ncurce picioarele.

A, da, referitor la picioare: această a doua ediţie a programului s-a adresat, cu preponderenţă, comunităţii World Class şi mai puţin doamnelor din media (jurnalişti, bloggeri, influenceri), aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Adică, au existat câţiva „ambasadori” ai programului – printre care, cu onoare, m-am numărat şi eu – însă cele patru echipe de lucru au fost formate din membre ale reţelei, doritoare să aibă parte de o transformare pe picioare.

În afară de participarea la antrenamentele create special de cei patru instructori World Class, programul a mai venit cu o miză importantă pentru fete: posibilitatea de a testa, timp de opt săptămâni, Philips Lumea, aparatul de tratament cu lumină intens pulsată pentru înlăturarea părului corporal şi facial.

La înscrierea în campanie, ele au trebuit să răspundă unui set de întrebări legate de tipul de păr şi de piele pe care îl au, precum şi să explice motivaţia de participare la antrenamentele pentru picioare; aproximativ 30 dintre ele au fost selectate pentru testarea respectivelor aparate. Eu tot am scris despre felul în care m-am înţeles cu Lumea şi ce a făcut el pentru mine de când l-am primit, în octombrie anul trecut – vezi aici şi aici – aşa c-am zis să le dau cuvântul şi câtorva dintre aceste fete pentru impresii concrete.

picioare de podium testare Philips Lumea

Câte Lumee, atâtea obiceie de tratament

Au avut la dispoziţie opt săptămâni de testare, timp în care, teoretic – adică conform manualului – ar fi trebuit să facă patru şedinţe de tratament, una la fiecare două săptămâni. Pentru acest interval de timp, claim-urile Lumea sunt:

 • Piele fină, fără păr, până la 8 săptămâni (rezultat măsurat pe zona picioarelor, după primele 4-5 şedinţe de tratament);
 • Reducere de până la 92% a părului după doar 3 tratamente (dacă se respectă programul de tratament, rezultate măsurate pe zona picioarelor, după a treia şedinţă).

Le-am trimis acelaşi set de întrebări tuturor, iar ele mi-au răspuns imediat – astfel încât doresc să le mulţumesc, şi pe această cale, pentru disponibilitate şi promptitudine.

Iată întrebările:

1. Câte şedinţe cu Lumea ai făcut până acum? Cu ce frecvenţă?

2. La ce intensitate a luminii ai folosit Lumea? (de la 1 la 5, conform senzorului)

3. Pe ce zone ale corpului ai folosit Lumea şi cât ţi-a luat pentru fiecare?

4. Care sunt impresiile generale despre creşterea părului în urma testării Lumea?

5. Pe ce zonă ai obţinut cele mai bune rezultate şi în ce constau acestea?

6. Care sunt impresiile despre folosirea aparatului în sine? (ţi s-a părut uşor/greu de folosit etc.)

7. Ai simţit vreun disconfort sau ai avut vreun neajuns în timpul testării Lumea?

8. În urma testării, ţi-ai achiziţiona sau ai recomanda Lumea?

 Şi iată ce mi-au răspuns ele – le menţionez în ordine alfabetică, ca să nu se supere nimeni:

valentina badea picioare de podium testare Lumea
VALENTINA BADEA

 • A făcut 5 şedinţe de tratament, primele trei la distanţă de câte două săptămâni, şi ultimele două săptămânal.
 • A folosit senzorul SmartSkin de fiecare dată pentru setarea intensităţii luminoase, iar treapta recomandată de aparat a fost 5.
 • Zonele tratate: picioare (timp necesar: 20 de minute), axilă (un minut) şi inghinal (două minute).
 • Nu a observat diferenţe notabile în procesul de creştere a părului în urma tratamentului. După cea de-a cincea şedinţă, părul de la axilă pare mai subţire, însă nu mai rar, iar pe gambe a crescut „un piiiic mai încet”.
 • Aparatul i s-a părut foarte uşor de folosit.

