• Home »
 • Slider »
 • #picioaredepodium cu Philips Lumea: În IPL fac lumină, tai miturile din rădăcină

#picioaredepodium cu Philips Lumea: În IPL fac lumină, tai miturile din rădăcină

georgiana idriceanu tratament epilare Philips Lumea

Acest articol doreşte să răspundă tuturor întrebărilor care mi-au fost puse vizavi de tratamentul cu Philips Lumea. Chiar şi celor cărora le-am răspuns deja, în articolele anterioare, că repetiţia a rămas mama învăţăturii, văd…

 

S-a făcut o lună de când m-am apucat de tratamentul cu Lumea Prestige în campania aia în care mă pozez mult transpirată la sală, adică „Picioare de podium” by Philips şi World Class România. Bineînţeles, de când cu asta, am primit multe întrebări pe partea de antrenamente şi exerciţii pentru picioare, dar şi mai multe referitor la tratamentul cu acest aparat care, din reacţiile ajunse la mine în aceste patru săptămâni, este foarte puţin cunoscut de public. Ceva gen OZN în epilare, încă.

Aşa că m-am gândit să răspund punctual la câteva dintre aceste întrebări, foarte importante pentru lămurirea publicului doritor de achiziţia unui Philips Lumea Prestige:

NU SMULGE PĂRUL

Acesta nu este un epilator! Nu este un aparat din acela bâzâitor, prevăzut cu diverse mecanisme de smulgere a firelor de păr, ci un dispozitiv cu Lumină Intens Pulsată – de unde şi numele de  „epilare cu IPL”. Tocmai, pentru a fi eficient, este necesară epilarea pielii înainte de fiecare şedinţă de tratament. Ideal – cu lama; se poate şi cu ceară, dar trebuie să aştepţi cam o zi până la tratamentul cu Lumea; cu cremă nu se recomandă.

Impulsurile de lumină sunt absorbite de rădăcina firului de păr, stimulând foliculii să intre în faza latentă. Consecinţa: firul de păr cade în mod natural pentru că nu mai este susţinut de folicul. Tehnologia asta este eficientă doar asupra firelor de păr aflate în procesul de creştere şi, cum nu toate firele trec prin această etapă simultan, or să mai fie unele care vor creşte şi între sesiunile de aplicare a IPL. De aceea se recomandă următoarea structură a tratamentului:

 • Faza iniţuală: 4-5 tratamente, la distanţă de aproximativ două săptămâni fiecare;
 • Faza de retuş: tratamente la fiecare 4-8 săptămâni. (evident, pentru un efect de lungă durată, retuşurile ar trebui să fie şi ele mai dese, adică mai la 4 săptămâni, decât la 8…).

 

NU DOARE

Nu smulge = nu doare! Dacă epilarea de dinaintea tratamentului cu Lumea n-a fost făcută riguros – adică ţi-au mai rămas nişte firicele pe ici-colo – abia atunci vei simţi nişte pişcături sub acţiunea luminii intens pulsate, dar vorbim de o senzaţie de disconfort insesizabilă faţă de cea de la pensat, de exemplu.

Aaaa, în manual eşti avertizată că poate să te doară dacă:

 • Foloseşti aparatul la o intensitate a luminii prea ridicată pentru pielea ta – chestie care n-are trebui să se întâmple dacă foloseşti corect butonul senzor SmartSkin.
 • Emiţi mai mult de o pulsaţie pentru fiecare zonă – treaba asta nu creşte eficienţa tratamentului, aşa că n-o face.
 • Foloseşti aparatul pe răni deschise, inflamaţii, infecţii, tatuaje, arsuri etc.asta mi se părea de la sine înţeles…

 

NU DUREAZĂ O VEŞNICIE TRATAMENTUL

Eu mă fac cu el pe picioare, inghinal şi în zona axilelor; pe mâini am prea multe aluniţe şi pistrui şi nu se recomandă. Recunosc, n-am încercat pe faţă, dar nici n-am cine ştie ce probleme în zonă. Iar timpii „de lucru” pe care i-am experimentat până acum au fost aşa:

 • Prima tură de picioare: 5 minute fiecare gambă, 3 minute fiecare coapsă. Deh, eram şi eu la început, abia mă acomodam cu aparatul: cum să-l ţin, cum să-l aplic pe piele – mai ales în zonele mai greu accesibile, precum în spatele genunchilor. Iar dacă nu este poziţionat corect, nu declanşează fasciculul de lumină.
 • Prima tură de zone sensibile: 3 minute inghinal, un minut pentru ambele axile. Într-adevăr, acestea sunt zone pentru care mie, cel puţin, mi-a trebuit o îndemânare specială ca să aşez capul aparatului corect pe suprafaţa pielii. Cinei mai mobil şi mai îndemânatic decât mine n-are ce face în două minute cu totul.
 • A doua tură de tratament (picioare + zone sensibile), la două săptămâni după: cred că mi-a luat mai mult ca prima dată pentru că aveam deja dexteritatea să fac tratamentul cu o mână, iar cu cealaltă să verific e-mailul, să beau cafea, să vorbesc la telefon… Asta mi s-a părut foarte tare: nu trebuie să mă retrag într-un loc special sau „protejat” din casă pentru treaba asta – cum ar fi baia, de exemplu – pentru că procedura nu face mizerie (adică resturi de păr) – ci pot face asta şi la birou… ce bine că-l am acasă J)

