Menu
SPORT / STIL DE VIAŢĂ

#picioaredepodium cu Philips Lumea: Cine vine cu mine să se-antreneze bine?

picioare de podium Philips Lumea World Class Anca Surdu

După un prim antrenament devastator – despre care poţi citi aici – următoarele două din campania „Picioare de podium” by Philips Lumea x World Class mi s-au părut plimbare pe plajă. Vrei să vii cu noi? Ți s-or schimba picioarele ca printr-o vrajă…

 

Data trecută v-am lăsat cu povestea la momentul în care abia mă recuperam după febra musculară incredibilă stârnită de primul antrenament din campanie, un circuit super-killer pentru picioare. Deci nici n-am terminat bine cu asta şi-am început să tremur la gândul următoarei întâlniri cu Anca Surdu la W by World Class: antrenamentul pe BOSU, acea înfiorătoare semisferă din cauciuc pe care am detestat-o mereu de la distanţă.

La prima întâlnire de la W by World Class, cu toată efuziunea începerii campaniei, cu pozele şi socializarea, am neglijat partea de încălzire şi simţeam că mor la primele exerciţii; aşa că, de data asta, m-am dat peste cap în trafic ca s-ajung mai devreme şi s-apuc măcar zece minute de bandă, ca să dau drumul la articulaţii. Şi pot spune că s-a văzut diferenţa: BOSU chiar nu mi-a displăcut atât de tare pe cât am crezut.


Pantoful potrivit pentru BOSU e sublim, dar ar trebui să lipsească cu desăvârşire

Anca a construit antrenamentul tot în circuit – format din şase exerciţii – pe care l-am repetat de trei ori, cu două seturi de exerciţii diferite la final. Cea mai mare provocare a fost să-mi ţin echilibrul pe scula asta care nu-i nici atât de moale, nici atât de uşoară pe cât mi-o închipuisem – pentru că, evident, trebuie să aibă stabilitate şi aderenţă la sol.

Mă recunosc deficitară – dar nu învinsă, pentru că tot lucrez – la partea cu echilibrul, care-mi cam dă cu minus şi în orele de BodyCombat, la exerciţiile inspirate din Capoeira. Am încercat diverse modele de pantofi sport pentru această clasă, ceva care să combine o detentă bună cu stabilitatea şi cu aderenţa pe diverse suprafeţe (având în vedere că sălile de aerobic din cluburile World Class au atât pardoseală de parchet, cât şi de linoleum şi am lucrat pe amândouă tipurile, în diverse locaţii).

În cele din urmă, am găsit, între cele cinci perechi de încălţări de sală, modelul potrivit, care mă ţine cât de cât pe picioare şi în exerciţiile cu grad de echilibristică mare. Din păcate, se asortează numai cu două perechi de colanţi din garderoba sport. Din fericire, amândouă erau curate, aşa c-am avut de unde alege pentru lucrat pe BOSU pe săturate.

picioare de podium Philips Lumea World Class BOSU Anca Surdu

Acum, nu pot spune că „pantofii-minune” m-au făcut să execut perfect. Nici pe departe. Am dat din aripi ca un pui nesigur în zbor ca să-mi regăsesc echilibrul, n-am coborât suficient de jos la geno, n-am ţinut pieptul suficient de ridicat la fandări, însă mă pot lăuda că nu m-am mai făcut ţăndări de febră, ca după primul antrenament. Unii ar zice pentru că, tocmai, n-am lucrat suficient.

Cât despre încălţăminte, Anca mi-a spus ulterior ceva ce voi folosi la următorul antrenament BOSU, sper, cu spor: c-ar trebui să lucrez în picioarele goale pentru o aderenţă cât mai mare. Am reţinut; îmi fac pedichiura şi mă execut.

 

Exerciţiile de TRX au fost pe sufletul meu fix!

Vineri am continuat campania #picioaredepodium cu TRX, adică Total Resistance eXercise, un antrenament cu corzi suspendate în care se foloseşte greutatea corpului pentru execuţia exerciţiilor. Cam aşa arătam noi înainte de clasă; după câteva minute, imaginea nu mai era atât de frumoasă.

picioare de podium Philips Lumea TRX world class

Ca de obicei, Anca ne încuraja: „Haideţi, că e uşor!”. Pot spune că da: de data asta n-am simţit că mor. Ca şi în cazul BOSU, a fost prima oară când am încercat aşa ceva; dar ăsta mi-a plăcut la nebunie şi cred că este noul antrenament pe care-l voi vâna în orarele cluburilor World Class. Cel mai dificil exerciţiu mi s-a părut burpee cu un picior băgat în corzi, adică: faci fandare pe piciorul de pe sol (normal), te întinzi în planşă (pe palme şi cu un singur vârf pe sol, celălalt în corzi), revii în fandare (idem poziţia unu), ridici la piept piciorul din corzi. Şi repeţi.