 

 • Nu a simţit niciun disconfort pe durata primelor trei şedinţe. În timpul şedinţelor 4 şi 5 a simţit uşoare pişcături pe picioare, „probabil pentru că le-am făcut la doar 7 zile distanţă”, spune Valentina.
 • Nu o să achiziţioneze Lumea şi nu ar recomanda nimănui achiziţia fără o testare de cel puţin 8 săptămâni în prealabil, dat fiind că este posibil ca tratamentul să nu funcţioneze pentru tipurile de piele şi păr ale celei care face achiziţia. 

 

oana mafteuca testare philips lumea picioare de podium
OANA MAFTEUCĂ

 • A făcut 4 şedinţe de tratament: primele trei la interval de două săptămâni, iar ultima – la o săptămână distanţă.
 • A folosit Lumea la treapta de intensitate 5 a luminii, după cum i-a sugerat senzorul SmartSkin.
 • Zonele tratate: gambe (timp necesar: aproximativ trei minute pentru fiecare picior), linia bikinilor (maxim un minut) şi axilă (maxim un minut).
 • „Părul creşte mult mai încet şi este mult mai rar (am porţiuni mari pe picioare unde nu mai creşte deloc). Sunt foarte mulţumită de rezultatele obţinute în toate zonele, dar cele mai bune rezultate sunt în zona axilei şi a liniei bikinilor, adică sunt aproape ca un bebeluş, nu mai cresc decât câteva fire răzleţe, subţiri şi depigmentate”, spune Oana.
 • „Încă de la început, mi s-a părut foarte uşor de folosit, iar eu nu sunt cea mai îndemânatică persoană din lume.”
 • „Senzaţia de căldură uşoară din timpul tratamentului a fost singura resimţită, dar, clar, nu se încadrează în categoria disconfort.”
 • Categoric şi-ar achiziţiona Lumea şi ar recomanda achiziţia.

 

oana militaru testare Lumea picioare de podium
OANA LOREDANA MILITARU

 • A făcut 4 şedinţe de tratament, la interval de două săptămâni fiecare, „conform planificării din aplicaţia Philips Lumea IPL de pe mobil”. Vezi aici mai multe detalii despre aplicaţie.
 • Pentru primele trei şedinţe a folosit Lumea la treapta de intensitate 4, iar la ultima şedinţă a crescut la treapta 5. Aceasta a fost o alegere personală, dat fiind că SmartSkin i-a indicat treapta 5 de la început, însă ea a hotărât să aleagă o treaptă inferioară pentru că nu mai folosise tratamentul cu IPL şi nu ştia ce efect ar putea avea asupra pielii.
 • Zonele tratate: picioare (timp necesar aproximativ: 20 de minute), braţe (10 minute) şi axile (două minute). „Nu m-am grăbit, am dorit să mă asigur că am acoperit toată suprafaţa, nu am folosit metoda de marcare cu creion alb, ci am urmărit îmbunătăţirea metodei cu ochiul liber. Doresc să menţionez că am folosit aparatul conectat la priză.”
 • „Părul creşte vizibil mai rar, firul este mai subţire. Dacă nu trebuia să mă epilez înaintea de tratamentul cu Philips Lumea (adică înainte de fiecare şedinţă, n.m.), aş fi putut să mai amân cu o săptămână epilarea. Cel mai încântată sunt de zona axilelor pentru că, pe lângă rărirea şi subţierea firului de păr, pielea a devenit foarte fină şi nu mai este uscată, aşa cum era înainte de utilizarea Philips Lumea.”
 • „Aparatul este uşor de folosit, iar aplicaţia pe mobil te ghidează pe parcursul tratamentului. Există chiar şi o mulţime de filmuleţe pe YouTube unde poţi urmări cum se foloseşte aparatul, mai uşor de atât nu cred că se poate.”
 • „Am simţit un mic disconfort când am trecut la treapta de intensitate 5, însă, după ce pielea s-a obişnuit, disconfortul a dispărut.”
 • „Doresc să continuu tratamentul cu Philips Lumea, pentru că am văzut rezultatele. L-am recomandat deja prietenelor mele, deoarece au fost alături de mine pe toată durata programului #picioaredepodium şi au fost foarte curioase de rezultatele pe care le-am obţinut, mi-au pus întrebări şi au dorit să vadă cu ochii lor aceste rezultate. Bineînţeles că voi recomanda Philips Lumea în continuare, în special acelor femei care au pielea sensibilă, iritabilă, uscată. Şi sper ca programul să continue şi cât mai multe femei să beneficieze de pe urma lui.”