 

NU SE “TERMINĂ” PULSAŢIILE LUMINOASE

De când am anunțat în Social Media că m-am apucat de acest tratament, cea mai frecventă întrebare / nelămurire / legendă pe care a trebuit să o clarific a fost legată de numărul de pulsaţii luminoase a lămpii aparatului. Pe româneşte, la îndemnul meu de achiziţie a lui Lumea Prestige apărea obiecţia: „Nu, dom’le, că se termină impulsurile alea şi dau banii degeaba, aşa am auzit!”

Modelul pe care îl folosesc eu este garantat pentru – atenţie – 250 000 de pulsaţii! Să facem un calcul rapid: la o tură de picioare + zone sensibile estimez că eu „cheltuiesc” vreo 200 de pulsaţii (nu mai irosesc chiar atâtea, că mi s-a mai dat mâna, dar, hai, să zicem). Asta mi-ar asigura vreo 1 250 de sesiuni de tratament.

Având în vedere că faza iniţială – care ţine opt săptămâni – include 4 sesiuni şi, ulterior, mai faci retuşuri la o perioadă medie de, să zicem, şase săptămâni – adică ies aproximativ 11 sesiuni de tratament într-un an cu totul – cam câţi ani crezi că te ţine Lumea? Îţi zic eu: n-o să mai poţi purta tu fuste scurte la vârsta aia la care ajungi când ţi se termină pulsaţiile luminoase!

 

Philips Lumea Prestige IPL picioare de podium

 

NU TREBUIE SĂ FII BRONZATĂ

Nu te gândi că, cu cât e pielea mai închisă la culoare, cu atât funcţionează aparatul mai bine. Din contră: cazul ideal pentru tratamentele cu lumină intens pulsată este cel în care pielea este cât mai deschisă la culoare, iar firul de păr – cât mai închis. Din păcate, tratamentul nu va fi eficient în cazul în care culoarea părului este blond deschis, gri, roşu sau alb, deoarece aceste fire nu pot absorbi suficientă lumină.

Cu ocazia acestui tratament cred c-a fost singura dată în viaţă când m-am bucurat că am părul pe corp suficient de închis la culoare. Evident, şi cei 22 de ani de epilare cu lama l-au ajutat în sensul ăsta…

Revenind la bronz, recomandările sunt următoarele (că tot vine perioada de sărbători, adică vacanţe şi prin destinaţii exotice, cu posibilităţi de plajă):

 • După bronzarea naturală, trebuie să aştepţi cel puţin două săptămâni până la tratamentul cu Lumea;
 • Nu ai stat la soare în mod organizat, dar tot te-a prins pe ici-colo şi te-a lăsat cu arsuri? Nu folosi Lumea până ce pielea nu-şi revine în acele zone.
 • După bronzarea cu creme sau loţiuni, aşteaptă până când bronzul artificial a dispărut complet şi abia apoi fă tratamentul cu Lumea.

 

NU ŢI SE DETERIOREAZĂ VEDEREA DIN CAUZA PULSAŢIILOR LUMINOASE

E adevărat, îmi fac ochii ca la şarpe (remember Kaa din „Cartea Junglei”?) dacă mă uit la capul aparatului de câte ori declanşează, zici că faci poză cu bliţ sau trece tramvaiul. Dar această lumină este inofensivă pentru ochi şi nu sunt necesari ochelari de protecţie în timpul tratamentului. Ca şi truc pentru tratament: eu m-am învăţat să plasez capul aparatului pe piele şi să mă uit în altă parte când declanşez. Ai timp să faci mişcarea asta, pentru că durează aproximativ două secunde pentru ca aparatul să se încarce pentru o nouă pulsaţie. You’ll get the hang of it.

 

Eu sper că te-am lămurit. Dacă, totuşi, mai apar întrebări, te aştept cu un comentariu aici, pe Facebook sau Instagram, cum te simţi tu mai confortabil să interacţionezi cu mine. Spor la tratament şi să ne-auzim cu bine!

Las aici un video profi despre tratamentul cu Philips Lumea Prestige, chiar dacă, poate, ţi-ar fi plăcut mai mult să mă vezi pe mine în acţiune.

Share