Când am prins, în sfârşit, echilibru şi gustul acestui exerciţiu, a trebuit să schimbăm piciorul. Evident, povestea sincopată s-a reluat pe partea cealaltă; bine, măcar, c-am lucrat tot în circuit care s-a repetat, iar a doua oară l-am mai învăţat. Trebuie să spun din nou: mi s-a părut un antrenament minunat!

picioare de podium Philips Lumea TRX world class

Vineri ne aşteaptă o combinaţie letală: GRIT Strength şi CXWorx, două antrenamente scurte, dar de intensitate infernală (luate împreună, adică). CX-ul l-am făcut de nenumărate ori la World Class, este unul dintre programele precoregrafiate Les Mills pe care le iubesc; însă pe celălalt l-am încercat o singură dată, săptămâna trecută, şi spun sincer: îl detest. Sper, totuşi, că, deşi n-a fost dragoste la prima vedere, voi reuşi să-l execut decent cu Anca Surdu, chiar dacă nu-mi face (aproape deloc) plăcere.

 

O nouă epilare, cu mai mare îndemânare

Pe partea de lucru la domiciliu, ascensiunea către #picioaredepodium a continuat cu o nouă sesiune de epilare cu Philips Lumea Prestige, atât inghinal, cât şi pe picioare. Că tot veni vorba despre zonele mai delicate, rămăsesem datoare de data trecută cu o relatare. Inghinalul mi-a luat atunci, la prima sesiune, trei minute şi-a fost însoţit de un miros uşor de păr pârlit şi nişte pişcături – probabil că nu luasem toate firele bine cu lama şi acum le „anihila” aparatul.

Tot în această zonă mi s-a părut că aparatul stă mai mult până „face poză”, dar, apoi, mi-am dat seama de două aspecte:

1. De fapt, îmi lua mie mai mult să găsesc poziţia potrivită pentru declanşare – cea în care se aprinde ledul de control care arată că aparatul e pus perpendicular pe suprafaţa pielii;

2. Bateria era pe terminate – drept pentru care am şi trecut la lucrul pe cablu în curând şi a mers totul mai rapid decât oricând.

Axilele amândouă le-am rezolvat într-un minut, deşi am întâmpinat acelaşi gen de poticneală legată de poziţionarea aparatului. Oricum, văd că stângăcia mea se ameliorează, dat fiind că ieri, la a doua sesiune, mi-a luat nici 30 de secunde să trec cu aparatul pe la subraţ şi cam un minut în zona inghinală.

epilare picioare IPL Philips Lumea Prestige

Două săptămâni s-au scurs de la prima sesiune de epilare cu Philips Lumea Prestige – aşa cum se recomandă la manual – şi, înainte de cea de-a doua, de ieri, m-am ras iar cu lama, ca să pregătesc terenul. În timpul acestui proces, am observat un lucru care mi s-a părut foarte tare (deşi manualul m-a prevenit, în capitolul „La ce să vă aşteptaţi – După faza iniţială a tratamentului”): firele de păr nu au crescut la fel de mult cum se întâmpla, de obicei, în perioada dintre epilări; şi nici n-au mai fost la fel de dese.

U may call it placebo, I call it Lumea. Deci trag speranţă că, după 4-5 tratamente, adică 8-10 săptămâni, adică la finalul antrenamentelor cu Anca Surdu, transformarea picioarelor mele va fi completă, cu musculatură bine proporţionată şi piele absolut catifelată.

Şi-acum, doamnelor, am o provocare pentru cele dintre voi care se simt în stare: vă invit să luaţi parte alături de mine la restul antrenamentelor #picioaredepodium by Philips Lumea x World Class, în fiecare vineri, de la 11, până pe 8 decembrie (în afară de vinerea cu întâi, că e sărbătoare şi nu facem mişcare, dat fiind că vom fi cu toţii blocaţi în traficul de pe Valea Prahovei, se ştie).