 

madalina puchiu testare philips lumea picioare de podium
MĂDĂLINA PUCHIU

 • A făcut 3 şedinţe de tratament, la interval de aproximativ 10-12 zile.
 • A folosit Lumea la treapta de intensitate indicată de senzorul SmartSkin, 4 sau 5, în funcţie de zonă.
 • Zonele tratate: gambe (aproximativ 15 minute), inghinal (10 minute), axile (2 minute).
 • „Părul mi-a crescut mai lent, mai rar şi, după a doua utilizare, am zone unde nu mi-a mai crescut. La axilă am observat zone destul de clare fără fir de păr. Dar am zone similare şi pe picioare. Inghinal nu îmi dau seama, dar sigur s-a rărit.”
 • „Aparatul este uşor de folosit. Personal, nu am fost încântată să mă rad pe zonele unde, până acum, doar m-am epilat (inghinal şi pe picioare). Pe termen lung, o să folosesc metoda epilării şi să fac apoi tratamentul la aproximativ o săptămână de la epilare. Dar sunt foarte încântată de rezultate!”
 • „Am avut, iniţial, un oarecare disconfort creat de căldura de la acţiune, ca o senzaţie de pârlire. Am făcut sport imediat după şi, poate, de la transpiraţie sau de la deodorant am simţit o dată o senzaţie de iritaţie la axilă, dar a trecut rapid.”
 • Ar achiziţiona şi recomanda Lumea. „Am observat rezultate foarte rapide şi, pentru viaţa în fugă pe care o avem, este ideal.”

 

simona sirbu testare philips lumea picioare de podium
SIMONA SÎRBU

 • A făcut 5 şedinţe de tratament, primele trei la distanţă de câte două săptămâni, şi ultimele două săptămânal.
 • „La testarea cu senzorul SmartSkin, rezultatul a fost 5, dar eu l-am setat la 4. Am făcut aşa patru şedinţe şi una cu intensitate 5. Pe viitor, îl voi folosi la 4 vara şi la 5 iarna.”
 • Zonele tratate: picioare – până deasupra genunchiului, braţe, inghinal, axilă şi pe faţă – zona mustăţii şi pe bărbie. „Am folosit Lumea de fiecare dată cu televizorul pornit, aşa că presupun că mi-a luat ceva mai mult timp. Dar cu aproximaţie: axile – maxim trei minute, cam trei minute pentru fiecare braţ, inghinal vreo trei minute, picioare – în jur de 20 de minute.”
 • Rezultate: Mustaţă, braţe, axilă – excelente, „acum creşte foarte puţin păr şi este de culoare deschisă, aproape insesizabil şi foarte subţire”. Inghinal – „populaţia a scăzut cu 60%, firele sunt mult mai subţiri şi, parcă, nu mai sunt negre. Fire crescute în piele – pe numărate, patru bucăţi (erau multe înainte). Picioare – populaţia a scăzut cu 30-40%, dar firele crescute sunt mult mai puţine şi mult mai deschise la culoare. Firele crescute în piele aş spune că s-au redus cu 30%. Cred că, după încă vreo 3-4 şedinţe, această problemă va fi eliminată.”
 • „Aparatul este extrem de uşor de folosit. Recomand să se facă testarea iniţială cu SmartSkin pentru determinarea corectă a intensităţii şi, apoi, este floare la ureche.”
 • „Nu am simţit niciun disconfort în timpul testării. Aş recomanda ca prima şedinţă să se facă cu puţină atenţie, dacă există animăluţe în cameră. Motanul meu s-a speriat la primul impuls de lumină.”
 • „Nu este nevoie să-l achiziţionez, am deja my own Lumea. Thank you!”

