Menu
SPORT / STIL DE VIAŢĂ

#picioaredepodium cu Philips Lumea la final: Pentru mine, a fost proiectul ideal!

 

picioare de podium Philips Lumea World Class foto final

Nu pot spune c-am ajuns prietenă la cataramă cu vreo colegă de antrenamente, nici c-am scăpat 100% de părul de pe picioare (deocamdată), dar a fost un proiect care mi s-a potrivit mănuşă. În plus, m-a făcut mai… păpuşă!
 

Vineri ne-am întâlnit la W by World Class pentru ultimul antrenament din seria #picioaredepodium by Philips Lumea. Mai că ne venea să plângem şi nu de dureri musculare provocate de exigenta Anca Surdu – care se înmuiase niţel şi ea în emoţia momentului – ci la gândul că e ultimul antrenament din acest proiect minunat care să ne depăşim limitele ne-a provocat.

Nu ştiu de unde tristeţea celorlalte fete, pentru că foarte puţine dintre ele au trecut prin toate antrenamentele din campanie, dar ştiu foarte bine de ce or să-mi lipsească mie aceste dimineţi deosebite de vineri. Graţie lor, am experimentat nişte lucruri foarte importante pentru evoluţia mea din această etapă a vieţii mele, de-asta l-am şi numit proiectul ideal pentru mine, cea care sunt acum. Şi anume:

 • Am avut privilegiul să lucrez în sală cu Anca Surdu.

E un personaj fascinant – sau, poate, aşa mă fascinează pe mine gimnastele de performanţă, cu graţia lor, cu ţinuta distinsă, cu aparenta fragilitate a siluetei subţiri prin care circulă, de fapt, o forţă fizică incredibilă; sunt ca nişte prinţese care dau bine şi la bal, şi la război. Au fost momente în care mă opream din antrenamente doar ca s-o văd cum execută (şi, pe bune, nu foloseam asta drept scuză pentru că, în realitate, nu mai puteam de durere cruntă).

anca surdu picioare de podium world class philips lumea

anca surdu world class philips lumea picioare de podium

anca surdu CX Worxs picioare de podium Philips Lumea World Class

Apoi, este genul de instructor exigent, cu care ai garanţia că-ţi vei lucra corpul cu adevărat, pentru că va fi cu ochii pe tine, te va evalua, corecta, dar şi susţine şi motiva. Sper ca drumurile să ni se mai intersecteze şi de-acum înainte prin cluburile World Class şi să experimentez tot mai multe tipuri de antrenamente sau exerciţii sub îndrumarea ei.

 

 • Am încercat antrenamente noi, care m-au scos în zona de confort.

Zic: poate aveam una dintre cele mai largi zone de confort (în ce priveşte sportul) dintre toate participantele la această campanie – adică eram cea mai… „antrenată” încă de la început; reiau: poate, dar corpul meu tot a trecut prin multe provocări, plus că am încercat clase noi pe care de mult voiam să le fac, însă aveam tot felul de rețineri izvorâte din teama de durere, de eşec, de penibil etc.

Cum e TRX-ul care, ca antrenament de grup, nu există la World Class InCity, acolo unde-mi fac veacul sportiv. Ei, na, că fui obligată să trec prin el, de două ori chiar, la #picioaredepodium. Mi s-a părut minunat! Bineînţeles că, după aia, l-am căutat în cluburile apropiate mie, unde am acces, şi l-am făcut din nou. Şi plănuiesc să-l fac tot mai des. La fel şi C-Core, antrenamentul din orarul World Class foarte asemănător cu ce-am făcut noi la clasele C-Legs din campanie.

georgiana idriceanu w by world class grit philips lumea picioare de podium

 

 • Am experimentat condiţiile de la W

W by World Class este un club de fitness destul de exclusivist, care nu intră în gama celor cuprinse de abonamentul meu tip Gold. Nu ştiu băieţii cum sunt, dar nouă, fetelor, ne-a plăcut ideea asta de VIP only, caracterul intim al incintei, atenţia la detalii – mai ales în ce priveşte logistica de îngrijire pe care clubul o pune la dispoziţia clienţilor (propun să se bage beţişoare de urechi în toate World Class-urile, eu le-am folosit din plin la retuşarea machiajului după antrenamente). Nu mai vorbim despre felul în care arată clubul ca design şi despre sculele de fitness cu care este dotat. E senzaţia aia că te învârţi în „lumea bună”, ştii?

Şi ultimul pe listă – dar deloc cel din urmă, pentru că va face parte din viaţa mea în continuare, ca şi sportul, și, sper, să fie pe vecie – este că am introdus tratamentul cu Lumină Intens Pulsată în ritualul meu de îngrijire şi înfrumuseţare. Îmi doream de mult să fac asta, dar nu stătusem niciodată să mă informez coerent şi corect pe subiect – cum, sper, că am reuşit eu să fac aici pentru cititorii mei, odată iniţiată în domeniu – astfel încât amânam mereu momentul. Din nou, campania asta practic m-a „obligat” să mă apuc de un lucru pe care mi-l doream, dar tot nu-l făceam din diverse motive.

 

Marea transformare se vede pe picioare!

Ştiu că mulţi dintre voi vreţi să ştiţi cum m-am transformat după această campanie cu latură sportivă: cât am slăbit, cu câţi centimetri mi s-au subţiat picioarele, cât de mult s-au tonifiat muşchii în zonă. Au fost şi nişte voci care mi-au sugerat să postez un colaj foto before & after. Nu vă supăraţi pe mine: n-o să dezvolt subiectul nici în cifre, nici în rime, nici în poze pentru că n-ar fi corect.