Deci vă aşteaptă cinci antrenamente create de Anca Surdu pentru subţierea, definirea şi întărirea picioarelor şi tot ce trebuie să faceţi ca să intraţi în concurs este să-mi răspundeţi, printr-un comentariu la această postare, la următoarea întrebare:
„Ce înseamnă pentru voi picioare de podium?”
Iar miercuri, 1 noiembrie, la ora 17:00, voi extrage, cu ajutorul random.org, trei câştigătoare pentru această experienţă super tare!

Mult succes pentru intrat într-un program de antrenament intens!

picioare de podium Philips Lumea TRX world class dana rogoz

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

31 Comments

 • Alina Cristea
  31 octombrie 2017 at 10:45 am

  Picioarele de podium sunt-cum altfel-lungi, perfect epilate, cu musculatura bine definita, cu glezna si genunchi subtire #inmydreams

  Reply
  • Idriceanu
   31 octombrie 2017 at 10:51 am

   Oooo, bine ai venit! Dar tu ai avut mereu nişte picioare awesome! Îți mulțumesc pentru comentariu şi bravo pentru înscrierea în concurs!

   Reply
   • Alina Cristea
    31 octombrie 2017 at 4:11 pm

    Ce sa zic, ma bucur daca tu asa ti le amintesti 😛 Dar din calitatile enumerate de mine mai sus, din punctul meu de vedere, o bifeaza doar pe prima. Si daca pe ultimele doua nu le pot schimba, ca asa e „proiectul”, macar sa exploatam musculatura :))))

    Reply
    • Idriceanu
     31 octombrie 2017 at 4:12 pm

     Eu zic că stai super bine încă. Și îți țin pumnii să ne însoțești la antrenamente!

     Reply
 • Elena Musat
  31 octombrie 2017 at 11:35 am

  Buna! Pentru mine picioarele de podium sunt in primul rand lucrate, apoi bronzate, catifelate, subtiri ofc si nu in ultimul rand pe tocuri!!! Succes in continuare la exercitii!

  Reply
  • Idriceanu
   31 octombrie 2017 at 12:00 pm

   Wooo-hoooo, se strânge gaşca! Mulțumesc pentru comentariu!!!

   Reply
 • Picioare de podium sunt cele care pasesc cu incredere si indemanare. Care te fac sa simti bucuria momentului. O asa provocare merita incercata.

  Reply
  • Idriceanu
   31 octombrie 2017 at 4:29 pm

   Corect, așa e, te fac să simți bucuria! Mulțaumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Ada Chindea
  31 octombrie 2017 at 4:37 pm

  Deci comentez, nu pentru concurs, ca tare mi-e frica de antrenamentele voastre, ci pentru ca imi place intrebarea 😀 Picioarele unei femei mi se par arme mortale 😀
  Picioare de podium inseamna niste picioare cu glezna subtire, cu muschiul gambei evidentiat frumos, mai ales pe tocuri :), bineinteles cu pielea fina si hidratata.
  Multe aspecte pe care nu le bifez 😀
  Desi n-ai intrebat… un exemplu de „asa nu”… Sarah Jessica Parker, mai ales genunchii 🙁

  Reply
  • Idriceanu
   31 octombrie 2017 at 4:47 pm

   Absolut de acoooord cu tot ce-ai zis, mai ales partea cu SJP!! Gata, te bag în extragere, am văzut că te-ai răzgândit! Mulțam pentru comentariu!

   Reply
 • Lucia
  31 octombrie 2017 at 4:54 pm

  De cand am vazut la tine proiectul asta visez la antrenamentele alea – a se citi salivez dupa niste antrenamente hard core … deci picioare de podium = musculatura definita, fara celulita, bronzate, lucioase, genul care parca se misca in reluare doar ca sa le admiri mai multe 😀 😀 😀

  Reply
  • Idriceanu
   31 octombrie 2017 at 5:00 pm

   Mamăăăă, Luciaaaaa!!! Mi s-a zbârlit pielea pe mine! Ce să mai, pumnii strânși la extragere! Mulțu pentru comentariu!