 

Concluzia ar fi că Lumea funcţionează. Într-adevăr, rezultatele depind foarte mult de nuanţele de piele şi de păr din dotare, iar imaginea de mai jos te poate ajuta să faci o estimare a şanselor de succes ale tratamentului în cazul tău.

tip piele par Philips LumeaSursa foto

 

Cum e cu bronzatul în paralel cu epilatul

O altă problemă „arzătoare” legată de utilizarea Lumea este cum împaci tratamentul cu statul la soare, că tot a dat căldura peste noi. În manual scrie clar: bronzatul şi epilatul cu IPL sunt incompatibile, însă există şi nuanţe ale acestei situaţii de „conflict”. Ca să le lămurim, am cerut părerea unui cunoscător în domeniu, cineva care ştie produsul ca propriile buzunare: Bianca Severin, PR Manager Personal Health la Philips România.

bianca severin PR Manager Philips


Tratamentul cu Lumea şi expunerea la soare sunt total incompatibile sau există vreo cale prin care le putem împăca?

Philips Lumea poate fi folosit pe tot parcursul anului, inclusiv vara. Însă, dacă este posibil, recomandăm începerea tratamentului în alt sezon pentru o piele perfect fină şi fără păr pe parcursul verii. Tratamentul cu Philips Lumea trebuie urmat cu precauţie înainte şi după bronzarea deliberată (expunerea la soare cu scopul clar de a ne bronza). Nu exista restricţii la razele soarelui atunci când ne plimbăm pe stradă.

Cât timp trebuie să treacă între expunerea la soare şi tratamentul cu Lumea? Acest timp este general valabil sau depinde de numărul de zile sau ore de expunere la soare, de tipul de piele al persoanei care s-a expus la soare etc.?

Bronzul înainte sau imediat după folosirea IPL-ului nu este recomandat. Din nou, mă refer la expunerea directă, în mod intenţionat, a zonelor neacoperite ale corpului sau feţei, la soare, cu scopul de a obţine o culoare arămie, acţiune despre care ştim că durează diferit în funcţie de tipul de piele. Mersul pe stradă, sub razele soarelui, nu este considerat bronz. Folosirea produsului pe o piele care a fost recent bronzată poate cauza arsuri sau modificări ale culorii acesteia. De aceea, recomandăm folosirea Philips Lumea la 48 de ore după bronzare sau cu 24 de ore înainte de bronzare. 

Ce se poate întâmpla atunci când aceste recomandări nu sunt respectate? Care este, de fapt, explicaţia?

Pielea bronzată va distrage impulsurile de lumină care, în mod normal, sunt absorbite doar de melanina firului de păr, şi le va distribui în mod greşit asupra zonelor mai închise la culoare, provocând arsuri, iritaţii, inflamaţii, depigmentări.

În cazul pauzei totale peste vară, cum procedăm la încheierea sezonului de plajă? O luăm de la capăt cu tratamentul sau doar cu procesul de întreţinere?

După perioada de pauză, se reia procesul de întreţinere. Frecvenţa şedinţelor diferă de la o persoană la alta, în funcţie de ciclul natural de creştere a firului de păr: între 4 şi 8 săptămâni. Totuşi, dacă se observă creşterea firelor de păr mai repede, se pot efectua 2-3 şedinţe la 3 sau chiar 2 săptămâni distanţă, apoi se creşte natural perioada dintre şedinţe.

 

Fetelor, cam asta ar fi. M-am simţit excelent şi tura asta – în ciuda lamentărilor despre febră musculară şi a mutrelor cu care-am apărut în poze iară – şi vorba uneia dintre fetele intervievate: sper ca Philips să nu se oprească aici cu acest program de antrenamente şi testări combinate pentru că oferă o mare oportunitate femeilor să-şi extindă orizonturile, atât de îngrijire personală, cât şi-n ce priveşte curajul în rutina de la sală.

Vă urez o vară relaxată, cu piele catifelată!

campanie picioare de podium philips lumea world class

 

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

No Comments

  Leave a Reply