În afară de acest antrenament de vinerea dimineaţa, eu mai aveam alte 5-6 în programul unei săptămâni, pe cont propriu. Că aşa merg eu la sală, mai susţinut… Într-adevăr, #picioaredepodium a fost un „stres” în plus pentru corpul meu, care a mai şi fost supus la stimuli noi – tipurile de exerciţii lucrate – dar nu pot zice: „Uite, ce m-a slăbit programul ăsta!” şi eu, de fapt, mă rupeam şi-n rest.

Însă, din ce-am văzut în jur în timpul celor opt săptămâni de antrenament alături de Anca Surdu, pot spune asta: acest program are tot potenţialul să te facă să te apuci de sport, dacă ai ezitat până acum sau, dacă eşti cât de cât antrenată, o să te determine să faci cu corpul tău lucruri la care înainte priveai cu teamă. Ambele variante se vor traduce în timp printr-o formă fizică mai bună, dimensiuni mai dezirabile, musculatură mai bine lucrată. Deci numai lozuri câștigătoare.

georgiana idriceanu picioare de podium philips lumea world class CX Worxs

georgiana idriceanu bara greutati grit picioare de podium philips lumea world class
Nu, adevărata schimbare e în părul de pe picioare (asta ca să-mi iasă rima; dar, de fapt, am văzut modificări considerabile şi în celelalte zone pe care le tratez cu Philips Lumea Prestige, adică inghinal şi axile). Există o cercetare făcută de cei de la Philips pe femeile ce au folosit Lumea şi, dintre toate rezultatele de acolo (adică cifre legate de tratamentul IPL pe picioare sau pe faţă sau pe braţe sau în zonele delicate, intră aici dacă te interesează ceva mai specific), cel mai mult mi-a plăcut concluzia asta: utilizatoarele au constatat o reducere de până la 92% a creşterii părului după doar trei tratamente, efectuate la o distanţă de două săptămâni între ele – adică fix stadiul în care eram eu ieri, înainte de al patrulea tratament.

Acum, părul îmi mai creşte, încă, pe ici-colo, pe zonele tratate cu IPL. Evident, pe picioare se vede cel mai bine efectul Philips Lumea, pentru că suprafaţa e mult mai întinsă şi se disting foarte clar zonele care au scăpat deja de păr. Şi nu vorbim despre „petice” de mărimea unei monede, ci de 3-4 ori mai mari. Probabil, în funcţie de cum am mânuit aparatul în cursul şedinţelor de IPL şi cum am prins firul de păr, în procesul de creştere au ba.

philips lumea prestige campanie picioare de podium

Sincer, această constatare este o mare încurajare în procesul meu de epilare pentru că, până mai deunăzi, observasem doar încetinirea creşterii şi rărirea firelor. Practic, tratamentul ăsta cu IPL este o investiţie în frumuseţea ta pe termen lung. Vreo lună jumate trebuie să ai încredere că funcţionează, chiar dacă ţi se pare că nu vezi mare lucru diferit cu ochiul liber; pentru ca, apoi, ca să te bucuri de o evoluţie spectaculoasă a situaţiei.

Normal, eu abia aştept să ajung la stadiul în care o să-mi fac doar întreţinerea cu IPL şi eventuale retuşuri, o dată la 4-5 săptămâni. Între timp, mă antrenez în continuare – evident, tot corpul, nu doar picioare – şi mă ţin de epilare. Și spun, fără supărare: pentru suflețelul meu, a fost cel mai bun proiect din anul care se încheie!

Și ştii ce l-ar face excelent? Să-mi fi inspirat, prin el, cititoarele să facă sport în mod curent!

diplome picioare de podium anca surdu philips lumea world class

diplome picioare de podium philips lumea world class

campanie final picioare de podium philips lumea world class

About Author

Jurnalist, blogger, creator de conținut, instructor de fitness, mamă de băieți.

4 Comments

 • casa de marcat
  18 decembrie 2017 at 2:37 pm

  super fain proiectul.

  Reply
  • Idriceanu
   18 decembrie 2017 at 4:11 pm

   Daaaa, şi mie mi-a plăcut la nebunie! Astfel de proiecte tot să fie!

   Reply
 • […] Programul a cuprins opt antrenamente: 2 x C-Legs (circuit picioare), 2 x BOSU, 2 x TRX şi 2 x CXWorx & Les Mills Grit™ Strength în paralel cu, teoretic (conform indicaţiilor din manual), patru sesiuni de tratament IPL, o dată la două săptămâni. Bine, pentru mine n-a fost doar teoretic; eu chiar aşa am făcut şi poţi vedea toate impresiile de la acea vreme aici şi aici.  […]

  Reply
 • […] Acum un an, prin noiembrie 2017, am participat la câteva clase de Grit Strength, un antrenament de jumătate de oră care combină forţa cu rezistenţa şi câteva vârfuri cardio, dar care nu m-a prins deloc pentru că nu e pe muzică. Adică, mă rog, muzica rulează pe-acolo şi, uneori, are legătură cu coregrafia, dar nu totul se execută pe ritm, ca tipurile de antrenamente menţionate anterior. Pe acesta l-am făcut de nevoie, ca parte din programul „Picioare de podium” by Philips Lumea & World Class, despre care am scris aici. […]

  Reply

Leave a Reply