   Reply
   • Lucia
    1 noiembrie 2017 at 4:12 pm

    asa asa :)) pumnii stransi ca abia astept sa facem un antrenament impreuna 😉

    Reply
    • Idriceanu
     1 noiembrie 2017 at 4:14 pm

     Same here! :*

     Reply
 • Gabriela B
  31 octombrie 2017 at 5:30 pm

  Picioare de podium is cam asa:
  -bine tonifiate, nu neaparat scobitori
  -gropita vizibila la gamba
  -epilate frumos
  -neaparat bine ingrijite si hidratate
  Mai am de lucru la ele mult, dar sa zicem ca I stopped wishing and started doing 🙂

  Reply
  • Idriceanu
   31 octombrie 2017 at 5:34 pm

   Uuuuu, simt o mare hotărâre în aceste cuvinte! Bine ai venit în concurs! Mulțumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Mihaela Mustata
  31 octombrie 2017 at 6:18 pm

  Pentru mine, picioare de podium sunt picioarele ferme, tonifiate, cu pielea catifelata care reusesc sa intorc priviri de admiratie si care te ajuta sa pasesti cu incredere de sine.
  Alerg eu dupa fiu-miu dar cu siguranta picioare de podium nu le fac in parc alergand dupa el, ci in sala de antrenamente. 🙂

  Reply
  • Idriceanu
   31 octombrie 2017 at 6:23 pm

   Bravo pentru alergări și pentru curajul de a te înscrie în concurs! Mulțumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Alina Ana Alecu
  1 noiembrie 2017 at 9:20 am

  Luuuungi (mama natura), tonifiate (worldclass), netede (lumea) 😎

  Reply
  • Idriceanu
   1 noiembrie 2017 at 10:10 am

   Scurt şi la obiectul dorit 😂😂😂
   Mulțumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Diana Moldoveanu
  1 noiembrie 2017 at 3:13 pm

  Picioare de podium… Tonifiate, subtiri, cam cum nu le am eu :)))

  Reply
  • Idriceanu
   1 noiembrie 2017 at 3:16 pm

   Păi, într-acolo vrem să ne îndreptăm! Mulțumesc pentru comentariu!

   Reply
 • emilia
  1 noiembrie 2017 at 3:29 pm

  Picioare de podium? pai sa vedem, frumoase, lungi, subtiri, catifelate, tonifiate! cam mult nu? dar nu imposibil din ce vad la tine!

  Reply
  • Idriceanu
   1 noiembrie 2017 at 3:32 pm

   eeee, haide, măăăăi! mai e mult de muncă la mine 🙂 dar bine-ai venit în concurs! Mulțumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Bogdana
  1 noiembrie 2017 at 3:54 pm

  Bai, chiar m-ai facut curioasa cu antrenamentele astea si tare as vrea sa prind si eu macar unul 🙂 picioare de podium nu inseamna neaparat unele interminabil de lungi (desi nu cred ca s-ar supara nimeni daca le-am avea asa 🙂 ), dar inseamna unele fit &toned. Sa se vada fibra, chiar si atunci cand nu ai tocuri de 12 😉

  Reply
  • Idriceanu
   1 noiembrie 2017 at 3:56 pm

   Ohooo, asta cu fibra e… din altă parte, am avut eu un interviu de succes cu instructorul meu despre asta, l-am pus săptămâna trecută pe blog 🙂 Dar știu ce zici. Bine-ai venit în concurs și mulțumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Geogiana R
  1 noiembrie 2017 at 5:33 pm

  Lucrate,ingrijite si tot timpul in miscare!

  Reply
  • Idriceanu
   1 noiembrie 2017 at 5:42 pm

   Absolut corect! Mulțumesc pentru comentariu!

   Reply
 • Idriceanu
  2 noiembrie 2017 at 5:11 pm

  Șiiii, cele trei câștigătoare confirmate să se antreneze alături de mine și Philips Lumea la World Class sunt: Bogdana, Mihaela Mustață și Cami!! Felicitări, fetelor, vă aștept la antrenamente pentru #picioaredepodium!

  Reply
 • […] e spălat pe păr şi epilat (cu lama, în duş) – dă, Doamne, să termin odată tratamentul cu Lumea, ca să nu mai am şi grija asta în fiecare săptămână, vezi aici despre ce e vorba; iar […]

  Reply
 • […] cu Lumea Prestige în campania aia în care mă pozez mult transpirată la sală, adică „Picioare de podium” by Philips şi World Class România. Bineînţeles, de când cu asta, am primit multe întrebări pe partea de antrenamente şi […]

  Reply

Leave a Reply